Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Kristian Arnstad: – Jeg håber at udrette noget stort her


| Jonas Roulund |

21-årige Kristian Arnstad er ny mand i den hvide trøje, og den norske U21-landsholdsanfører, ser nu frem til at udvikle sig og bidrage til AGF’s succes.

Det store CV taler for sig selv; AGF har handlet stort ind, og Stig Inge Bjørnebye er allerede blevet klappet gevaldigt på ryggen af fans af AGF efter sommerens transfervindue.

Her lykkedes det nemlig at tiltrække Kristian Arnstad på belgiske Anderlecht på en femårig kontrakt for i omegnen af 11 millioner kroner.

Noget, der blandt andet blev muligt, fordi Arnstad søgte fast spilletid, og fordi sportschefen kendte spillerens far og agent.

– Vi kender Stig, men det var nu ikke den primære årsag til, at jeg valgte AGF. Jeg synes, klubben ser rigtig godt ud, Uwe er en god træner, det er et godt projekt, og det var det, der vægtede mest. Klubben har virkelig vist, at de ville have mig, fortæller Arnstad, da vi møder ham på Fredensvang denne solrige torsdag.

Kristian Arnstad i kamp mod Silkeborg IF.
Foto: Kronborgfotos

Nu har midtbanespilleren – der måler 175 centimeter i højden – fået sin debut på Ceres Park, hvor han kort fik vist prøver på flødefoden og det gode blik for spillet mod Silkeborg IF. Her kom han ind på den centrale midtbane, og det er netop her, han håber at komme til at bidrage i den kommende tid.

– Jeg er midtbanespiller, og min favoritposition er 8’eren, men jeg kan dække alle positioner på midtbanen, forklarer Arnstad.

Læs også: Analyse af Arnstad: Potentiale for den helt store gevinst

Drømmer stort

Arnstad skiftede allerede fra norske Stabæk til mægtige Anderlecht i en alder af 16 år efter blandt andet at have været til prøvetræning i Manchester United, og han nåede hele 68 optrædener for belgierne, inden tiden altså var inde til at søge fast spilletid andetsteds. Men med interesse fra større adresser – og ligaer – kan det undre, at valget faldt på Superligaen og AGF for den unge mand. Han var dog ikke i tvivl om sin beslutning om at rykke videre til Aarhus, da muligheden bød sig.

– Jeg prøver at gøre det, der rigtigt for min karriere og udvikling. Her føler jeg, at jeg kan tilføre klubben noget godt og forhåbentligt udrette noget stort med holdet, fortæller Arnstad, som tager mange gode erfaringer med sig fra tiden sydpå.

– Jeg kom som en dreng og rejste som en mand. Jeg er vokset meget i tiden i Belgien og har lært meget fra dygtige spillere, så det tager jeg med videre, siger den norske U21-landsholdsanfører.

Debut Kristian Arnstad
Foto: Laura Hjørringgaard/Hjørringgaard Photo

Netop landsholdet er også noget, der fylder, for midtbanespilleren.

– Jeg drømmer selvfølgelig om at spille for A-landsholdet, men det er ikke det, jeg tænker mest på. Jeg har fokus på at præstere for AGF, og så må tingene ske, som de sker, siger Kristian Arnstad til den fremmødte presse på Fredensvang.

Arnstad kan opleves igen på søndag, når Lyngby BK tager imod AGF klokken 16 på Lyngby Stadion.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle