Skip to main content


Lyngby BK – AGF optakt: Kan De Hviie genfinde storspillet?


| Malthe Ryberg Christensen |

Efter to hjemmebanekampe i streg drager AGF i weekenden mod Sjælland, hvor Lyngby BK står klar til at tage imod De Hviie. Skal det blive til den syvende ubesejrede kamp på stribe?

Kampfakta: Lyngby BK vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 22. september klokken 16:00.

Spillested: Lyngby Stadion, Lundtoftevej 53, 2800 Kongens Lyngby.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt (Linjedommere: Jesper Dahl og Christian Ginderskov Hansen).

VAR dommer: Jacob Karlsen (AVAR: Daniel R. Krogstrup).

Følg kampen her: TV2 Sport X.

Hashtags: #lbkagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Senest AGF var på Sjælland blev det til en smal 1-0 sejr mod Brøndby IF. Søndag eftermiddag er AGF tilbage på Djævleøen, hvor Lyngby skal besejres i Superligaens niende spillerunde. Det plejer at lykkes – seks gange i streg har De Hviie trukket det længste strå i de indbyrdes opgør, og med god opbakning fra over 1000 medrejsende fans så kan det vel næppe gå galt? Eller kan det…?

AGF går på banen i Lyngby, d. 22. oktober 2023.
Foto: Matti Kronborg

Indbyrdes kampe

Sidste gang AGF var på besøg i Kongens Lyngby er næsten ét år siden. Det var den 22. oktober 2023. Her vandt AGF 2-0 på to scoringer af Tobias Bech og hev alle tre point med hjem til Aarhus. Generelt har AGF det godt med Lyngby som modstander, og De Hviie har ikke tabt til de kongeblå siden august 2019.

Af de seneste fem indbyrdes kampe er det da også AGF, der har trukket sig sejrrigt ud alle fem gange. Men hvis man går og håber på en kamp med masser af mål. skal man nok skrue forventningerne lidt ned. Af de seneste fem indbyrdes opgør er det blevet til hele fire 1-0 sejre til AGF, og vi skal desuden fire år tilbage i tiden for at finde en kamp. hvor begge hold scorede.

I alt er der spillet 57 kampe mellem klubberne i Superligaen, og overvægten af sejre ligger i AGF, der har taget alle point med sig i 25 tilfælde. 15 er endt uafgjort, mens Lyngby har taget 17 sejre.

Status på AGF

Efter fem sejre på stribe blev det senest til uafgjort, da Silkeborg IF gæstede Ceres Park. En taktisk affære, der aldrig rigtig blev underholdende, selvom kulissen bød ind til det.

AGF indtager derfor stadig andenpladsen i Superligaen med 17 point i otte kampe. Med 22 mål i otte kampe er AGF stadigvæk det mest scorende hold i Superligaen, ligesom de med otte indkasserede mål, også er det bedste hold til at forsvare sammen med FC Midtjylland. Begge hold har lukket otte ind af slagsen i sæsonens første otte kampe. Sammen med Silkeborg IF og Brøndby IF er AGF det hold i Superligaen, der har haft flest clean sheets. Nemlig tre af slagsen. Ganske gode tal at se på.

Jesper Hansen på Brøndby Stadion.
Foto: Hjørringgaard Photo

I seneste opgør mod Silkeborg IF måtte Röslers tropper klare sig uden Gift Links, der ellers har været sprudlende i sæsonstarten. Han var endnu ikke tilbage på træningsbanen torsdag, han er ikke med, når AGF drager mod Lyngby. En anden der også blev holdt ude med skade i sidste kamp, er nytilkomne Henrik Dalsgaard. Han har ikke været med de seneste to kampe, og til torsdagens træning på Fredensvang kunne både han og Tobias Bach ses på kondicyklerne i styrketræningslokalet. De er dermed fortsat ude ligesom Tobias Mølgaard, Kevin Yakob og Michael Akoto heller ikke er klar endnu. Felix Beijmo måtte endvidere udgå fra torsdagens træning med is på anklen, men staben virkede fortrøstningsfulde i forhold til at få svenskeren klar til kamp.

