AGF-fans og spillere fejrer en sejr i Horsens med pyro (Foto: Jesper Zacho)

Jønsson i Athen: To klubber i mit hjerte


| Jonas Roulund |

Jens Jønsson har gang på gang fortalt, at han drømmer om at vende tilbage til AGF, når udlandseventyret en gang skal slutte, men lige nu nyder han tilværelsen i en hæsblæsende fodboldby, hvor romerlys, afbrudte kampe og enorme hyldestscener er dagligdag.

AEK Athen hentede i sommeren 2022 Jens Jønsson til Grækenland fra Cadiz i Spanien, og selvom den græske liga måske ikke lyder så sexet som La Liga, så nyder den tidligere AGF’er tiden i sin nye klub.

Her er fankulturen voldsom, fortæller den 30-årige midtbanespiller til Bold.dk.

– I sidste sæson var det sådan, at hvis vi skulle spille 19.30, så startede kampen ikke før 19.50 på grund af romerlys og tågen af røg, der først skulle lette. De blev nødt til at installere blæsere efter nogle kampe for at blæse røgen ud af stadion. Hver gang der blev scoret, kunne du lægge 10-15 minutter oveni, fortæller “Jønne”, som spillede i AGF fra han var lilleput og frem til, at han i 2016 skiftede til tyrkiske Konyaspor efter 120 kampe i 1. division og Superligaen.

To klubber i hjertet

Jønsson har i flere omgange hyldet AGF-fansene i interviews og under faktisk de danske fans at få lov at bruge samme remedier som det ses i Grækenland.

– Personligt synes jeg, at det var mega fedt (romerlys red.). Jeg ved faktisk ikke engang, om jeg må sige det, men jeg synes jo, at man burde ophæve de der forbud. Også i Danmark. Jeg synes, det er så fedt. Jeg kan faktisk ikke få nok af dem, fortæller midtbanespilleren, som har spillet 55 kampe og scoret et enkelt mål i AEK Athen.

Nysir fejrer 15 års jubilæum med en storslået pyrotifo på Ceres Park.
Nysir fejrede 15 års fødselsdag i oktober 2022. (Foto: Matti Kronborg)

Og når man har været lidt omkring i det store udland, så kunne man jo få den tanke, at Aarhus bliver glemt lidt, men Jønsson har stadig AGF og Aarhus nær.

– Der er to klubber i mit hjerte. Det er AEK og så AGF, selvfølgelig. Så for mig er der to muligheder: Det er hjem til AGF på et tidspunkt, eller blive og slutte i AEK. Det er sådan jeg har det nu, men det kan jo gå hurtigt i den her verden… men nej, altså hvis det er Danmark, så er det AGF, siger Jønsson.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.