(Foto: Kronborgfotos)

Bag Fjendens Linjer: En kamp om mere end bare tre point


| Mikkel Gyngstrup |

Viborg, og AGF for den sags skyld, har begge fået en skidt start på sæsonen sammenlignet med, hvordan de sluttede. VFF-fan Troels Rømer tror derfor, at søndagens opgør bliver særdeles intenst i jagten på vigtige point til samlingen.

Troels Rømer er en trofast Viborg-fan. Vi har derfor taget en snak med ham, for at høre hvad stemningen er forud for søndagens kamp mod AGF.

Altid interessante kampe mod AGF

Domkirkebyen står overfor Smilets By for 36. gang, så kampene mellem de to byer går langt tilbage i hver klubs historie.

Begge hold sluttede sidste sæson af med et brag, i et tæt kapløb om tredjepladsen, men har ikke formået at holde niveauet ind i den nye sæson.

Sidste sæson havde AGF et ret godt kram på Viborg med tre sejre og én uafgjort. Dog har Viborg drillet os i tidligere kampe. Det håber Troels, at Viborg igen kan gøre i denne sæson.

–  Kampene mod AGF er altid interessante med god stemning og mange fans på lægterne samt masser af fight. Viborg har haft en dårlig start på sæsonen, samt en dårlig kamp i Silkeborg, fortæller Viborg-tilhængeren, som ønsker revanche efter seneste sæsons missede bronzemedaljer.

–  Man vil altid gerne slå AGF, selvom der er et respektfuld forhold mellem de to klubber. Jeg vil dog mene, at der ligger en særlig iver efter revanche mod AGF, efter de fik sat en stopper for det, der ville være vores bedste resultat i vores historie, fortæller Troels Rømer.

AGF fans med røg-tifo i Viborg.
(Foto: Matti Kronborg)

Han håber, at man især kan komme til at se offensiven spille godt mod AGF.

– Vi har nogle rigtige gode offensive spillere, der har vist glimt af, hvad de kan, dog er der for langt mellem snapsene. Der mangler kontinuitet, og at de ikke bare falder fuldstændig igennem. De sidste kampe har det været indskifterne, der har gjort forskellen. Jeg håber, at især Nigel Thomas, Ibrahim Said og Serginho kommer til at vise, hvad de kan, siger Rømer.

Han mener også, at vi har spillere, som Viborg skal have et øje på.

– Felix Beijmo er en dem, vi især skal være opmærksomme på, da han kommer tonsende på den højre back. Så er der selvfølgelig altid Paddy inde foran, som har en tendens til at stå det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. Det er de to steder, hvor jeg synes, tingene kommer mest fra, fortæller Viborg-fanen.

Patrick Mortensen og Felix Beijmo jubler over scoringen mod Lyngby, d. 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

Traditionsklub mod traditionsklub

Viborg og AGF er begge gamle traditionsklubber og har stået overfor hinanden mange gange i begge klubbers lange historie.

– Der er en specielt anerkendelse af, at både AGF og Viborg begge er traditionsklubber, og at begge hold har lidt atypiske fodboldnavne. De har haft rigtig meget med hinanden at gøre i en lang historie, og nogle, der har været igennem gode tider og mere turbulente tider. Når man kigger AGF med Viborg øjne, er det med mere respekt for det, der foregår, kontra når man kigger ud i Vestjylland, siger Rømer med henvisning til det lettere hadske forhold til FC Midtjylland.

Der er hermed lagt op til et traditionsrigt opgør i morgen klokken 18, når AGF rejser til Viborg.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.