Jordskælvsofre får tiltrængt hjælp fra AGF og Vatanspor


| Jonas Roulund |

Aarhusklubberne er gået sammen om en indsamling til ofrene for naturkatastrofen på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien, som har forårsaget over 33.000 døde og titusindvis af flygtninge siden i mandags i sidste uge.

Redningsarbejdet forsætter efter jordskælvet i Tyrkiet, der skete tæt på grænsen til Syrien mandag den 6. februar. Jordskælvet har forårsaget mere end 33.000 døde, mens titusindvis er tvunget på gaden, hvor lave temperaturer og den ødelagte infrastruktur gør levestandarden yderst udfordrende.

Nu går AGF og Vatanspor sammen om en indsamling til de mange ofre, der har akut brug for nødhjælp.

Således vil Vatanspors populære kebab være at finde til AGF’s første hjemmekamp den 26. februar, og her vil al omsætning gå til ofrene i Tyrkiet og Syrien.

AGF oplyser i samme omgang, at såfremt man er forhindret i at komme til kampen, bliver der mulighed for at støtte indsamlingen med en “virtuel” kebab.

En signeret kamptrøje vil desuden blive sat på auktion efter forårspremieren mod AaB den 17. februar, mens Vatanspor også sætter en kamptrøje fra pokalkampen mod AGF sidste år til auktion. Trøjerne vil blive dekoreret med broderede tyrkiske og syriske flag, hvorefter pengene fra auktionen også doneres til jordskælvsofrene.

– Alle i Vatanspor er meget berørte af jordskælvet og flere har familiemedlemmer eller venner i området. Så det varmer os meget, at AGF ønsker at hjælpe. Sammen kan vi sætte fokus på at få samlet midler ind som vi kan sende videre til hjælpearbejdet og vi håber, at mange vil støtte op om vores indsamling, siger Galip Kara fra Vatanspors bestyrelse til agf.dk.

– Sammen med vores gode venner fra Vatanspor vil vi gerne bidrage til, at vi her i Aarhus kan samle midler ind til katastrofen i Tyrkiet og Syrien. For hvad der sker langt væk, påvirker også mennesker her i byen. Og sammen med Vatanspor kan vi forhåbentlig være med til at få samlet ind til hjælpearbejdet i forbindelse med det forfærdelige jordskælv, siger CSR- og bæredygtighedsansvarlig i AGF, Sine Hausner til agf.dk.

Det indsamlede beløb vil blive doneret ubeskåret til den tyrkiske NGO; AHBAP og Folkekirkens Nødhjælp, som i forvejen er massivt til stede omkring jordskælvet og hjælper med mad, tæpper, hygiejneartikler, madrasser og andre livsnødvendige fornødenheder.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.