Skip to main content


Stig Inge Bjørnebye med AGF-halstørklæde om halsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Bjørnebye om Bisseck-forhandlinger: Det er altid et sats at afvise så store bud


| Jonas Roulund |

Efter et forholdsvist roligt AGF-transfervindue blev 31. januar alligevel en dag med svedige håndflader for de fleste AGF-fans, da mægtige Eintracht Frankfurt pludselig sendte bud efter Yann Aurel Bisseck. Sportschef, Stig Inge Bjørnebye, fortæller her om de intense forhandlinger.

Stig Inge Bjørnebye har nerver af stål. Det viste han som spiller, hvor han var kendt som en jernhård arbejdshest, og det viser han nu som sportschef, når store millionbud på spillere sendes mod AGF’s kontorgange.

Efter et transfervindue med lidt til- og afgange virkede det ellers til, at deadline day skulle blive en rolig en af slagsen for sportschefen på Fredensvang, men pludselig tikkede nyheden ind, om at Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt havde vist interesse for AGF’s 22-årige midterforsvarer, Yann Aurel Bisseck.

Dét var noget, der kunne få de fleste AGF-fans til at gyse, da Bisseck har været blandt klubbens absolut vigtigste spillere i denne sæson.

Ifølge flere medier lød buddet fra Frankfurt i omegnen af 40 millioner kroner, hvilket ville have været transferrekord i AGF, hvis handlen var gået igennem, men det gjorde den jo heldigvis ikke. AGF afviste angiveligt buddet med en besked til tyskerne om minimum at ville have 70 millioner kroner for det stærke forsvarsanker.

Så hvordan har sportschefen det egentlig med at gamble på den måde? Der er jo altid en risiko for, at spillerens værdi ikke kan fastholdes over tid.

– Der er altid muligheden for en up-side og en down-side, når man afviser et stort bud. Så det er et sats, når man ikke tager imod pengene. Men vi mener, at Yann fortsat kan udvikle sig i klubben, og der venter også et U21-EM lige om hjørnet, fortæller sportschefen med henvisning til, at Bissecks værdi måske kan stige yderligere ved en god præstation til sommerens U21-slutrunde i Rumænien og Georgien.

Der er altid mere at hente

Sportschefen vil ikke bekræfte ksdh’s forlydender angående størrelsen af Frankfurts bud, men udtaler at der var tale om et anseeligt millionbeløb.

– Det var et stort bud, men jeg kan ikke sætte beløb på. Med hensyn til Bisseck selv, så er han tilfreds med at være i AGF, men alle unge spillere har jo ambitioner om at komme videre, og det skal han nok også komme på et tidspunkt, siger Stig Inge Bjørnebye.

Det lykkedes altså at holde på Bisseck, hvilket, for de fleste AGF-fans, gør, at vi kan se tilbage på et tilfredsstillende transfervindue. Men Bjørnebye selv er – overraskende nok – ikke selv tilfreds.

– Der er altid mere at hente, og man kan altid gøre mere. Den dag man er tilfreds, der mangler man noget sult, så jeg vil ikke sige, jeg er tilfreds. Men jeg er glad for de aftaler, vi har lavet, fortæller han.

Yann Aurel Bisseck kom til AGF i 2021 for den nette sum af 5 millioner kroner. Han har kontrakt med klubben frem til sommeren 2026.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle