Skip to main content


Foto: KSDH.dk

Silkeborg IF – AGF optakt: De sejrsløses jagt på tre pointSøndag mødes to hold, der begge er gået sejrsløse fra banen i alle sine kampe i foråret. Derudover kan det være en forsmag på dette års pokalfinale, hvis begge hold formår at gå videre fra semifinalen, så plasticbanen i Søhøjlandet skal nok få gang i et interessant opgør i 21. spillerunde.

Kampfakta: Silkeborg IF vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 10. marts kl. 14.

Spillested: JYSK Park, Ansvej 108, 8600 Silkeborg.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen (Linjedommere: Jakob Mastrup og Sune Feddersen).

VAR dommer: Aydin Uslu (AVAR: Steffen Beck Bramsen).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3 Sport og Viaplay.

Hashtags: #sifagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Efter en sløj omgang i Nørreskoven, en fadæse med to mand i overtal mod Midtjylland og senest et sent reddet point mod en flok svingende fynboer, så trænger AGF til at prøve at vinde igen. Det får man chancen for på søndag, når man gæster JYSK Park med et udsolgt udebaneafsnit i ryggen. Her venter Silkeborg, der i øjeblikket er et såret dyr. Ét point i de seneste syv Superliga-kampe. Så behøves det vist ikke uddybes mere. Kort sagt, så trænger begge hold til at vinde en fodboldkamp.

AGF fans på Ceres Park i Aarhus
Foto: Laura Hjørringgaard

Indbyrdes kampe

De to klubbers seneste møde var i fjerde runde, hvor man spillede 2-2 på Ceres Park. En kamp nogle nok kan huske for at VAR kom i fokus, blandt andet grundet et manglende straffespark til Mikkel Duelund.

AGF har ikke formået at vinde over SIF i de seneste fire møder, men har dog kun tabt én af disse kampe, de tre andre er endt uafgjort.

Historisk set, så har Silkeborg overtaget på De Hviie. I Superligaen er det blevet til 18 AGF-sejre, 19 uafgjorte og 35 SIF-sejre.

I anledning af Lyden AGF’s store interview med Jens Jønsson, kan du nedenfor kigge tilbage på en kamp, hvor Jønne scorer årets mål i Superligaen mod netop SIF.

Status på AGF

To uafgjorte og et nederlag til ni mand. Det er sådan, høsten ser ud for De Hviie i foråret. Kampen mod Vejle kunne få selv den mest energiske 4-årige til at falde i søvn. Fadæsen mod Midtjylland taler nærmest for sig selv. Så er vi fremme ved kampen mod OB, som ikke rigtigt pegede fremad. Der var glimt af god offensiv fodbold mod Midtjylland, men det havde AGF’erne altså ikke fået med i tasken til kampen mod fynboerne.

Én af årsagerne til at det ikke lykkedes i søndags var en dårlig bane på Ceres Park. Dette bliver i hvert fald ikke et problem, når man gæster JYSK Park på søndag. Underlaget dufter tættere på LEGO-klodser end græs, og kan derfor ikke blive blødt, ligesom underlaget er på Ceres Park i øjeblikket.

Nicolai Poulsen og Tobias Mølgaard er begge tilbage fra skader. Førstnævnte har fået indhop i alle forårets tre kampe og forventes at være klar til at starte inde mod Silkeborg. Mølgaard fik et indhop mod OB, men er endnu ikke klar til en startplads.

Bailey Peacock-Farrell er ude til søndagens kamp, grundet sin voldsomme skade mod OB. Du kan få det fulde skadesoverblik – der omfatter hele ni spillere – her: Skadesopdatering med Rösler: Mølgaard stadig tvivlsom

AGF-holdet samlet i klynge før kamp.
Foto: Kronborgfotos

Status på Silkeborg IF

Silkeborg omtales som et “Streak-team” af Uwe Rösler, og det må man sige, at de lever op til. SIF har således gjort rent bord her i foråret – med negative fortegn. Tre nederlag ud af tre mulige. Men statistikken bliver endnu værre, når man kigger længere tilbage.

