Skip to main content


Foto: Karoline Marie Bagger Jönsson

Formand for Årets Samarbejdsklub: Det betyder enormt meget


| Emilie Spring |

I søndags blev Årets Samarbejdsklub, HOG Hinnerup, kåret og hyldet på Ceres Park inden kampstart. Nu fortæller klubbens formand Niels-Christian Jönsson mere om samarbejdet med AGF og om det projekt, der lå til grund for kåringen.

HOG Hinnerup er netop blevet kåret til Årets Samarbejdsklub i AGF – og én af grundene til dette skal findes på en grusbane i den nordlige del af byen Hinnerup. Her har klubben nemlig knoklet for at få etableret HOG Street Park, der består af en fem-mands kunstgræsbane, en goalbox og en multibane.

– Det hele udspringer jo af, at vi har en gammel grusbane, som ikke er blevet brugt til en skid – for der er jo ikke rigtig nogen, der spiller på grus mere. Så hvad skulle vi stille op med den?, siger Niels-Christian Jönsson, formand for HOG Fodbold.

Foto: Karoline Marie Bagger Jönsson

Han fortæller, at grusbanen oprindeligt skulle danne rammen om et andet projekt, men at man har haft flere forhindringer, og i stedet valgte man at starte med plan B: bedre træningsfaciliteter med fokus på klubbens børn og unge. Den samlede pris ville blive 3,2 millioner kroner – men hvor finder man lige den slags penge?

Bedre forhold for børn og unge

– Der er ikke én eneste kommunal krone i projektet. Vi har fået 500.000 fra ELRO-fonden og 200.000 fra LOA-fonden – og så har vi rejst 2,5 millioner kroner selv. Det betyder enormt meget at få denne anerkendelse fra AGF, for vi har brugt utroligt meget krudt og mange ressourcer på projektet.

I den forbindelse fremhæver Niels-Christian det enorme arbejde, børnetræningsansvarlig Rune Hellegaard Christensen har lagt i HOG Street Park som projektchef:

– Uden Runes utrættelige arbejde var vi ikke kommet i mål endnu!

Niels-Christian Jönsson forklarer, at hele projektet er startet med filosofien om, at fodbold er blevet en helårssport – og derfor havde HOG brug for flere faciliteter end blot den ene kunstgræsbane, klubben har og bruger.

– Der kommer hele tiden nye børn til byen, og der er heldigvis også mange flere piger, der vil spille fodbold. Det primære mål er at skabe bedre forhold for børn og unge, siger han og fortæller, at klubben også netop har fået overrakt beviset på, at de er en del af DBU Børneklub.

Formand for HOG Fodbold, Niels-Christian Jönsson.
Foto: Morten Lee Pedersen

Et solidt partnerskab

Og der hersker ingen tvivl om, at det gør en forskel for netop børnene, at HOG er samarbejdsklub med AGF.

– Vi har jo haft Superliga- og Kvindeliga-spillere på besøg, og det betyder sindssygt meget for vores børn og unge – ligesom vi kan have gæstetrænere fra AGF på vores fodboldskole. Vores unge holder jo med AGF, og for os er AGF den naturlige samarbejdsklub, siger Niels-Christian.

Samarbejdet mellem AGF og HOG Hinnerup beskrives af Niels-Christian som værende reelt og bygget på tillid. Han påpeger, at det er godt for klubben, at AGF holder øje med dem.

– Jeg synes, at AGF tager sit ansvar som samarbejdsklub alvorligt. Da HOG fyldte 110 år for nogle år siden, kom Superliga-holdet og spillede en kamp mod vores seniorhold. Det bliver man da bare glad i låget af, siger han og beskriver HOG Hinnerup som værende en bred klub med plads til både elitefolk og dem, der spiller for sjov.

Spillere fra samarbejdsklubber løber ind på Ceres Park.
Foto: AGF.dk

– Hvis vi har nogle ekstraordinære talenter, håber vi selvfølgelig at de får chancen hos AGF. Det er vigtigt for os, at vi kan fortælle vores børn og unge med store ambitioner, at der er en rimelig chance for, at AGF holder øje, hvis de gør det godt, slutter han.

Prisen som Årets Samarbejdsklub blev uddelt af AGF med ønsket om at hylde samarbejdsklubberne, og der er nedsat et advisory board til den opgave. Prisen består af fodboldudstyr fra Hummel til en værdi af 25.000 kroner samt en vandrepokal til klubhuset. Tidligere er Hørning IFTST Tilst og IF Lyseng blevet kåret til Årets Samarbejdsklub.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle