(Foto: Matti Kronborg)

Bag fjendens linjer: Brøndby står ikke med en sikker følelse


| Emilie Spring |

Inden rivalopgøret på Ceres Park har vi taget en snak med Per Bang, som er skribent for fanmediet 3point.dk, om blandt andet mulige udskiftninger i startopstillingen samt det blandede spil, der har karakteriseret Brøndbys seneste kampe.

Selvom 12 point i de seneste fem kampe ser flot ud på papiret, peger Brøndby-fanen Per Bang på, at nogle af resultaterne har været halvheldige – hvis man altså lige ser bort fra 3-1 sejren over Randers.

– I vores seneste kampe har der været rigtig gode, men også rigtig dårlige, perioder. Jeg tror ikke, at der er nogen Brøndbyfans, der sidder med en dejlig, sikker følelse i kroppen – det gør jeg i hvert fald ikke, og slet ikke op til denne kamp eller den næste mod FCK, siger han.

Fra dagens træning har Per Bang observeret, at alle mand i gult er klar til søndag, men han spår to ændringer i startopstillingen. Han peger nemlig på, at holdets helt store akilleshæl har været deres wingbacks, som ikke har produceret nok offensivt.

– Brøndbys svageste led gennem længere tid har været vores anfører, Kevin Mensah. Det gør ondt i øjnene hver gang, han kommer over midterlinjen, og derfor tror jeg, han bliver erstattet af 29-årige Sean Klaiber. Desuden tror jeg, at Kevin Tshiembe, som er blevet klar fra en skade, tager over for Henrik Heggheim, siger han og påpeger, at hvis spådommen holder hele vejen, kommer Brøndby’s 3-4-3-formation til at bestå af en helt ny højreside.

“Jeg synes, AGF er et stærkt hold”

Netop udskiftningen i bagkæden beroliger Per Bang, der håber at den potentielle tre-backkæde bestående af stærke duelspillere, kan holde Patrick Mortensen i skak. Dog er han godt klar over, at den dygtige angriber kan score under alle forhold.

– Det er ikke Mortensen, jeg er så bange for. Men idet vores tre-backkæde har haft nogle svagheder på indlæg, der slås bagom bagkæden eller imellem stopperne, er jeg umiddelbart mere bange for Mikael Anderson og Mikkel Duelund, som jeg tror, kan komme frem til chancer – men jeg håber selvfølgelig, de skyder over, griner han.

Mikael Anderson fører bolden frem for De Hvide på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Per Bang tror, at kampen på Ceres Park bliver vildt spændende. Han tror, at mange nok frygter AGF grundet deres kontinuitet og samspil som hold, og påpeger at hjemmeholdet da også er små favoritter hos bookmakerne. Noget, der i hans øjne giver fin mening, selvom han synes, at Brøndbys trup spiller for spiller et et nyk bedre.

– Den her kamp har faktisk bekymret mig i noget tid, og jeg har ikke været særligt positivt indstillet overfor den – men den lugter af 1-1. Jeg tænker, at I scorer ét mål – det plejer I – og det kunne vi også sagtens komme til at gøre. Jeg synes, AGF er et stærkt hold, så det er rigtig vigtigt for os, at alle mand er klar, slutter han.

Ud af de seneste fem kampe mellem AGF og Brøndby er tre endt uafgjort, mens to har resulteret i sejr til de blågule. Kampen spilles søndag den 17. september klokken 18.00.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.