Foto: Kronborgfotos

Links om fremtiden: – Aarhus er mit hjem


| Jonas Roulund |

Gift Links har været i AGF i over fem år, og rygterne har i flere omgange svirret omkring sydafrikanerens fremtid. Nu har han fået en dansk kæreste og glæder sig til meget mere Aarhus.

142 kampe er det blevet til for Gift Links, som i 2019 tog turen fra Sydafrika til Danmark for at blive en del af AGF’s Superligatrup.

Det var en kold omvæltning, hvilket han har fortalt om i et portrætinterview tidligere på året, men nu er Aarhus blevet en del af ham.

– Jeg har været her i fem år og er rigtig glad for det. Min kæreste er her, og jeg elsker virkelig Danmark. Det var også hovedårsagen til, at jeg forlængede min aftale. Alle er så gode ved mig. Det er mit hjem nu, fortæller Links til ugens- og sæsonens sidste åbne træning, inden Brøndby venter søndag aften.

Gift Links Pokalfinale
Foto: Hjørringgaard Photo

– Jeg vil ikke tænke for meget på, at vi kan fravriste dem mesterskabet, for det er altid svære kampe mod Brøndby. Det er to gode hold mod hinanden, som altid spiller tætte kampe, så jeg tror ikke, det bliver nemt for nogen, men vi kommer for at kæmpe for sejren, siger 25-årige Links.

– Vi skal gøre ligesom mod FCK med et godt publikum bag os, siger wingbacken.

Op- og nedture

Links ser tilbage på en sæson, som har givet store opture, men selvfølgelig også nogle slag. Størst af alle var nederlaget i pokalfinalen.

– Der har været op og nedture, men generelt synes jeg, sæsonen har været udmærket. Vi ender i top seks og kom i pokalfinalen. Så vi fik ikke en decideret god sæson – så skulle vi have vundet finalen – men sådan er fodbold. Man vinder nogle, man taber nogle, og vi må bare tro på, at vi tager den næste sæson, siger sydafrikaneren.

Gift Links i udebanetrøjen.
Foto: Kromborgfotos

– Man ved aldrig, hvad der sker, så vi skal bare blive ved med at arbejde hårdt, og så bliver det vores tur til at løfte et trofæ en dag, siger Links med et smil.

Og netop det her med, at man ikke ved, hvad der sker, er jo interessant. Links har i flere omgange været rygtet til andre klubber, og nu står endnu et transfervindue for døren – så er der kommet nogle henvendelser på det seneste?

– Jeg ved intet i forhold til interesse fra andre klubber. Det lader jeg min agent om. Jeg kan kun sige, at jeg nyder min tid i Aarhus, siger Links, som har kontrakt med De Hviie frem til sommeren 2026.

Gift Links sparker til bolden på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Han ser nu frem til sæsonens sidste kamp, hvor fansene forhåbentligt igen kan hjælpe holdet fremad mod et københavnerhold.

– Vores fans er vigtige. De er den ekstra mand, og det giver ekstra energi og selvtillid. Så når man først får publikum med sig, så bliver det også nemmere at lave den næste dribling, den næste aflevering og måske prøve af udefra, forklarer Links, der generelt nyder sin tilværelse som fodboldspiller for tiden.

– Jeg har lært meget i denne sæson. Jeg er faldet til på min nye position og har accepteret, at jeg er wingback. Jeg har det godt som spiller og person, siger han.

Du kan høre vores portræt af Links her:

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.