Skip to main content


FCK – AGF optakt: Sultne løver og isbjørne på jagtDer er lagt i kakkelovnen til storkamp, når AGF møder de nykårede pokalmestrer, der også er Superligaens førerhold søndag aften. Et udvidet udebaneafsnit venter, solen kommer til at skinne, og så skal medaljehåbet bevares via tre point!

Kampfakta: FCK vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag d. 21. maj kl. 18:00

Spillested: Parken, Per Henrik Lings Alle 2, 2100 København Ø

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen (Linjedommere: Deniz Yurdakul og René Risum)

VAR dommer: Michael Tykgaard (AVAR: Victor Skytte)

Følg kampen her: Twitter: @AGFLive, TV: TV3+, Streaming: Viaplay

Hashtags: #fckagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

For anden gang i denne uge skal der spilles kamp i Parken. Torsdag vandt FC København sin 9. pokaltitel, og udligner derved AGF som det mest vindende hold i turneringen. FCK skulle dog bruge en finale mere end AGF for at opnå rekorden.

Grundet Peter Bjurs vidunderlige udligning i overtiden mod FCN, topper FCK i øjeblikket Superligaen. AGF ligger pt. nummer fire med 47 point, fem point færre end FCK’s 52. Københavnerne er derfor godt på vej til at kunne vinde sin første double, altså både ligaen og pokalturneringen, siden 2017, men lad os da håbe, at vi kan stikke en kæp i de arrogante københavnerhjul på søndag.

Indbyrdes kampe

Gift Links på vej til at sætte Mohammed Daramy af i en kamp mod FCK (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

FC København har haft rimeligt godt styr på AGF de seneste par år. De seneste ni kampe imod københavnerne er endt uden sejr til AGF – seks sejre til FCK og tre uafgjorte. Vi skal tilbage til 2020 for at finde den seneste AGF-sejr. Det skete 19. juli 2020, hvor AGF gæstede Parken og vandt 4-2.

Dengang var Ståle Solbakken i spidsen for FCK. Jonas Wind og den fortabte søn Jens Stage scorede for hjemmeholdet, imens AGF’s målscorere var Jakob Ankersen, Kevin Diks, Casper Højer og Patrick Mortensen. Kampen blev spillet i coronaperioden, så der var kun 6849 tilskuere i Parken.

Sejren var AGF’s anden sejr i træk imod københavnerne. Før disse to skal man dog tilbage til 2009, for at finde en AGF-sejr. Her blev det til en 1-0 sejr. Kampens eneste mål blev scoret af AGF-legenden Peter Graulund, og truppen bød på vidunderlige navne som Nando Rafael, Michael Lumb, Benny Feilhaber og Anders Kure.

I alle de to holds indbyrdes kampe i Superligaen er det blevet til 42 FCK-sejre, 25 uafgjorte og 18 AGF-sejre.

Status på AGF

AGF spillede endnu engang en flot kamp, da man søndag spillede 1-1 med ligaens, på daværende tidspunkt, nummer ét. Endnu engang kårede KSDH’s læsere Tobias Mølgaard som kampens spiller. Dette er et meget fint billede på AGF i øjeblikket. Defensiven er knivskarp, imens offensiven mangler de sidste procenter i de afgørende faser af kampene.

Der er kun ét spørgsmålstegn i AGF’s startopstilling i øjeblikket. Det er på den centrale midtbane, hvor cheftræner Uwe Rösler både har brugt Nicolai Poulsen og Kevin Yakob, som makker til formstærke Mads Emil Madsen. Senest var det Kevin Yakob der var foretrukket i startopstillingen, imod FC Nordsjælland. Med tanke på, at FCK mangler en masse profiler på midte vil Rösler muligvis hælde til at beholde Yakob inde for at kontrollere spillet mere, end man vil kunne med Polle.

Status på FCK

Senest AGF mødte FCK, skulle Mølgaard forsøge at lukke ned for FCK’s lejesvend Mohamed Daramy. En opgave som Mølgaard løftede fantastisk. Det bliver dog muligvis en anden direkte modstander denne gang, for Mølgaard. Daramy udgik i første halvleg af FCK’s seneste Superliga-kamp, og kantspilleren kom slet ikke på banen i torsdagens pokalfinale.

Cheftræner Jacob Neestrup førte torsdag FC København til den første pokaltriumf siden 2017, men den unge træner har ikke tid til at fejre trofæet, for der er rigeligt at tænke over hos københavnerne. FCK har nemlig en masse skader og karantæner i øjeblikket. Imod Brøndby resulterede det i en formationsændring, hvor man ændrede til et system med fem mand i bagkæden. Imod AGF er Kevin Diks dog tilbage fra karantæne, og det forventes derfor at FCK igen vil spille deres sædvanlige 4-3-3.

