Skip to main content


Uwe Rösler (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Uwe Rösler: Vi skal være mentalt stærke


| Thomas Vedel |

Mandag aften skal AGF i aktion i et derby mod Randers FC, som på alle leder og kanter er et super vigtigt opgør for AGF’s chancer for Top 6. Uwe Rösler kalder det for “en spændende udfordring”.

Når De Hvide fra Fredensvang i morgen stiller op til det østjyske derby mod Hestene i Randers, er der vanen tro ekstremt meget på spil. Denne gang er der dog om muligt endnu mere på spil end normalt.

Foruden håneretten i Lillebror vs Storebror-forholdet, kan et nederlag til Hestene også vise sig at blive skæbnesvangert ift. AGF’s chancer for at nå med i mesterskabsspillet i Superligaen.

Lige nu er der reelt ingen af holdenes fans som har håneretten, da det seneste opgør i Aarhus tilbage i 3. spillerunde sluttede målløst. Det var dog et opgør, hvor AGF skabte flest store chancer, og hvor Carlgren i Randers-buret spillede en afgørende rolle i, at det kun blev til ét – og ikke tre – point for AGF mod Hestene.

Med udgangspunkt i det møde er der grund til optimisme forud for morgendagens brag i Randers. Der er dog løbet meget vand gennem Aarhus Å siden da, og man skal selvfølgelig ikke lægge alt for meget i, hvordan det gik i et opgør som fandt sted for 7,5 måned siden.

Men der er også optimisme at hente i, at AGF er kommet stærkt fra land med syv ud af ni mulige point i 2023, og i det faktum, at Randers kun har vundet én af deres 10 seneste Superliga-kampe. Den sejr lød på 1-0 hjemme mod Lyngby her i foråret, hvor Hestene først fik sparket sejrsmålet i kassen i kampens døende minutter. De øvrige ni kampe i Randers’ 10 seneste har budt på fire uafgjort og fem nederlag.

Uwe Rösler: – Det bliver en spændende udfordring

Vi ved dog, at Randers altid formår at finde et ekstra gear eller to i klubbens kampe mod AGF. Sådan er det, når storklubben fra Aarhus, som de elsker at hade i Randers, ruller ind i byen. Kampgejsten får altid et ekstra nøk eller to opad hos Hestene, som mentalt altid er ekstra opsatte, når de står overfor De Hvide.

AGF’s cheftræner, Uwe Rösler, roser også Randers FC-mandskabet for deres generelle mentale robusthed i et interview med agf.dk:

– Det bliver en spændende udfordring. Randers FC er et mentalt stærkt hold – det viste de for eksempel med et flot comeback mod Viborg FF i seneste runde. Så de har karakter og en god kampånd, siger Uwe Rösler med reference til at Randers kom tilbage fra 0-2 til 2-2 i Viborg i sidste uge.

Cheftræneren gør dog også opmærksom på, at AGF-mandskabet selv har vist sig stærke mentalt, og at det også skal være gældende mandag aften på Cepheus Park, hvis De Hvide skal have noget med hjem fra opgøret:

– Vi har forberedt os godt i ugens løb og har en god fornemmelse for, hvordan Randers FC gerne vil spille. Det skal vi være forberedte på, ligesom vi måske også skal være forberedt på en lidt tung bane, som der kan være på denne tid af året, siger Rösler og fortsætter:

– Men som vi har vist i år er holdet mentalt stærkt og spillerne gode til at indstille sig på omstændighederne. Og så handler det for os om at få skabt de nødvendige chancer og være skarpe på dem. Vi skal være mentalt stærke og vise vores kvaliteter som hold, slår Rösler fast.

Kampen mod Randers er den næstsidste i årets grundspil, og selvom alle i Aarhus hungrer efter en sejr i Randers, kan et enkelt point også vise sig at blive afgørende. Får AGF det ene point med hjem, vil De Hvide være på 30 point inden sidste spillerunde, hvor AGF med største sandsynlighed selv kan spille sig i Top 6 med en hjemmesejr – og dermed 33 point – over OB på Ceres Park.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle