Mikkel Duelund (Foto: Laura Hjørringgaard)

Da Mikkel Duelund sagde nej tak til Liverpool FCDen engelske storklub Liverpool bød i 2015 på det daværende FCM-talent Mikkel Duelund, som i dag slår sine folder i AGF. Men den engelske klub blev afvist af Duelund. Her følger historien om da Mikkel Duelund sagde nej tak til Liverpool FC.

Da FCM i 2015 blev danske klubmestre med deres nye topspiller Mikkel Duelund, kom det ikke som en overraskelse at han var i kikkerten, hos nogle af verdens største klubber. Kort efter FCM’s nye superligatitel, var deres unge stjerne Mikkel Duelund til træningskamp imod England, for det danske u-20 landshold, hvor han i adskillige medier blev beskrevet som en stjernespiller, med en stor fremtid foran sig.

Duelund blev også, ifølge en rapport fra DBU, sammenlignet med den danske legende Michael Laudrup, pga. sin elegante spillestil. Det var i den grad også en fordel, at han var på The Guardians top-40 over årgang 1997’s største spillere i verden.

Da Duelund scorede i danskernes 3-1 sejr, i træningskampen over England i 2015, blev England og resten af verden blæst bagover af Duelunds præsentation, og det var tydeligt at han nu ville komme højere op på adskillige klubbers observationsliste.

Det kom specielt til udtryk, da Liverpool ytrede deres positive holdninger til FCM-spilleren efter Englands nederlag til Danmark. Kort efter landskampen henvendte Liverpool sig til FC Midtjylland. De havde store planer om at få unge Duelund på deres hold, hurtigst muligt.

Reserve i Liverpool, eller topspiller i FCM?

Mange drømmer om at komme til premier League, men ifølge Mikkel Duelund, var det for tidligt.

Duelund have allerede året inden skrevet sin første voksne superligakontrakt med FCM, som han var stolt og tilfreds af at være en del af. I betragtningen af, at han var central spiller for Midtjylland, var det tydeligt at se hvorfor Duelund ville blive i klubben med hans høje spiller tid på banen, som kun 18-årig, i en ny klub hvor han allerede havde spillet 13 af efterårets 18 kampe, frem for at komme til en drømmeklub, men så at blive sat ned som reserve.

“Det var for tidligt for mig at flytte til udlandet, da jeg vil være en del af et førstehold – ikke et ungdoms- eller reservehold,” udtalte han sig til Liverpool Echo.

Duelund ytrede sig dengang også til Ekstrabladet om, at han var blevet modnet meget både som spiller, men også personligt siden han skiftede til Midtjylland. Det var tydeligt at den unge spiller havde hjertet og bolden på det rette sted, men også hovedet sad godt på plads.

Duelund lagde meget vægt på, at det var for tidligt at flytte til en storklub. Frygten for at blive rykket ned på et U-19, havde stor betydning for hans beslutning.

”Jeg havde etableret mig i førsteholdstruppen, og når unge kommer af sted, er det ofte til et U19-hold, og jeg ville ikke risikere at ryge tilbage til det trin”, udtalte Duelund dengang til Ekstrabladet.

Det var overvældende for den unge fodboldstjerne at få et tilbud fra en storklub, men beslutningen tog ikke lang tid. Duelund ville blive i FCM, så det blev hurtigt til en afvisning fra Duelund.

“Jeg var sikker på, at dette var det rigtige sted for mig at bo, og spille almindelig førsteholds seniorfodbold på et godt hjemligt niveau. Vigtigst af alt, har det givet mig mulighed for at udvikle mig”, udtalte han tilbage i 2017 til fodboldmediet Goal.

Mikkel Duelund spiller i dag i AGF på lånt tid frem til sommeren 2023, men både klubben og Duelund selv håber at samarbejdet forlænges til sommer.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.