Foto: KSDH.dk

Reportage: AGF’s unge drenge hentede pokaltitlen hjem!


| Clovis Lukunku |

AGF’s U19-mandskab vandt pokalfinalen over Randers Freja på Cepheus Park i Randers. Der var en god portion fans med fra Aarhus for at give de unge gutter smag på at spille foran et medlevende publikum. Her er reportage fra sæsonens sidste awaytur. 

Jeg møder op på Stadion Allé for at tage bussen op til Randers. Jeg kører med to andre fra KSDH-redaktionen. Stemningen i bussen er god, og folk har husket det gode humør. Vejret kunne også trænge til at blive bedre, men det tager vi med. Vi får snakket om AGF, sæsonen og hvilke spillere, der vil blive og forlade klubben. Øllene bliver knappet op, og selvom det er tirsdag, så er der ganske godt fyldt op i de to fanbusser.

Fremtiden er hvid og blå!

Vi gør vores entré på Cepheus Park kort før kampstart. Her er ikke vagter, kø og larm, som vi er vant til, når vi er på aways, men der hersker god stemning, og enkelte smilende security-folk guider os ind.

Cirka 10 minutter inden kampstart går de unge drenge ind på banen til en stor modtagelse, hvor der også sættes i gang i pyroteknik, og så er der blå og hvid røg, der kommer op i vejret. Det er meget fedt at se, at folk møder op til U19 fodbold. Bevares, det er ikke det samme som Superligaholdet, men de unge spillere skal selvfølgelig også mærke, hvordan det er at have en masse fans i ryggen.

– Synger højt for klubben, 1880!, synges der, og så scorer AGF til 1-0 efter flot forarbejde af lejesvenden Julius Beck. Lyden bliver endnu og højere og vildere.

Under kampen afprøver vi en sang, som er rettet til de unge gutter, som forhåbentligt får en fremtid i AGF’s Superligahold.

– Fremtiden er hvid og blå, GF’s drenge dem kan vi stole på!

– Tag hinanden om skuldrene!, siger vores fantastiske capo. Vi hopper til sangen “Heey Aarhus GF”, og det fedt at se, at lysten til at følge AGF ikke kun gælder Superligaholdet, men også akademiet. Det er lidt skørt, at se, at det ikke er Rösler, der står der, men i stedet for er det Zimling, som guider passioneret i trænerfeltet.

AGF kommer på 2-0 og mere jubel og en pokal i sigte! Nu fornemmer AGF-fansene, at sejren er ved at være hjemme, men så når Randers Freja at reducere, så vi må holde lidt igen, men heldigvis sker der ikke mere, og AGF U19 vinder pokalfinalen!

Aarhusiansk pokaltitel

Der er glæde og jubel, og en forløsning over at bære holdet frem mod pokaltitlen. Vi får sunget på nogle af spillernes navne, og så ser vi medaljer uddeles til dem. Her kommer momentet, som vi også skal opleve med førsteholdet, nemlig, at trofæet løftes i vejret.

– Pokalen er vigtig, Aarhus de er med!-

Igen – det er imponerende, at U19 fodbold kan have en betydning for os AGF-fans, der er i Randers lige nu. Så på hjemturen kan vi glæde os over det og nyde endnu en gang Ceres øl på hjemturen.

Billede

Pilen peger dermed fremad – fremiien er hvii.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.