Skip to main content


Randers FC – AGF optakt: Ponyerne skal sættes i stald


| Steen Erhard |

Kampene mod ’lillebror’ plejer at være omgærdet af en særlig atmosfære. Siden vi mødtes for en måned siden på Ceres Park, har randrusianerne udspillet deres rolle i slutspillet. Er spillerne og fansene gået mentalt på sommerferie, så vi får lettere ved at vinde kampen, som skal give en sejr, hvis vores håb om medaljer består inden sidste runde?

Kampfakta Randers FC vs. AGF

Spilletidspunkt: Tirsdag den 31. maj kl. 19.00.

Spillested: Cepheus Park, Viborgvej 92, 8920 Randers.

Dommer: Mikkel Redder

VAR dommer: Peter Kjærsgaard

Følg kampen her: Twitter: AGFLive samt på TV 3 Sport

Hashtag: #rfcagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Vi tager endnu en runde i rutsjebanen, når ligaens femteplads fra Kronjylland åbner dørene til stalden på tirsdag. Hver runde i slutspillet har budt på 90 minutters spænding og intensitet, hvor man løbende har fulgt livestillingen med et halvt øje – i det ene øjeblik med guldforhåbninger. I det næste helt uden for top tre. Men spillet har været flot, tilskueropbakningen fantastisk, og pilen peger derfor generelt opad for De Hviie, uanset om det bliver til medaljer eller ej i denne sæson.

Hvis FCK som ventet slår Viborg, vil vi med en sejr være tilbage i kampen om bronzemedaljerne. Med udsolgt på Ceres Park i sidste runde mod Brøndby er dette naturligvis en must win for AGF, mens randrusianerne ikke har andet end æren at spille for.

Lad os håbe, vi ser viljen til forskel tirsdag aften.

Randers FC – AGF indbyrdes kampe

Seneste møde i Randers husker vel alle. Den 13. marts i år vandt vi 2-1 på en pløjemark i Randers, hvor uindviede kunne få den opfattelse, at hestene havde afholdt en galopkonkurrence før kampstart. Vi fik sejren i hus, men måtte nøjes med uafgjort i hjemmekampen.

De ti seneste kampe har været meget jævnbyrdige. Hjemme har vi vundet en, spillet tre uafgjort og tabt en. Ude er statistikken også lige, to sejre, en uafgjort og to nederlag. Med de hvide briller på er det nok ikke værd at gå længere tilbage i tiden. Men hvis sandheden skal frem, så havde vi en forfærdelig periode. Med nul vundne, en uafgjort  og fire nederlag hjemme, mens vi ude fik to afgjorte og tre nederlag, Det er naturligvis fortid, og jeg tror på, at vi fremover vil se en langt bedre statistik i vores favør.

Især med tanke på, at AGF’erne brænder banen af rent statistikmæssigt for tiden, hvilket du kan læse mere om her: AGF tabte, men var statistisk set historisk gode

Status på AGF

Den taktiske ændring fra 3-5-2 med Haugen og Mortensen på toppen til en mere fleksibel 3-4-2-1 med Mortensen som decideret spidsangriber og enten Andersson eller Duelund som ”falsk angriber”, har givet os flere chancer og mere uforudsigeligt angrebsspil. Dette blev forløst i Parken i søndags, hvor vi scorede tre mål, endda med Duelund og Mads Emil Madsen ude på grund af skader. Desværre startede vi med at slippe to mål ind, og da vi efter forrygende spil fra 25. til 70. minut var kommet foran med 3-2, smuldrede det hele med to scoringer af FCK i en kamp, som flere kommentatorer har betegnet som legendarisk. Bredden udgør dog stadig den største forskel mellem FCK og AGF, og der foreligger derfor et håndværksarbejde for SIB, når sommerens transfervindue åbner den 15. juni.

Både Duelund bør være retur til tirsdagens opgør, hvilket vil give et yderligere boost til holdets offensiv. MEM og Jelle Duin har desuden oplyst overfor KSDH’s udsendte, at de er fit til de sidste to spillerunder.

Hele fodbolddanmark kigger derfor lige nu mod Aarhus, for det er længe siden, at vi har oplevet så godt spil fra De Hviie, som det vi er vidne til for tiden.

Status på Randers FC

Holdet startede over forventning i efterårssæsonen, men en dårlig stime med blot en enkelt sejr i 11 kampe, betød, at de efter nederlaget til os skulle vinde i Aalborg for at komme i top seks. Det lykkedes med hiv og sving. Siden da har de givet succestræner Thomasberg frie hænder til at rejse til heden og forsøge at rette op på det vaklende FCM. I slutspillet har Randers leveret meget svingende præstationer og fire nederlag i træk betyder, at de kun kan kæmpe med Brøndby om femtepladsen. Fem stamspillere på skadeslisten gør det ikke ligefrem nemmere at være hest på tirsdag.

Deres tirsdagsmotivation ligger i, at de kan drille storebror, og så vil det også være skidt at gå på sommerferie med potentielt seks nederlag i træk – Randers møder FCK i Parken i sidste spillerunde…

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Vores centerforsvar, ikke mindst Tingager og Bisseck kan gøre ondt på RFC, både ved omstillinger og især ved dødbolde. Mod FCK udviklede deres offensive indsats sig til en boomerang, fordi vores returløb ikke var gode nok. På højrekanten var Felix stærk mod FCK, og hvis han kan fortsætte sine galoptendenser, så bliver han et vigtigt våben.

Anderson må være selvskreven på midtbanen efter sine seneste præstationer. Yakob kan blive ”fodermester”, især hvis Madsen og/eller Duelund ikke kan spille fra start. Mortensen viste mod FCK, at hvis indlæggene sidder i skabet, så scorer han.

Randers FC

Selv om Carlgren ligger med i toppen af statistikken, hvad clean sheets angår, begår han af og til nogle store fejl. De tre midterforsvarere er nogle hårde negle, og i min optik var Randers heldige med blot et rødt kort i den seneste hjemmekamp mod os. Johnsen er i top fem på listen over vundne dueller. Hestene har også nogle kvaliteter på omstillinger, hvorfor jeg tror, at vi skal være omhyggelige med opdækningen af Bundgaard og Babayan.

Omvendt bliver det interessant at se, hvordan viljen og motivationen vil dale, hvis randrusianerne møder modgang på tirsdag. Et halvt hold takker nemlig af efter sommerferien – Kehinde, Ankersen, Stankovic og Brock-Madsen fortsætter ikke, når deres kontrakter udløber den 30. juni, og så bliver det også et farvel til lejesvendene Johansson og Andersson.

Vil de kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne, hvis det ikke går kronjydernes vej? Eller har de allerede tankerne andetsteds?

Skader & karantæner

Karantæne: Ingen

Karantænefare: Yann Bisseck, Sigurd Haugen, Mikael Anderson, Kevin Yakob og Tobias Mølgaard får karantæne ved næste gule kort, mens Nicolai Poulsen, TK, Mikkel Duelund, Erik Kahl og Frederik Tingager  får karantæne ved næste gule kort, hvis det giver seks strafpoint.

I Randers er det Lasse Borg Johnsen, Frederik Lauenborg og Mads Enggård, som alle får karantæne ved næste gule kort, mens Stephen Odey og Mikkel Mejlstrup får karantæne ved næste gule kort, hvis det giver seks strafpoint.

Skader:

Randers FC: Frederik Lauenborg, Daniel Høegh, Tosin Kehinde, Alhaji Kamara, Mikkel Kallesøe, Adam Andersson,

AGF: Benjamin Hvidt

Bud på startopstillinger:

AGF

Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Poulsen, Yakob, Links – Duelund, Anderson – Mortensen

Randers FC

Carlgren – Kopplin, Johansson, Andersson, Kaastrup – Klysner, Enggaard, Johnsen, Nordli – Bundgaard, Odey

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle