Foto: Matti Kronborg

AGF tabte, men var statistisk set historisk godeSøndag måtte De Hviie desværre rejse hjem uden point, men statistisk var der flere positive ting at tage med.

Efter den umiddelbare skuffelse har lagt sig, er der faktisk flere positive ting at tage med fra kampen i Parken. AGF brød nemlig to rekorder søndag aften.

I Parken er der nemlig intet hold, der nogensinde har formået at have lige så meget boldbesiddelse i første halvleg, imod FC København, som AGF havde i søndags.

Hele 63% boldbesiddelse formåede AGF at have i første halvleg. Tallene er fra 2015 til nu. Tallene er dog kun for kampe, hvor der spilles 11 mod 11. FC Nordsjælland formåede at ramme hele 72% i 2021, men her var FC Københavns Nicolai Boilesen blevet vist ud efter 17 minutters spil.

I forhold til boldbesiddelsen, fik FCK en større andel i anden halvleg, og AGF endte med at have 54% af boldbesiddelsen i hele kampen.

Henover hele sæsonen har AGF faktisk haft bolden mindre end sine modstandere, da man kun snitter 48% boldbesiddelse, hvilket er det tredje laveste i hele ligaen – kun Lyngby og Horsens har bolden mindre end AGF. Til sammenligning har FCK boldbesiddelsen i 56,8% af deres kampe.

Comeback-kongerne

Den anden rekord brød AGF i anden halvleg. Efter en håbløs start på kampen, hvor hjemmeholdet efter kun 18 minutter var foran 2-0, så det svært ud for AGF. Men Uwe Röslers mandskab viste endnu engang, at de er gjort af et bestemt stof og formåede at vende kampen fuldstændigt på hovedet.

Inden pausefløjtet var AGF igen på omgangshøjde med FCK, efter to flotte assists fra Felix Beijmo, var blevet konverteret til mål af Patrick Mortensen og Mikael Anderson.

Efter pausen fortsatte AGF med at presse på, og det resulterede i at Kevin Yakob bragte AGF foran i efter 53 minutter. Med dette mål blev De Hviie det første hold i Superligaens historie til komme foran i Parken, efter at have været bagud 2-0.

Det var kun fjerde gang i sæsonen at AGF formåede at lave tre mål i en Superliga-kamp. AGF har dog scoret tre mål i to af klubbens seneste tre kampe, så det tyder på at AGF bliver farligere foran kassen.

Mål-Mortensen i jubel.
(Foto: Kronborgfotos)

Superligaens hårde hunde

Under David Nielsen blev AGF kendt for at spille fysisk hårdt overfor sine modstandere. David Nielsen er fortid i klubben, men Uwe Rösler har beholdt hårdheden i De Hviies spil.

AGF er nemlig det hold i Superligaen, der begår gennemsnitligt flest frispark. 12,5 frispark begår AGF pr. kamp. Til sammenligning begår FCK gennemsnitligt kun 8,7 frispark pr. kamp. Silkeborg ligger i den bløde ende af denne tabel – de snitter kun 7,3 pr. kamp.

Ift. uddelingen af kort er AGF dog med sine 58 gule kort og to røde ikke i nærheden af FCK’s voldsomme 75 gule kort og et enkelt rødt kort.

Mortensen mål, men ikke på straffe

Kamil Grabara havde inden kampen drillet Mortensen med at angriberen kun kunne score på straffespark, når han mødte sin tidligere holdkammerat. Det fik Mortensen heldigvis bevist var løgn.

Der var nemlig personlig succes til anfører Patrick Mortensen, da han igen kom op på siden af Gustav Isaksen, på Superligaens topscorerliste. Begge spillere har nu lavet 15 mål, men Patrick Mortensen har på det seneste primært scoret på straffespark. Faktisk var det Mortensens første mål i åbent spil i Mesterskabsspillet.

Indtil i søndags havde anføreren scoret imod både Randers og Viborg, men begge gange på straffespark. Da AGF d. 19. marts besejrede OB 1-0 på Ceres Park var det efter et frisparksoplæg fra Gift Links, så vi skal tilbage til 2022 for at finde målmagerens seneste scoring i åbent spil.

Lad os håbe, der er åbnet for mere boldbesiddelse, flere mål i åbent spil og flere point på kontoen, når AGF besøger Randers på tirsdag til sæsonens næstsidste slutspilskamp.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.