Thomas “TK” Kristensen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Officielt: TK skifter til Udinese i rekordhandel


| Jonas Roulund |

Thomas T. Kristensen er netop blevet solgt til Serie A-klubben Udinese for et tocifret millionbeløb.

AGF og Udinese har ligget i hårde forhandlinger i de seneste dage, men til sidst lykkedes det: TK skifter på en permanent kontrakt til italienske Udinese.

Her bliver han blandt andet holdkammerater med folk som Gerard Deulofeu, Christian Kabasele og Florian Thauvin, mens han får Andrea Sottil som cheftræner.

– Det er en fantastisk mulighed for TK som vi ikke ville stå i vejen for, og efter grundige overvejelser vurderede vi, at det var rigtige at gøre for både klubben og for TK selv, der også havde stor lyst til at forfølge muligheden, siger sportschef Stig Inge Bjørnebye til AGF.dk.

Han tilslutter sig et Udinese-mandskab, som sluttede 12’er i seneste sæson, og som er kommet fra land med en uafgjort og et nederlag i indeværende sæson.

Endnu et stort salg

AGF har allerede slået sin egen transferrekord i dette vindue, da Yann Bisseck blev solgt til Inter for 52 millioner kroner + diverse bonusser. Derudover er Adam Daghim sendt til mægtige FC Red Bull Salzburg for i omegnen af 21 millioner kroner.

Thomas "TK" Kristensen og Frederik Tingager for AGF
Foto: Matti Kronborg

Nu har Stig Inge Bjørnebye igen vist sit håndværk frem ved at sende TK til Udinese i en ny rekordhandel, som klubben selv skriver.

Ifølge B.T. punger Serie A-klubben ud med fem millioner euro, 37,5 millioner kroner, i straksoverførsel, og så ligger der yderligere tre millioner euro, 22,5 millioner kroner, og venter i realistiske bonusser, der over en femårig periode er bundet op i antallet af kampe, som ‘TK’ kommer til at spille i Udinese.

– For et år siden satte vi transferrekorden for en spiller ud af vores eget akademi, da vi solgte Albert Grønbæk. Den rekord er slået med et meget tilfredsstillende salg af TK, siger Stig Inge Bjørbebye om salget.

TK nåede 46 førsteholdskampe i den hvide trøje med to scoringer til følge. Han er netop blevet udtaget til Danmarks U21-landshold, som i september møder Frankrig og Slovakiet. Den 21-årige stopper har dermed gang i en ganske begivenhedsrig uge. Og det har Bjørnebye også.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.