I offensiven mangler FCK to store profiler, Viktor Claesson og Hákon Arnar Haraldsson. Begge er ude grundet karantæne. Claesson er FCK’s topscorer, og har i Superligaen bidraget med 12 mål og 4 assists. Den unge islænding Haraldsson, har det meste af sæsonen spillet angriber, bl.a. fordi Andreas Cornelius har været voldsomt skadesplaget. Det er blevet til 4 mål og 3 assists fra Haraldsson.

Defensiven har været hårdt ramt hos FC København, i de seneste par runder, og Neestrup har eksperimenteret med en tre-backkæde for at løse situationen. Det ser dog en anelse bedre ud nu. Kevin Diks er tilbage fra karantæne, og skadesramte Denis Vavro var i gårsdagens pokalfinale tilbage i startopstillingen.

På midtbanen er FCK nu også hårdt ramt. Som sagt er topscorer Claesson ude med med karantæne, men pokalfinalen var hård ved FCK’s midtbane. Lukas Lerager måtte udgå i opvarmningen, og kom derfor ikke i spil i kampen, imens Rasmus Falk udgik skadet efter 38 minutter. De er derfor begge tvivlsomme til kampen mod AGF. Én af de oplagte erstatninger, Marko Stamenic, er også i karantæne.

Trætheden kan dog blive en faktor, da mange af FCK’s spillere jo torsdag har spillet en hel kamp, og derfor måske ikke kan spille fuld tid på søndag. Man kan derfor også forestille sig at eksempelvis højrebacken Peter Ankersen, som var på bænken i går, kan få en større rolle imod AGF. Grundet de mange fravær på midtbanen kan det blive en mulighed at bruge den sædvanlige højre back, Elias Jelert, på midtbanen – og så bruge Ankersen som højre back.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Gift Links er måske AGF’s mest forbedrede spiller ift. seneste sæson. Omskolingen til wingback har været fantastisk at følge. Her kan sydafrikaneren virkelig få udnyttet sin kæmpe motor, og kan stadig drage fordele af sine kvaliteter én-mod-én. Defensivt er forbedringen virkelig tydelig. Han har fundet et godt makkerskab med Yann Bisseck, som er god til at støtte Links både offensivt og defensivt.

Generelt er defensiven AGF’s største styrke. Den er faktisk så stærk at det er ligaens bedste til ikke at lukke mål ind. AGF har i denne sæsons Superliga kun lukket 23 mål ind i 29 kampe. Det er seks mål færre end FC Nordsjællands 29 mål lukket ind.

FCK:

FC København har en vanvittigt dygtig målmand. Vi kender ham særdeles godt i Aarhus. Og selvom han ofte har travlt med at “kommunikere” med alle og enhver på de sociale medier, så er Kamil Grabara bare irriterende at skulle passere inde i kassen. Da AGF spillede 0-0 med FCK på Ceres Park, brændte anfører Patrick Mortensen en kæmpe chance, da Grabara reagerede hurtigt og kom i vejen for Mortensens forsøg.

Grundet Haraldsson og Claessons karantæner er der andre der skal træde i karakter i FCK’s offensiv. De åbenlyse navne er selvfølgelig Daramy og Cornelius, men Cornelius er helt sikkert ikke med i opgøret, og Daramy er tvivlsom til på søndag.

Torsdag var det en fantastisk afslutning fra portugisiske Diogo Gonçalves, der afgjorde kampen. Grundet Daramys skade kan Gonçalves spille på sin foretrukne position som venstre kant, i stedet for sin vanlige højre kant. I perioder af kampene virker portugiseren meget anonym, men han har tydeligvis stor individuel kvalitet, hvilket han viste i går.

Karantæner & skader

AGF:

Karantæne: Ingen

Karantænefare: Mikael Anderson, Thomas Kristensen, Frederik Tingager, Tobias Mølgaard, Mikkel Duelund og Eric Kahl.

Skader: Hvidt, T.K., Duin, Lund.

FCK:

Karantæne: Viktor Claesson, Marko Stamenic og Hákon Arnar Haraldsson.

Karantænefare: Kevin Diks, Lukas Lerager og Ísak Bergmann Jóhannesson.

Skader: Amoo, Zeca, Boilesen, Khovholava, Cornelius.

Bud på startopstillingerne

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob, Madsen, Links – Duelund, Anderson – Mortensen

FCK (4-3-3): Grabara – Ankersen, Lund, Vavro, Sørensen – Clem, Jelert, Jóhannesson – Roony, Larsson, Gonçalves

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle