AGF – OB optakt: Sultne tropper med appetit på sejr


| Emilie Spring |

På søndag gæster fynboerne Ceres Park, og der er lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp. Begge mandskaber har nemlig et nederlag på hjemmebane frisk i erindring, og man må derfor forvente, at holdene hungrer efter de tre point i provinsklassikeren.

Kampfakta: AGF vs. OB

Spilletidspunkt: Søndag den 3. marts kl. 18.00.

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt (Linjedommere: Ole Kronlykke og Daniel R. Krogstrup)

VAR-dommer: Peter Kjærsgaard (AVAR: Dennis Wollenberg Rasmussen)

Følg kampen her: Twitter: @AGFFodbold samt på TV3 Sport og Viaplay

Hashtag: #agfob #sldk #ksdh #ultratwitteragf

To mandskaber med stor sult på sejr møder op på græstæppet søndag aften. Senest har begge hold nemlig tabt på hjemmebane, og point til kontoen vil være tiltrængt for de stolte traditionsklubber.

Pt. befinder AGF sig på femtepladsen med 29 point, mens OB med sine 20 point ligger som nummer otte i Superligaen – dog á point med både LBK og VFF, og man må sige, at hvert et point tæller i kampen om at holde sig fra bunden af Superligaen.

AGF-tifo med teksten "AGF er ikke som de andre" mod FC Midtjylland, 25. februar 2024
Foto: Matti Kronborg

Indbyrdes kampe

Hvis man kigger på de seneste fem opgør mellem klubberne, er der et scoringssnit på to mål pr. kamp, og baseret på resultaterne, har kampene været relativt lige. OB har vundet to kampe, AGF har vundet to kampe og en enkelt er endt uafgjort – alle sejre var etmålssejre.

Historisk set har OB gæstet Ceres Park i Superliga-regi hele 44 gange, og har et pointsnit pr. kamp på 1.21. Omvendt har AGF et pointsnit på 1.02, når vi møder OB på deres hjemmebane.

Samlet har de to klubber mødt hinanden 86 gange; gennem tiden er det blevet til 28 sejre, 24 uafgjorte og 34 nederlag til De Hviie.

Seneste indbyrdes kamp ligger tilbage i august måned, hvor det lykkedes Striwerne at hente 1-1 efter at være kommet tidligt bagud på mål af… Mortensen, selvfølgelig.

Status på AGF

Der var gang i den, da FCM besøgte Ceres Park i søndags – og selvom midtjyderne var hele to mand i undertal fra det 75. minut, formåede de alligevel at tage tre point med hjem til Herning. Selvom det på papiret lyder dystert, er det værd at huske på kampens første 30 minutter, hvor AGF var altdominerende, og spillede noget af det flotteste angrebsspil, vi har set længe.

Derfor var der altså sket en klar forbedring fra sæsonåbneren mod Vejle, hvor offensiven haltede efter – og den forbedring skal der arbejdes videre med, inden OB kommer på besøg. Særligt Mikael Anderson har været drivkraften i De Hviie’s offensiv i årets første kampe, men han skylder efterhånden et par mål, og den gæld må han altså gerne indfri på søndag.

Mikael Anderson i bevægelse med bolden.
Foto: Matti Kronborg

Vores to mål mod FCM blev scoret af Mortensen på straffespark, og han er derfor igen for alvor med i kampen om at blive Superligatopscorer i denne sæson. Med sine 9 mål ligger han side om side med Cho fra netop FCM – kun overgået af Alexander Lind (SIF) og Nicolai Vallys (BIF) med en enkelt pind. Desuden fortsætter Mr. 100 percent sin stime, og har nu scoret på 20 ud af 20 mulige straffespark for AGF.

KSDH.dk var til stede ved torsdagens træning, hvor Akoto, Knudsen, Yakob og Serra sad over, mens Mølgaard trænede fuldt med. Knoester og Hvidt var desuden også en del af træningen, uden dog at deltage i øvelser med nærkontakt. Man kan dermed forvente at se Mølgaard tilbage i truppen, mens Knudsen, Akoto og Knoester nok sidder over endnu en gang.

Tobias Mølgaard (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Status på OB

Det var en hård aften på Nature Energy Park, da de stribede fynboer søndag måtte se sig slået 0-3 af drengene fra Vestegnen. Generelt har 23/24-sæsonen været udfordrende for OB på deres hjemmebane – kun tre point i 10 kampe er det blevet til.

Derfor er klubbens resterende 17 point altså vundet på udebane, og spillerne må være ivrige efter at sikre sig yderligere tre til samlingen, ovenpå den sløje omgang i sidste weekend.

Trods de svingende resultater, kan OB sagtens score mål – 23 styks er det blevet til i indeværende sæson, præcis samme antal, som De Hviie er noteret for. Klubbens topscorer, Louicius Don Deedson, har stået for otte af dem, og heraf er syv scoret på udebane.

Dem skal vi holde øje med

AGF: 

Vi vil gerne se AGF forsætte takterne fra 1. halvleg mod FCM. Her lignende offensiven tilnærmelsesvis noget fra sidste forår, hvor AGF for alvor slap håndbremsen og spillede offensiv fodbold. Her er det særligt interessant at kigge på, om nogle af de mange skadede forsvarsspillere bliver klar, så Beijmo igen kan komme ud på wingbacken, og vi kan true feltet med indlæg fra begge sider. Anderson sprudlede også offensivt mod FCM, så spørgsmålet er bare, om han kan forsætte og få noget mere kvalitet på hans afslutninger.

Vores nye midtstopper, Jonas Jensen-Abbew, har leveret to solide præstationer i sine første kampe i den hvide trøje, og ligner den spiller, AGF har manglet som venstre-stopper. Nogle gange går “AJ” med i offensive-raids, for at skabe et overtal i offensiven – det bliver interessant at følge, om det giver pote mod fynboerne.

Jonas Jensen-Abbew i kamp.
Foto: Kronborgfotos

OB:

Særligt Filip Helander var uheldigt impliceret i både første og andet mål fra BIF, men generelt var det en skidt dag på kontoret for bagkæden i OB, da de tabte 3-0 til Brøndby. Alle tre mål blev scoret efter fejl i opspillet og efterfølgende boldtab – det er noget, De Hviie kan og skal udnytte, hvis de vil slå De Striwede på søndag.

I offensiven er det særligt OB-topscorer Louicius Don Deedson og midtbanekreatøren Rami Al-Hajj, man skal holde øje med. Rami Al-Hajj er fynboernes offensive omdrejningspunkt, og han har siden sin tilkomst i sommer været involveret i otte mål – heraf 2 mål og 6 assists. Louicius Don Deedson har ligeledes været involveret i otte mål – alle med ham som afslutter, så mon ikke haitianeren hungrer efter flere mål på søndag? Forhåbentlig kan Tingager og co. holde den unge angriber og den svenske kreatør i skak.

Karantæner og skader

Karantæner:

AGF: Ingen (Karantænefare: Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen, Felix Beijmo, Mikael Anderson, Frederik Brandhof og Tobias Bech)

OB: Tom Trybull (Karantænefare: Louicius Don Deedson).

Skader:

AGF: Mats Knoester, Magnus Knudsen, Michael Akoto, Kevin Yakob og Benjamin Hvidt.

OB: Martin Hansen og Alasana Manneh.

Bud på startopstillinger

AGF (3-4-2-1):  Peacock-Farrell – Beijmo, Tingager, Jensen-Abbew – Links, Brandhof, Madsen, Kahl – Anderson, Bech – Mortensen.

OB: (3-4-3):  Myhra – Helander, Paulsen, Slotsager – Mouritsen, Al Hajj, Trybull, Owusu – Kadrii, Kjerrumgaard, Don Deedson.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.