• Forside
  • AGF Nyheder
  • Nielsen om stadionkapacitet: – Det simple svar er, at det er dét, pengene rækker til

Foto: Kongelunden.dk

Nielsen om stadionkapacitet: – Det simple svar er, at det er dét, pengene rækker til


| Jonas Roulund |

Det nye stadion i Kongelunden får plads til 24.000 tilskuere – men hvorfor ikke lave det lidt større? Det forklarer Jacob Nielsen nu i et interview med Århus Stiftstidende.

Når det nye stadion for enden af Stadion Allé står klar i 2026, bliver der plads til 20.000 siddende og 4000 stående tilskuere. Grundet særlige reglementer vil kapaciteten til landskampe og europæiske kampe være 22.000 siddende tilskuere, mens der til koncerter på stadion vil være plads til hele 36.000.

Alt sammen ganske flot, men i Aalborg har man netop fremlagt planer om et stadion med plads til 30.000, så hvorfor bygger man ikke større i Danmarks næststørste by?

– Det simple svar er, at det er dét, pengene rækker til. Der er en begrænsning i forhold til stedets beliggenhed. Det vil være meget, meget dyrere hvis man skulle udvide det på grund af siderne mod væddeløbsbanen og de bevaringsværdige bygninger, siger Jacob Nielsen til Århus Stiftstidende.

Jacob Nielsen, AGF direktør
(Foto: Matti Kronborg)

Læs også: Kongelunden: Prisen for det nye stadion

Fokus på høj siddekapacitet

Det nye stadion får en række skønne opgraderinger i forhold til det nuværende – mere overdækning, bedre udsyn og flotte sponsorforhold.

Læs også: Kongelunden: Sådan sikres et regn- og vindbeskyttet stadion

Og forhåbentligt bliver der rum for europæiske opgør og landskampe, når vi betræder det nye stadion i 2026. Her gælder dog andre regler i forhold til sidde- og ståpladser, hvilket også er en del af årsagen til, at planerne endte som de gjorde.

Grafisk illustration af AGF's nye stadion
AGF’s nye stadion skal stå klar i 2026 (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

De oprindelige planer lød på en kapacitet på 20.000 siddepladser, men den blev altså ændret sidenhen.

– Det er vigtigt for os at få så høj en siddekapacitet som muligt. Både i forhold til Superligakampe, hvor vi helst ikke så, at en tredjedel skulle stå op, og i forhold til landskampe og UEFA-kampe, hvor der ikke må være ståpladser, siger Jacob Nielsen.

Det nye stadion forventes færdigt i juli 2026.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.