Transfervinduet er nu lukket i, og der endte med at komme mange nye ansigter til Smilets By. Det var blandt andet norske Kristian Arnstad, engelske Max Power og senegalesiske Youssouph Badji. Alle tre spillere fik deres AGF-debut mod Silkeborg IF i seneste runde. Samtidig var Mikkel Duelund også tilbage i kamptruppen, men han måtte nøjes med at se kampen fra bænken af. Bredden er dermed forbedret en hel del i AGF, hvilket kommer De Hviie til gavn, når nu skaderne begynder at vise deres grimme ansigt frem på Fredensvang.

MikkelnDuelund klapper.
Foto: Kronborgfotos

Status på Lyngby

Efter otte spillerunder er det blot lykkedes Lyngby at vinde én kamp. Det var en 1-0 sejr over Vejle Boldklub, der har tabt alle otte kampe i sæsonen. De kongeblå indtager derfor også kun Superligaens 10. plads med fem point i otte kampe. Én sejr, to uafgjorte og fem nederlag.

Flere af klubbens profiler fra sidste sæson har forladt holdet henover sommertransfervinduet. Det gælder blandt andet klubbens topscorer fra sidste sæson Andri Gudjohnson, der har skiftet Lyngby ud med Gent i den bedste belgiske række. Derudover har islandske Kolbein Finnsson sagt farvel til klubben, og det samme har Tochi Chukwuani. Begge to spillede over 30 kampe for Lyngby i sidste sæson.

Sidste sæson nåede Lyngby også at ansætte tidligere træner i både Lyngby og AGF, David Nielsen, der var med til at sikre overlevelse i Superligaen. Han har sagt farvel igen, og i stedet er en anden tidligere AGF’er, i form af Morten Karlsen blevet ansat, som cheftræner i Lyngby. Det er altså et stærkt forandret Lyngby hold, der venter AGF søndag den 22. september, og de nye taktiske input og spillerkonstellationer kan blive hjemmeholdets akilleshæl, når det godt sammenspillede AGF-mandskab kommer buldrende.

Dem skal vi holde øje med

AGF: Henrik Dalsgaard er skadet, og det samme gælder Michael Akoto. Tobias Mølgaard er stadig skadet, og der blev ikke hentet nye ansigter til forsvaret i det forgangne transfervindue.

Derfor ligger der et lidt større pres på Frederik Tingager. end der plejer. Men det er ikke noget. klippen i midterforsvaret lader sig kue af. Flest clean sheets i Superligaen, færrest mål lukket ind og en enkelt scoring til “Tingair” i sæsonens første otte kampe. Hvis Tingager og resten af defensiven fortsætter de gode takter mod Lyngby, er der både tre point og et clean sheet på vej til Aarhus. I den anden ende skal vi nemlig forhåbentligt se Bech vise samme skarphed, som han gjorde i seneste indbyrdes møde.

Lyngby: Klubbens topscorer i denne sæson er tidligere FC Nordsjælland-spiller Jonathan Amon. Han har dog kun scoret to mål, men han må absolut ikke undervurderes. Den lynhurtige amerikanske angriber har endelig fået karrieren på rette køl efter flere langvarige skader, og hvis AGF skal holde nullet mod Lyngby, er Amon en der skal holdes øje med.

Karantæner og skader

Karantæner:

AGF: Ingen.

Lyngby: Casper Winther.

Skader:

AGF: Kevin Yakob, Tobias Mølgaard, Michael Akoto, Henrik Dalsgaard, Gift Links og Tobias Bach.

Lyngby: David Jensen, Enock Otoo, Mathias Hebo, Peter Langhoff og Rezan Corlu.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-5-2): Hansen – Kahl, Tingager, Jensen-Abbew – Anderson, Arnstad, Poulsen, Madsen, Beijmo – Bech, Mortensen.

Lyngby (3-4-3): Krumrey – Hamalainen, Gregor, Lissens – Kumado, Rømer, Sandgrav, Storm – Amon, Gytkjær, Magnusson.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle