Foto: Matti Kronborg

Farvel til en historisk tribune: Se billeder af nedrivningsarbejdet


| Jonas Roulund |

Nedrivningsarbejdet på Ceres Park er godt i gang for at gøre plads til det nye stadion, som efter planen skal stå færdigt i 2026. Der er således tydelige forandringer i gang for enden af Stadion Allé, hvor A-tribunen i første omgang står for tur.

Over 11.000 tilskuere var vidne til det i søndags – Ceres Park er under kraftig forandring, og hovedtribunen ligner ikke længere sig selv.

Lounger og sæder er væk, løbebanen er fjernet, og så er alt indvendigt interiør og installationer fjernet fra de velkendte VIP-lounges.

 

Flere generationer har oplevet A-tribunen

Aarhus Idrætspark blev designet af arkitekten Axel Høeg Hansen, der også har skabt flere af Aarhus’ mest bemærkelsesværdige bygninger. Den første fodboldkamp blev spillet den 27. maj 1920, hvor AGF stod over for Aarhus 1900. I 2001 blev Ceres Park betydeligt ombygget og renoveret, og samtidig blev Ceres Arena bygget, som har plads til 4.700 siddende tilskuere.

Der er dermed tale om en historisk tribune, som nu må lade livet til fordel for fremskridtet – og det nye stadion i Kongelunden.

Du kan se timelapse af nedrivningsarbejdet på Ceres Park her.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.