Skip to main content


Mikkel Duelund (Foto: Laura Hjørringgaard)

Duelund: En ud-af-kroppen-oplevelse!


| Jonas Roulund |

Mikkel Duelund har for første gang længe en følelse af at have styr på det hele efter et vildt forår og en vanvittig afslutning på sæsonen.

AGF kunne kort før startfløjt til gårsdagens kamp på Ceres Park meddele, at man har fået forlænget Duelunds kontrakt, så den gælder hele næste sæson grundet FIFA’s krigsklausul. Samtidig skal midtbanespilleren snart være far, og så sluttede sæsonen jo som bekendt med bronze. Mange positive nyheder på én gang, og det var også noget, der glædede den 25-årige aarhusianer efter medaljeuddelingen:

– Om seks uger, skal jeg være far, vi slutter af på sådan en kamp her, jeg har fremtiden på plads… det er første gang i meget, meget lang tid, at jeg går på ferie med en følelse af, at jeg har styr på det hele!, fortalte han efter kampen, inden turen gik afsted til afslutningsmiddag og bytur.

Det er magisk

Det lignede ellers længe lidt af en nedtur for AGF i går. 1. halvleg bød på to BIF-mål og en AGF-udvisning, og holdet kom tungsindige ud i omklædningen til pause, fortæller Duelund:

– Vi er jo egentlig chokerede indtil halvlegen. Kommer ud og prøver på at sige til os selv, at Nordsjælland nok skal score. Men vi kan jo godt fornemme i løbet af 2. halvleg, at der ikke sker en skid deroppe. Så kommer vi bagud 3-0 og så bliver det definitivt, at vi må satse på, at Nordsjælland klarer ærterne for os. Men så sætter vi en hollænder ind… jeg ved ikke, hvad han har lavet i gym, men han må have gjort noget, for han kommer ind og redder dagen, siger midtbanespilleren, der blev udskiftet efter  71 minutter ved stillingen 0-3.

– Jeg sidder på bænken og følger med i den anden kamp på Bjurs telefon, og så går det jo bare amok. Det er en ud-af-kroppen-oplevelse. Og det er næsten med til, at det føles som guld, fordi det sker på den her måde. Alt det kvalitet vi har vist i denne sæson, det var bare væk, men så sker alt det her. Det er magisk, at man kan være pakket helt sammen, og så skal der et moment til at hele lortet åbner op igen, fortæller Duelund, der nåede 12 kampe, to mål og to assists i denne sæson for AGF.

Mikkel Duelund i aktion for AGF på Ceres Park med en hvid mur af AGF fans i ryggen.
Foto: Matti Kronborg

Blomster til Jelle

Der var endnu en gang solid opbakning på tribunen i går, og Duelund havde store roser til overs for fansenes tilråb, der hjalp holdet igennem en svær match.

– Det er ikke alle hold i Superligaen, der har sådan nogle fans. Vi har en solid opbakning, og man kan høre dem hele kampen. Og det er hele vejen rundt på stadion. Så der er skabt en fed fodboldkultur i Aarhus, som har været væk, fortæller han og mindes sin egen tid som fan, inden han slog igennem som professionel.

– Jeg har været bolddreng utallige gange og har fået gåsehud, når spillerne er gået på banen, så at være dernede selv nu, hvor man går igennem alt… det er for sindssygt, fortæller han.

Og selvom pointet, medaljerne og forlængelsen betyder meget for Duen, så var der jo nok også en svensker, som gårsdagens afslutning betød ekstra meget for. Kevin Yakob var en presset mand, da holdet samledes i omklædningen i pausen, men kunne alligevel løfte hænderne i vejret ved slutfløjt.

– Kevin har været fantastisk i hele foråret, og jeg kan godt lide, når en spiller tør spille med en vis risiko, så hvad der sker i dag, det er ikke noget, der er normalt at se fra ham. Og han er jo sindssygt nede over det i pausen, da vi kommer ind og sidde, men han er nok også den, der er allergladest over det, da vi så kommer på 3-3. Mon ikke han sender en buket blomster til Jelle? Det burde vi nok alle gøre, siger Duelund med et smil.

AGF kan nu gå på sommerferie med visheden om, at minimum to Europa-kampe venter. Du kan se de vigtige datoer for AGF’s Europakampe her.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle