(Foto: Matti Kronborg)

AGF – Viborg FF: Spillerkarakterer og MOTMKSDH’s afstemning på SoMe viste enighed med søndagens afstemning på stadion. For anden kamp i træk er Mads Emil Madsen brugernes klare favorit, og han vinder derved vores MOTM-titel. Her er KSDH.dk’s spillerkarakterer efter AGF’s fantastiske 3-0 sejr.

I Facebook-gruppen KSDH – Gruppen for AGF Fans blev Mads Emil Madsen igen i denne uge valgt som MOTM med hele 64% af alle stemmerne, mens Gift Links løb med andenpladsen med 23%. Med 6% af stemmerne tager Tobias Mølgaard brugernes tredjeplads.

Det blev en vidunderlig aften på Ceres Park, da AGF bød Viborg op til en kamp om bronzemedaljerne. Det startede som en meget lige affære, men efter AGF’s 1-0 mål, som Patrick Mortensen satte ind fra straffesparkspletten, sad AGF tungt på kampen. Viborg blev nærmest kun farlige på dødbolde, hvilket også smitter af på dagens spillerkarakterer.

AGF-spillernes karakterer mod Viborg FF

Herunder ses redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og Viborg FF. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Jesper Hansen
Karakter: 4
AGF’s evne til at spille bolden ud bagfra har forbedret sig imponerende hurtigt i Mesterskabsspillet, og her er Jesper “Yew” Hansen en stor faktor. Derudover er han også en fantastisk shotstopper og er dygtig til at holde boldene. Dvs. at han ikke giver mange returbolde ud i feltet, som angriberne så kan prikke ind. Alle disse ting bidrog banens alderspræsident med i søndags. Endnu engang en flot præstation af vores bagerste mand. Glædeligt at han har forlænget sin kontrakt til sommeren 2024.

Tobias Mølgaard
Karakter: 4↑
Det er sjældent, at en skade gør noget godt for et hold. Og det er virkelig ikke for at snakke grimt om TK, men hold da fast hvor har Mølgaard været voldsom på sin nye position som højre stopper. I søndags fik han sig en overraskelse kort før kampstart, da Viborgs store profil Elias Achouri ikke startede inde, som Mølgaard havde regnet med. Achouri var kommet for sent til et taktikmøde, og straffen for dette blev en bænkplads imod AGF. Mølgaard stod i stedet overfor Magnus Westergaard, som han pakkede ned hele første halvleg. Fra starten af anden halvleg fik Elias Achouri så fornøjelsen af at blive puttet i lommen på Tobias Mølgaard. Endnu en fantastisk præstation fra den nye fanfavorit, som i søndags krydrede endnu en fantastisk defensiv præstation med en assist til Mads Emil Madsens scoring til 3-0.

Frederik Tingager
Karakter: 4
Tingagers bundniveau har været ekstremt højt i lang tid – og det viste han igen i søndags. Både med og uden bold er han vigtig for Uwe Röslers AGF-hold. Defensivt er han en klippe og styrer vores forsvar med hård hånd. Derudover har han sammen med resten af defensiven i de seneste par kampe forbedret spillet nede bagfra. AGF formåede at styre kampen, lige så snart de var kommet foran. Dette kunne kun lade sig gøre, fordi bagkæden var så dygtige til at spille bolden ud bagfra og spille udenom Viborgs pres.

Yann Bisseck
Karakter: 4
Ligesom de to andre stoppere, så er Super Yann bare ekstremt imponerende. Når han ikke længere er i AGF, vil vi snakke om dengang, den store tysker nappede bolden fra angriberne, og selv førte den 60 meter frem og deltog i angrebene. Han bliver svær, hvis ikke umulig, at erstatte én til én. I søndags havde han en succesrate på sine afleveringer på 92% (73/79 succesfulde afleveringer), hvilket er voldsomt flot. Derudover vinder han alle sine luftdueller.

Felix Beijmo
Karakter: 4
Beijmo var tilbage på holdkortet efter sin karantæne i seneste kamp. Det blev lige nøjagtigt, hvad man havde regnet med fra vores lejesvend fra Malmö FF. Det eneste der mangler er en større skarphed i indlæggene, når han kommer fri ude på sin højre fløj. Får han lagt det element til sit spil, så kan han blive helt fantastisk på AGF’s højre wingback. Som udgangspunkt skal han tilbage til Malmö FF til sommer, men i et interview med Campo, lægger han ikke skjul på at han godt kan se sig selv i AGF efter sommerferien. Jeg krydser fingre.

Nicolai Poulsen
Karakter: 3
En “Polle classic” var, hvad der blev leveret i søndag. Han startede inde på bekostning af en ellers velspillende Kevin Yakob, fordi Nicolai Poulsen bare kan nogle ting, som de andre midtbanespillere ikke kan. Han spiller hårdt, nogle gange måske også en anelse over grænsen. Og i søndag er han måske en anelse heldig med ikke at blive sendt tidligt i bad af dommer Jacob Karlsen. Men som sædvanligt så kommer Polle i vejen for mange ting på midten af banen, og han er betingelsen for, at vi kan få Mads Emil Madsen højere op i banen i dele af kampen – og det var jo en bragende succes i søndag.

Mads Emil Madsen
Karakter: 5
Det taler næsten for sig selv, når man bliver MOTM to uger i træk. Han udtaler selv at det er virkelig fedt at spille for AGF i øjeblikket, og det kan man godt se på præstationerne. I takt med at AGF er begyndt at turde at sætte bolden mere på spil, så er Mads Emil Madsen virkelig vokset. Han dominerede midtbanen i Farum i sidste uge, og i denne uge laver han sågar to kasser. Også uden bolden er han vokset og sætter sig fysisk igennem overfor et normalvis stærkt Viborg-hold. Alt fungerer for AGF’s nummer syv for tiden. Lad os håbe på, at vi kan holde på ham i lang tid!

Gift Links
Karakter: 5
Gifty er virkelig vokset siden Uwe Rösler kom til. De fleste var nok en anelse skeptiske, da Links skulle ud og prøves som venstre wingback, fremfor sin vanlige højre kant. Men det har virkelig fungeret godt. Gift Links har cementeret sin plads på Uwe Röslers hold og har fuldstændig sat sin direkte konkurrent, Eric Kahl, af. I søndag var han voldsomt stærk i alle sine dueller. Ibrahim Said, som Links spillede overfor, så flere gange fuldstændig besejret ud. Links pillede bare bolden fra den teknisk dygtige fløjspiller og begyndte at drive den opad fløjen, som Links ejede fuldstændigt.

Mikael Anderson
Karakter: 4
Det blev ikke til et mål i denne uge, men islændingen var konstant farlig. Det er tydeligt, at der er blevet opbygget nogle gode relationer mellem nogle af AGF’s offensive spillere. Anderson forkælede bl.a. det aarhusianske publikum med en lækker hælaflevering. Han spiller med langt større selvtillid, end han gjorde tidligere på sæsonen, og det klæder virkelig både ham og resten af AGF-holdet.

Mikkel Duelund
Karakter: 4
Han har bidraget med alt det, man håbede på, at han kunne, da man hentede ham i vinters. Vanvittigt højt teknisk niveau. Hvis det her blot er starten, så tør jeg næsten ikke tænke på, hvor godt det kan blive. Han får ikke lavet hverken mål eller assists i søndag, men han var en konstant kilde til uro hos Viborgs forsvarsspillere.

Patrick Mortensen
Karakter: 4
Efter fire kampe i træk uden en scoring fra kaptajnen, så kom den endelig i søndags. Dog på et straffespark, men der er Mortensen jo heldigvis Mr. 100%. Det var i øvrigt Mortensens eneste skud i kampen, men han er ansat til at score mål – og det gjorde han. Mortensen rammer desuden en medspiller på samtlige af sine afleveringer i søndags, noget som har haltet i visse kampe her i foråret. Paddys rolle bliver mindre vigtig, når AGF er så dygtige, som de var i søndags, til at spille bolden ud nede bagfra. Men til tider er der brug for at lægge bolden op på den store angriber. Og her gjorde han, hvad han skulle.

Indskiftere:

Kevin Yakob
Karakter: 4
Skiftet ind i det 60. minut. Svensk-irakeren lider en hård skæbne, ift. at ende på bænken. Han har spillet et flot forår, men Rösler havde tydeligvis brug for Nicolai Poulsens hårdhed på midtbanen fra kampstart. Kevin Yakob kommer ind og er med til at køre sejren hjem. AGF blev endnu bedre på bolden af, at han kommer ind og kan være med til at styre spillet mellem midtbanen og forsvarskæden.

Eric Kahl
Karakter: Ingen bedømmelse
Skiftet ind i det 77. minut uden at gøre det store væsen af sig.

Sigurd Haugen
Karakter: Ingen bedømmelse
Skiftet ind i det 77. minut og fik ikke det store at arbejde med.

Frederik Brandhof
Karakter: Ingen bedømmelse
Skiftet ind i det 87. minut.

Adam Daghim
Karakter: Ingen bedømmelse
Skiftet ind i det 87. minut.

Trænerkarakter:

Uwe Rösler:
Karakter: 5
Det hele gik op i en højere enhed i søndags. Efter et par kampe, hvor det store problem var at få prikket bold ind i modstandernes mål, så laver vi hele tre kasser i søndags – og endda to i åbent spil! Viborg bød fint op til dans indtil AGF kom foran, men derfra sad AGF på kampen, og Viborg blev kun farlige på dødbolde. Bravo, Uwe!

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.