I Silkeborgs seneste syv kampe er det blot blevet til en enkelt uafgjort, ellers har midtjyderne tabt de resterende seks kampe. Dette skyldes ikke, at man kun har mødt de bedste hold i rækken. SIF har eksempelvis tabt til Lyngby og Vejle. Holdets seneste sejr ligger helt tilbage i oktober, hvor man slog rækkens bundprop, Hvidovre.

Mikkel Duelund dribler forbi en modstander.
Mikkel Duelund i aktion for AGF mod Silkeborg (Foto: Matti Kronborg)

I januar solgte Silkeborg deres forsvarsstyrmand Tobias Salquist til Chicago Fire. Derudover har hans makker, Alexander Busch, ikke været tilgængelig her i foråret, grundet en skade. Dette har betydet, at defensiven har set sløj ud i perioder.

Robin Østrøm, der oftest har spillet back i Silkeborg, er kommet ind i midterforsvaret. Østrøms makker er blevet nyankomne Frederik Rieper, der lige er blevet hentet i Aarhus Fremad. Den voldsomme niveaustigning har også kunne ses, da Rieper har lavet et par fejl her i foråret.

Forhåbentligt kan AGF udnytte den udfordrede defensiv på søndag.

Dem skal vi holde øje med

Silkeborg IF:

Alexander Lind er fortsat delt topscorer i Superligaen, selvom det ikke kører for Silkeborg for tiden. Storformen har han ikke fået taget med ind i foråret, men han skal nok ikke bruge mange chancer for at lave et par mål, hvis AGF dummer sig.

Anders Klynge bliver ofte overset, men det er blevet til fem assists i denne sæson. Midtbanemanden lægger også altid en solid arbejdsindsats for Kent Nielsens mandskab. Klynge er også noteret for et enkelt mål.

AGF:

Skal AGF’s offensiv lykkes, så skal Mikael Anderson lykkes. Det er tydeligt for enhver. Islændingen er det klart stærkeste kort på Uwe Röslers hånd, når det kommer til at kunne sætte en mand og bringe noget fart ind i AGF’s spil. At sparke bolden i mål, er et område der skal forbedres, men Anderson viser tegn på at han kan være manden der løfter AGF’s offensiv i foråret.

Mads Emil Madsen er manden, der styrer AGF’s spil. Næsten alt går gennem Mads Emil inde på midten. Defensiven er der styr på, men der skal ske betydelige forbedringer i offensiven – og her er Madsen altså nøglen. Det bliver en svær opgave for ham på søndag, fordi Silkeborg spiller med mange centrale midtbanespillere og næsten altid dominerer den del af banen, men den tidligere Silkeborg-mand må tage arbejdshandskerne på.

Mads Emil Madsen løber forbi André Rømer fra FCM. 25. februar 2024.
Foto: Matti Kronborg

Karantæner og skader

Karantæner:

Silkeborg IF: Ingen (Karantænefare: Mark Brink, Alexander Busch og Pelle Mattsson).

AGF: Ingen (Karantænefare: Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen, Felix Beijmo, Mikael Anderson, Frederik Brandhof og Tobias Bech).

Skader:

Silkeborg IF: Alexander Busch, Stefan Thordarson og Joel Felix.

AGF: Bailey Peacock-Farrell, Magnus Knudsen, Michael Akoto, Kevin Yakob og Benjamin Hvidt.

Bud på startopstillinger

AGF (3-4-2-1):  Hansen – Beijmo, Tingager, Jensen-Abbew – Links, Poulsen, Madsen, Kahl – Anderson, Bech – Mortensen.

SIF  (4-3-2-1): Larsen – Sonne, Østrøm, Rödin, Musonda – Brink, Mattsson, Klynge – McCowatt, Adamsen – Lind.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle