Bag fjendens linjer: En københavner kom forbi


| Jonas Roulund |

Bliv klogere på FCK og deres fans i dette interview, hvor vi har snakket med vært hos fanmediet Copenhagen Sundays, Cornelius Gabe, om den aktuelle situation på Østerbro og forventningerne til kampen mod AGF.

FCK tager i morgen imod AGF til topkamp i Superligaens 30. spillerunde. Begge hold med alt at spille for – De Hviie skal bruge point for at holde sig inde i kampen om medaljer, mens et karantæneramt FCK-mandskab skal klamre sig til førstepladsen i tabellen.

Men hvordan har FCK’erne det egentlig med at møde AGF netop nu? Det har vi spurgt FCK-fan og vært hos Copenhagen Sundays, Cornelius Gabe om.

– Alle er enige om, at det bliver en svær kamp. Vi så det, sidst vi mødtes – vi havde svært ved at gøre noge, og AGF har haft et flot forår. Så det er måske den sværeste kamp, vi har tilbage i sæsonen, og der er en vis respekt for AGF i København, siger Cornelius.

FCK mangler at møde AGF, Viborg og Randers, mens AGF – udover FCK – har Randers og Brøndby tilbage inden sæsonafslutningen.

Superligaen har altid førsteprioritet

FC København hjemtog pokaltitlen for første gang siden 2017, da de besejrede AaB 1-0 i torsdags. Og selvom det var en tiltrængt titel for københavnerne, så er fokus klart for søndagens hjemmehold.

– Pokaltitlen fylder meget, men for Neestrup er Superligaen det vigtigste, og man vil hellere have Daramy klar til AGF end AaB-kampen, siger FCK-tilhængeren, som begynder at kunne se skyerne forsvinde fra den ellers halvgrå himmel, der har hersket over København i denne sæson.

– Khocholava og Boilesen er ude, men vi begynder også at få folk tilbage – Diks efter karantæne, Ankersen, Valdemar Lund, og så kommer Daramy højst sandsynligt også i spil mod AGF, så det ser fint ud efter nogle hårde uger med mange skader og karantæner, fortæller Gabe, der må se sit hold undvære Claesson, Stamenic og Haraldsson grundet karantæne i søndagens opgør.

– Vi har jo eksperimenteret med et tremandsforsvar, men vores foretrukne opstilling er 4-3-3, og det er også det, jeg tror, vi kommer til at stille med mod AGF, forklarer Cornelius.

Masser af optimisme

Med 14 danske ligatitler er FCK det mest vindende hold i Superligaen, men i denne sæson har de fået hård konkurrence af FC Nordsjælland – og med en AGF-sejr i morgen, vil det igen snerpe til i toppen. AGF skal hente fem point på københavnerne, mens FC Nordsjælland blot ligger et enkelt point efter FCK.

– Der er meget optimisme i København lige nu. Pokalsejr, derbysejr – det hele kører ikke, men man har alligevel fornemmelsen af, at det kører, siger værten fra Copenhagen Sundays.

Og selvom det kunne være fedt at blive betragtet som guldaspiranter, nu hvor det rent matematisk er muligt, så må vi erkende, at det ikke er AGF, man frygter i mesterskabskampen hos FCK.

– Det er Nordsjælland, der er den største udfordrer. Med så få kampe tilbage er det en fordel for dem, at de er tættest på os, så de er den største trussel, men vi vil gøre alt for at vinde de sidste tre kampe, så mesterskabet kommer i hus på sikker vis – det er det, der giver smør på brødet, fortæller Cornelius Gabe.

Lad os håbe, FCK kun kommer fra stadion med tørre brødskorper, når AGF besøger Parken søndag klokken 18.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.