Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Bag fjendens linjer: Interview med bestyrelsesmedlem i Brøndbys fanafdelingI denne udgave af Bag fjendens linjer, kan du bl.a. høre om hvordan det går med Brøndbys værdiaftale og forholdet mellem Brøndby og AGF. Vi har taget en snak med Aske Stentoft, der er kasserer og bestyrelsesmedlem i Brøndbys fanafdeling.

Til dem der ikke kender Brøndbys fanafdeling, så er det en fodboldpolitisk paraplyorganisation, der skal forsøge at binde de forskellige Brøndby-grupperinger, tættere sammen med klubben. Fanafdelingen har en vedtægtssikret bestyrelsesplads i det professionelle selskabs bestyrelse.

Mandag aften var det Brøndbys 5-1 sejr over FC Nordsjælland, der endegyldigt gjorde ærkerivalerne fra Østerbro til danske mestre. Aske lader dog ikke FCK’s mesterskab ødelægge en flot Brøndby-sejr.

– For nogle fans, var det et skår i glæden. Men for mig var det bare rart, at pilen pegede fremad for Brøndby. Størrelsen på sejren var måske lidt misvisende, ift. hvordan kampen egentligt tog sig ud.

Mathias Kvistgaarden blev fremhævet i vores optakt, da han lavede et hattrick og en enkelt assist. Aske var også glad for at se at den unge Brøndby-spiller lykkedes.

– Det har virkelig tilgodeset Kvistgaarden, at vi har et lavere udgangspunkt, som giver noget mere bagrum. Det var ikke hans første mål for klubben, men man kun kunne fornemme at det betød meget.

Rivaliseringen mellem Brøndby og AGF

AGF og Brøndby fik op gennem 80’erne og 90’erne opbygget en stor rivalisering, som kulminerer i 95-96 sæsonen, da Mogens Krogh desværre sender mesterskabet til Vestegnen. Siden da har rivaliseringen dog lidt under, at AGF’s præstationer på banen har været for svingende.

– Det har skadet rivaliseringen på den måde, at de yngre fans ikke er opvokset med at AGF er en klub man skal holde øje med. Jeg er opvokset med Mogens Kroghs hovedstød, og jeg tror at det var seneste gang at AGF virkelig havde en stor chance for at blive mestre. Det har selvfølgelig gjort, at en del AGF-fans hader Brøndby. Og det er klart, at når nogen hader én, så hader man lidt tilbage. At David Nielsen var i AGF, har nok også gjort at rivaliseringen er blusset lidt op igen.

Brøndby kan sagtens byde AGF op til dans

AGF går søndag på banen for at forsøge at sikre klubben det blot andet sæt medaljer, de seneste 25 år. Omvendt har Brøndby ikke særligt meget at spille for. Brøndby kan ikke ende højere end deres aktuelle femteplads.

Brøndby har desværre haft godt styr på AGF i denne sæson, hvor det er blevet til to Brøndby-sejre og en uafgjort.

– I denne type kampe er der nogen der kan spille mere frit, hvor det andet hold er mere nervøse. Jeg tror sagtens at vi kan byde AGF op til dans.

– Siden vi mødtes sidst, er vi gået over til et tremandsforsvar. Det har stabiliseret defensiven, og jeg synes at man kunne se offensiv fremgang i vores seneste kamp mod FC Nordsjælland.

Aske bliver spurgt ind til, hvad han tror der står på måltavlen ved slutfløjtet.

– Jeg tænker at Radošević vil gøre alt for at hjælpe Hermansen til et clean sheet, efter sin katastrofale tilbagelægning senest, så 0-1, siger Aske.

Svært at komme udenom Bisseck

AGF har gang i et virkelig flot forår, og ift. at trække det længste strå på søndag, har Aske særligt fokus på nogle bestemte AGF-profiler.

– Det virker som om at I har fået godt gang i Duelund. Han vil nok være én, der kommer til at optage vores midtbane. Og Patrick Mortensen skal man aldrig forklejne, men når vi spiller med tre relativt hovedstødsstærke stoppere, så tænker jeg ikke at det er ideelle arbejdsvilkår for Mortensen.

– Det er svært at komme udenom Bisseck. Det er virkeligt godt set, da I henter ham. Han er vel i top tre over de bedste spillere i denne sæson, i hvert fald i foråret.

Superliga-trænerne har stemt på forårets profil, og d. 1. juni blev det offentliggjort at Ernest Nuamah løb med titlen som forårets profil. Andenpladsen til Viborgs Elias Achouri. Tredjepladsen gik til FC Københavns Viktor Claesson.

Status på værdiaftalen

Global Football Holdings indtog i Brøndby, har skabt massiv modstand blandt Brøndby-fans. Dette har bl.a. medført et stemningsboykot, anført at fangruppen Alpha, der styrer stemningen på Brøndby Stadion.

Derfor har klubben og fansene forsøgt at nå til enighed om en værdiaftale. Jan Bech Andersen meddelte tidligere på sæsonen, at aftalen nærmest var underskrevet, men så brød forhandlingerne sammen. Som bestyrelsesmedlem i fanafdelingen, har Aske Stentoft været med til forhandlingerne.

– Meget sent i forløbet viste der sig at være nogle ting der ikke var afklarede. Vi, i fanafdelingen, mente at de var afklarede, men klubben var af en anden holdning. Da det så blev fremlagt at vi snakkede faktisk reelt ikke om en værdiaftale, men bare en hensigtserklæring, så valgte vi at trække os fra forhandlingerne.

– Formandskabet genoptog herefter dialogen med klubben. Så gik det lige pludseligt stærkt, og der blev genvundet noget intern tillid. Og nu har vi, for en uge siden, fremlagt en aftale, som vi mener er det bedste vi kan få. Det er medlemmerne af fanafdelingen der står med den endelige beslutning, og de skal derfor stemme d. 11. juni.

Brøndbys fans leverer altid en levende lydkulisse på stadion, men på søndag skal vi nok ikke forvente en toppræstation fra udebaneafsnittet.

– Det bliver ikke den stemning der var, da Alpha styrede tribunen. Jeg tror der kommer mere energi end der ellers har været i foråret. Jeg synes at man i kampen mod Nordsjælland, kunne mærke at der var noget glæde og lettelse, der gav en lidt anden summen. Alpha har ikke sagt, at de har ophævet deres stemningsboykot, og derved bliver det ikke den stemning man tidligere har forbundet med Brøndby.

Til sidst kommer Aske med en opfordring til alle AGF-fans.

– Som én af de klubber der stadig er på danske hænder, og som har en stærk kultur og historie, så vil jeg opfordre til at man kigger lidt på det fanafdelingen har gjort i Brøndby. Jeg kan fornemme at i Brøndby er klubben glade for at have nogle, som de kan gå og diskutere ting i fortrolighed.

– Det kunne jo være at der kom nogen med en masse penge, der ville lave en masse ændringer i AGF, som mange fans ikke ville være tilfredse med. Så jeg opfordrer til at man forsøger at finde hinanden og bliver stærkere sammen, også i Aarhus.

Startopstillingen

Aske tror på et genvalg til alle 11 fra startopstillingen mod FC Nordsjælland. Han nævner dog at Daniel Wass kan være en joker. Wass har siddet ude med karantæne, de seneste to kampe. Skulle Wass få chancen fra start, ville det enten være i stedet for Kevin Mensah eller Håkon Evjen.

(3-5-2): Hermansen – Alves, Lauritsen, Tshiembe – Mensah, Evjen, Radošević, Vallys, Riveros – Omoijuanfo, Kvistgaarden

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle