AGF møder Vålerenga i anden testkamp i Spanien


| Thomas Vedel |

Søndag kl. 16.00 møder AGF norske Vålerenga IF i den anden og sidste testkamp i Spanien, inden turen går hjem til Danmark i næste uge.

AGF spillede forleden 1-1 mod ungarske Diósgyori VTK, hvor ungarerne kom foran 10 minutter før lukketid, men Oliver Lund fik udlignet kort før slutfløjtet. Det var også et opgør, hvor AGF stillede med to forskellige hold i de to halvlege.

Søndag venter så den anden testkamp på turen til Spanien, hvor norske Vålerenga IF er modstanderne.

I Norge følger Eliteserien, som den bedste norske række hedder, kalenderåret, og Vålerenga IF er derfor i gang med de tidlige forberedelser til en helt ny sæson som først starter d. 10. april. I sidste sæson, som sluttede d. 13. november, endte Vålerenga IF på en 6. plads i Eliteserien.

Vålerenga IF har ligesom AGF vundet fem nationale mesterskaber gennem tiderne. Det seneste kom i 2005, men siden har “Enga” kun fået to Top 3-placeringer i Norge; nr. 2 i 2010 og nr. 3 i 2020.

Det var i øvrigt hos netop Vålerenga IF, at AGF hentede reservemålmanden Per Kristian Bråtveit i slutningen af august 2022. Skulle Bråtveit få lov at vogte stængerne i anden testkamp, som han gjorde i 2. halvleg mod Diósgyori, bliver det altså mod sin forhenværende arbejdsgiver.

Fysik fremfor resultater

Den tyske AGF-cheftræner, Uwe Rösler, ser tilfreds ud (Arkivfoto: Matti Kronborg)

I torsdags spillede AGF 1-1 mod ungarske Diósgyori VTK, som er tophold i den næstbedste række i hjemlandet. Det var en kamp, som bar præg af, at AGF-spillerne tilsyneladende var en smule trætte i kølvandet på den hårde fysiske træning i Marbella op til kampen.

Læs fyldestgørende kampreferat af første testkamp her hos AGF.dk >>

Uwe Rösler har dog ikke lagt skjul på, at denne træningslejr i Spanien primært handler om at få spillerne i topform til forårssæsonen.

“Vi kom ikke så friske ind til kampen, da spillerne har trænet hårdt op til – som det jo netop skal være i en opstart. For resultatet er ikke så vigtigt i den proces, vi er inde i lige nu, hvor det handler om at få mange spillere i gang og bygge på med kampminutter. Derfor spillede vi igen med to forskellige hold, som vi også gjorde mod Sønderjyske hjemme i Aarhus, og jeg synes det på flere stræk var en god indsats – selv om der var tunge ben her og der. Men det er helt naturligt i det forløb, vi er i nu”, sagde Uwe Rösler til klubbens hjemmeside.

Der blev i første træningskamp spilletid til flere unge spillere, og det bliver der sandsynligvis igen i søndagens kamp mod nordmændene. Unge Mikkel Kristensen og Mathias Sauer blev i hvert fald fremhævet for deres præstationer af cheftræneren.

Det er endnu uvist, om søndagens kamp kan ses via livestream. Bliver den ikke streamet, kan kampen med største sandsynlighed følges via live blog hos @AgfLive på Twitter.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.