Stig Inge Bjørnebye (Foto: Matti Kronborg)

Leipzig-forsvarer rygtes til AGF


| Jonas Roulund |

Stig Inge Bjørnebye har indstillet sigtekornet efter endnu en midterforsvarer til at forstærke Superligatruppen frem mod sæsonstart.

Bisseck er netop sendt godt afsted til Inter i en rekordhandel, og selvom T.K., Mølgaard og Tingager udgør en stærk bagkæde, så ser det fortsat ud til, at AGF jagter en midterforsvarer til at øge konkurrencen i defensiven.

Her har Bjørnebye tilsyneladende sendt følere ud til Bundesligaen, hvor RB Leipzigs 22-årige midterforsvarer, Frederik Jäkel, har tiltrukket sig opmærksomhed.

– To Bundesligaklubber, Aarhus GF og Arminia Bielefeld, der har haft spilleren på leje i den seneste sæson, er interesserede i at hente midterforsvareren. En tilbagevenden til moderklubben RB Leipzig er mulig, men usandsynlig, beretter RBLive.

En Leipzig-homegrown

Jäkels agent, Jan Heuckeroth, fortæller, at Jäkel er klar til at tage næste skridt i karrieren og understreger, at der ikke nødvendigvis skal være tale om en Bundesligaklub.

– For ham er det en prioritet at finde en klub, der har ham med i planerne. Udsigterne til spilletid for ham er det vigtigste, uanset om det er på 1. eller 2. Bundesliga-niveau, fortæller agenten.

Jäkel er 1,94 meter høj, højrebenet og opvokset i Leipzigs ungdomssystem, men har stadig debuten for førsteholdet til gode. I stedet har han været udlejet til både belgiske Oostende og tyske Arminia Bielefeld. I den netop overståede sæson er det blevet til 27 kampe i Bielefeld, et mål og to assists i 2. Bundesligaen.

Her har tyskeren også fået to kampe på den centrale midtbane. Jäkel har spillet en række kampe for Tyskland på U18- U19- og U20-landsholdene og har kontrakt med RB Leipzig til sommeren 2024.

Tidligere har Fiorentinas Dimo Krastev været rygtet til Aarhus, men kapløbet om underskriften blev tabt til Serie B-klubben Catanzaro, der netop har lavet en lejeaftale med forsvarsspilleren.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.