Optakt: FCK og AGF mødes til mandagsbold på Frederiksberg


| Jonas Roulund |

AGF er hjemvendt fra træningslejren i Spanien, og inden truppen drager sydpå igen i næste uge, udnyttes tiden i Danmark til en mandagstræningskamp mod løverne fra FC København.

Kampfakta:
Spilletidspunkt:
 Mandag den 30. januar kl. 13:30.
Spillested: F.C. Københavns træningsanlæg, bane 2, Jens Jessens Vej 10.
Livestream: Følg kampen her >>>
Hashtag: #fckagf #ksdh

FCK vs AGF: Træningskamp

Mandag mødes FCK og AGF i en træningskamp på københavnernes træningsanlæg på Frederiksberg. Kampen bliver en lidt anderledes omgang, da de sædvanlige 2 x 45 minutters spilletid forlænges med en ekstra halvleg á 30-45 minutters spilletid, så vi kan forvente en masse udskiftninger og strategiske tests på begge mandskaber undervejs.

Vejrudsigten lover tørvejr, cirka 5 grader og let vind, så hvis man er på de kanter, er der fine forudsætninger for at kigge ud til opstartsbold på Frederiksberg. Bane 2 ligger nærmest klubhuset Nummer 10 på Jens Jessens Vej, og tilskuere har, ifølge FCK.dk, kun adgang til at stå på langsiden mellem bane 2 og bane 1.

Indbyrdes

De seneste fem officielle opgør mellem de to mandskaber har udmøntet sig i fire FCK-sejre og en enkelt uafgjort, og vi skal tilbage til 19. juli 2020 for at finde seneste AGF-sejr – dengang vandt De Hviie 2-4 i Parken på mål at Kevin Diks, Jakob Ankersen, Casper Højer Nielsen og Patrick Mortensen.

Man skal dog ikke lægge så meget i historiske resultater og statistikker til mandagens kamp, da der jo som bekendt er tale om en træningskamp, hvor vi helt sikkert vil se trænerne eksperimentere og prøve spillere af på nye positioner.

Status på AGF

Det er blevet til en storsejr og to uafgjorte træningskampe i vinterpausen, hvor AGF har mødt danske SønderJyskE, ungarske Diosgyor VTK og norske Vålerenga IF.

SønderJyske fik ørene i maskinen, da Erik Kahl, Sigurd Haugen (2), Mathias Sauer og Kevin Yakub på 53 minutter lod netmaskerne blafre, inden SønderJyskes Emil Frederiksen reducerede. Startopstillingen til denne kamp var: Hansen, TK, Tingager, M. Kristensen, J. Andersen, Sauer, Poulsen, Yakob, Kahl, Haugen og Duin.

Derefter drog AGF’erne til Marbella og nød de lune himmelstrøg i selskab med ungarske Diosgyor VTK fra toppen af den næstbedste hjemlige række. Her spillede vi 1-1 efter en lidt hakkende præstation, da Gabor Jurek bragte ungarerne i front efter 85 minutter, mens Oliver Lund udlignede kort før lukketid. Her spillede AGF med to forskellige hold i de to halvlege, så stort set alle spillere kom i spil.

AGF 1. halvleg:
Hansen, TK, Tingager, M. Kristensen, J. Andersen, Sauer, Poulsen, Yakob, Kahl. Duin og Haugen.

AGF 2. halvleg:
Bråtveit, J. Andersen, Mølgaard, TK (72’ D. Herrington), Lund, Bisseck, Links, Madsen, Poulsen (60’ M. Valdes), Anderson, Mortensen og Daghim.

Våleranga IF sluttede som 6’er i den overståede Eliteserien, og i søndags stødte de norske gutter sammen med De Hviie. Det blev til endnu nogle fine minutter i benene for truppen, hvor der blev skiftet godt ud undervejs. Mikael Andersson bragte AGF i front efter 17 minutter på assist fra en flot spillende Yann Bisseck. Føringen blev dog udlignet af nordmændene efter 79 minutter, hvilket gav slutresultatet 1-1. Startopstillingen til denne kamp var: Bråtveit, Links, Tingager, Bisseck, Mølgaard, Kahl, Madsen, Poulsen, Anderson, Yakob og Mortensen. 

Status på FCK

FC København har ligeledes haft gang i træningskampene, inden de tager afsted på træningslejr i Portugal den 1. februar.

Det er blevet til følgende resultater for københavnerne i opstarten:
Bayer Leverkusen – FCK: 1-0 (Amine Adli).

FCK – Hvidovre IF: 4-1 (FCK – Arnar Haraldsson (2), Lukas Lerager og Diogo Goncalves. Hvidovre – Tobias Thomsen (Hvidovre).

Dem skal vi holde øje med

AGF

Transfermæssigt har der været halvstille i Aarhus, men rygterne går fortsat på, at Mikkel Duelund skulle være godt på vej til Fredensvang.

Indtil nu har Alexander Munksgaard og Anthony D’Alberto fået lov at forhandle med andre klubber, mens Sebastian Hausner ser ud til at være på vej til svensk fodbold for tre millioner kroner, og Sebastian Grønning er smuttet til OFI Kreta. Ind er kommet Peter Bjur fra BIF, og det bliver spændende at se ham i aktion for første gang i mandagens opgør.

FCK

FCK har været noget mere aktive i vintervinduet, hvor Mathew Ryan (AZ Alkmaar), Victor Kristiansen (Leicester City) og William Kaastrup (Randers FC) er solgt videre. Ind er kommet Daniel Haarbo (FC Wil, retur fra leje), Diogo Goncalves (Benfica) og Jordan Larsson (Schalke 04, lejeaftale).

Her bør det særligt være den 25-årige offensivspiller Diogo Goncalves, der bliver interessant at følge. Han har spillet over 100 kampe for storklubben Benfica og har også optrådt for Portugals U-landshold fra U17-U21.

Bud på startopstillinger:

AGF: Hansen, Links, Tingager, Bisseck, Mølgaard, Kahl, Madsen, Poulsen, Anderson, Yakob og Mortensen. 

FCK: Grabara, Diks, Vavro, Lund Larsen, Jelert, Lerager, Clem, Haraldsson, Bardghji, Cornelius, Goncalves.

God kamp!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.