Skip to main content


Uwe Rösler takker fansene efter søndagens kamp på Ceres Park. (Foto: Laura Hjørringgaard)

Uwe: Der er ikke noget nyt i, at vi har svært ved at scoreEfter en deler mod hestene fra Randers, ærgrer Uwe Rösler sig over, at vi ikke udnyttede vores chancer til at lukke kampen i første halvleg. Alligevel er han positiv over antallet af chancer og ser frem til at samle hele holdet på træningsbanen, når karantæner og skader omsider er fortid.

Jagten på top-3 i mesterskabsspillet skulle have startet i går. Det så også lovende ud, efter vi kom godt ud til kampen og generelt spillede en god første halvleg, hvor vi var klart bedst. Dog udlignede Randers lige inden pausen, og det mener Uwe gjorde resten af kampen svær:

– Det var ikke god timing, at vi indkasserede et mål lige før pausen, hvor vi var bedst. Anden halvleg er mere lige, men vi formår stadig at kreere den største chance, nemlig Patrick Mortensens hovedstød. Dog synes jeg ikke, at vores presspil fungerede optimalt. Vi manglede Nicolai Poulsen, som sad ude med karantæne.

Peter Bjur i startopstillingen

Til manges overraskelse fik Peter Bjur startopstillingsdebut for AGF, da han var valgt til at skulle spille den rolle, som Mikkel Duelund har spillet i de forrige kampe. Uwe var nemlig ikke interesseret i at ændre på den formation, som havde resulteret i 13 ud af 15 mulige point.

– Mikkel Duelund er skadet, så derfor måtte jeg træffe et valg mellem Peter Bjur og Mathias Sauer til at spille positionen, da jeg ikke var interesseret i at ændre formationen. Peter Bjur har set godt ud til træning og havde en rigtig god kamp imod Kiel. Jeg vidste, at han var klar, og det synes jeg også, han beviser i dag – især i anden halvleg, hvor han skaber nogle kontraer og chancer. Så alt i alt en god start, som han kan bygge videre på, fortæller cheftræneren.

Svært ved at score

Det er blevet påpeget i medierne, at AGF har svært ved at score i åbent spil. Det er faktisk kun lykkedes én gang i foråret på en kanonkugle udenfor feltet af Mikkel Duelund. Noget Uwe selvfølgelig også er opmærksom på.

– Jeg synes ikke, der er noget nyt i, at vi har svært ved at score. Det er noget, hele holdet skal forbedre, men jeg synes faktisk, at vi var gode til at skabe chancer i dag. Vi har 17 skud, og Randers har tre. Men den svære del er at bruge det momentum, man har ved at skabe chancer, til også at putte dem i kassen. At score mål i fodboldkampe er den vigtigste ting; det er derfor, målscorere er dem, der tjener flest penge, siger Rösler, der også nævner, at Patrick Mortensen er en særdeles vigtig spiller.

Men lad os håbe der kommer flere målslugere på holdet, så vi ikke er alt for afhængige af den 33-årige topscorer.

Patrick Mortensen gør honnør efter et straffesparksmål på Ceres Park.
Patrick Mortensen gør honnør på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Spillere på vej tilbage

Det er dog en fortrøstningsfuld Uwe, som tilkendegiver, at vi til sidst i kampen hang lidt efter hestene, og derfor godt kan stille sig tilfreds med det ene point, eftersom man ikke fik udnyttet chancerne i første halvleg.

– Man skal kæmpe for alle point i Mesterskabsspillet. I dag måtte vi desværre nøjes med et enkelt, men i sidste ende så tager vi det ene point. Nu handler det om at få alle tilbage på træningsbanen, fordi vi mangler ordentlige træningssessioner med hele holdet. Vi har nogle unge spillere som presser sig på, og andre er på vej tilbage fra enten karantæner eller skader, og derefter bliver det fint, fortæller cheftræneren.

Til det tilføjer Uwe også, at Duelund har lidt problemer, men ikke vil være væk i lang tid.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle