Skip to main content


AGF – Randers: Uforløst forårsfest i skoven


| Jonas Roulund |

Påskeferien blev indledt med lokalbrag i slutspillet på et velklædt og velbesøgt Ceres Park her til aften. B-tribunen strålede fra start til slut med smukke tifo’er på det udvidede stemningsafsnit – men det lykkedes desværre ikke AGF at udvide afstanden til femtepladsen i ligaen.

 

Medaljedrømmene skulle stå sin prøve mandag aften, da lillebror fra Kronjylland endnu en gang stod for tur i det andet lokalopgør på under en måned. Et udvidet stemningsafsnit gejlede Aros’ drenge op, men selvom De Hviie leverede den klart bedste fodboldmæssige præstation, så udeblev den helt store forløsning.

B-tribunen i flotte farver med Samlet for Aarhus ved roret.
Udvidet stemningsafsnit på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Kampens forløb

Duelund døjede med hælen, mens Poulsen havde karantæne, så midtbanekonstellationen så forandret ud, da de hvidklædte helte betrådte det lækre, fintkæmmede underlag på dagens solbeskinnede Ceres Park. Yakob og Madsen på de centrale pladser. Bjur og Anderson som offensive midtbanespillere bag Mortensen.

Og både Bjur og de øvrige GF’ere markerede sig fra kampens start med en række energiske aktioner. Det bølgede derfor ned mod B-tribunen, hvor cirka 3000 stemningsskabende fans hoppede og dansede os igennem denne Mesterskabsslutspils-mandag.

Med 21 minutter spillet fik festen så et nøk opad. En Mortensen-aktion i Randers-feltet udløste et hjørnespark, men inden da kunne VAR konstatere, at Johnsen havde hånd på i sin blokade – og så var der straffespark!

Mortensen fra pletten. Og ja… behøver vi sige mere?

Det vanlige, let hoppende tilløb, den vanlige, kølige inderside. Den vanlige, forløsende jubelscene foran de mange festende fans. 1-0 til De Hviie på mål af den mest effektive Superligastraffesparksskytte nogensinde! Shålålelå.

Patrick Mortensen gør honnør efter et straffesparksmål på Ceres Park.
Patrick Mortensen gør honnør på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Og presset mod gæsternes mål fortsatte med flere gode muligheder, men lige da man var ved at være klar til at gå ud og smile i pølsekøen, skulle den irriterende lillebror selvfølgelig spolere den plan.

Stephen Odey med vævre driblinger og en flad afslutning på en af de meget få Randers-chancer i første halvleg. Og så gik vi – utroligt nok- til pause med 1-1 på måltavlen.

2. halvleg

Man nåede lige at blive nervøs for, om Randers nu ville få styr på deres boldbesiddende spil, og om hjemmeholdet ville være rystede over ikke at føre efter den flotte 1. halvleg, men Mølgaard, Bisseck, Mortensen og co. kontrollerede heldigvis videre fra 2. halvlegs startfløjt. Dog uden samme energi, og da der samtidig kom bedre styr på gæsternes organisation, var det derfor småt med chancer i de sidste 45.

Mortensen var tættest på med et kvarter igen, da han fra nært hold headede et hjørnesparksindlæg mod kassen, men en Randers-spiller fik på utrolig vis blokeret.

Randers hverken kunne eller ville i dag, og da dommer Maae fløjtede af med 1-1 på tavlen og 12-4 i skudstatistikfavør til AGF, sad man derfor tilbage med en følelse af, at det kunne være blevet til så meget mere.

Det havde Aarhus fortjent.

Hvad vi lærte

15 scoringer på 15 straffesparksforsøg. Patrick ‘Rekordensen’ er vild. Endnu en scoring fra 11-meterpletten blev en realitet, hvilket bringer ham op på 13 sæsonscoringer på toppen af topscorerlisten.

Mesterlige Mølgaard! Omskolet fra back til centerback med manér. Han trynede gæsternes angribere gang på gang og viste format gennem alle 90 minutter – både med- og uden bold.

Vi kan godt undvære Polle… i 45 minutter. Og Bjur er en lovende fodboldspiller, selvom han kommer fra Brøndby. Det fik vi at se mandag aften, hvor Anderson, Yakob, Bjur og Madsen fordelte boldene flot og arbejdede heftigt for at holde spillet i flow uden den sædvanlige 6’er til at rydde op. Desværre gik luften af ballonen efter pausen, hvor man godt kunne savne Polles arbejdsiver på midtbanen.

Kampfakta

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Tilskuertal: 12.625

Resultat: 1-1

21: Patrick Mortensen (AGF)

43: Stephen Odey

Gult kort: Frederik Brandhof (AGF), Marvin Egho (RFC), Tosin Kehinde (RFC), Mikkel Kallesøe (RFC).

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob, Madsen (73: Sigurd Haugen), Links (73: Kahl)- Anderson, Bjur (68: Brandhof) – Mortensen.

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, H. Andersson, Johansson, Kopplin – Johnsen, Pedersen (67: Enggard), Nordli (58: Babayan), Klysner (63: Kehinde) – Odey (67: Bundgaard), Egho.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle