• Forside
  • AGF Nyheder
  • AGF – FCK optakt: Medaljeaspiranterne tager imod medaljefavoritterne

AGF – FCK optakt: Medaljeaspiranterne tager imod medaljefavoritterneSøndag aften skal AGF forsøge at holde sig inde i kampen om medaljer, når ligaens førerhold gæster et velpakket Ceres Park.

Kampfakta: AGF vs. FCK

Spilletidspunkt: Søndag d. 23. april kl. 18:00

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

Dommer: Mikkel Redder

Følg kampen her: Twitter: @AGFLive TV: TV3+

Hashtags: #agffck #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Søndag er der fint besøg i Aarhus, når ligaens aktuelle førsteplads kommer forbi. FC København jagter endnu et dansk mesterskab, mens det for AGF handler om at holde sig i spil i medaljekampen.

Der er stadig kun ét point op til Viborg på tredjepladsen, da både Viborg og AGF tabte deres kampe i seneste runde.

De Hviie leverede som bekendt en flot præstation på Brøndby Stadion, men måtte rejse hjem uden point. Viborg gæstede FC København, i en kamp som københavnerne vandt 2-1, og der er dermed lagt op til en stort solbrag søndag aften.

AGF – FCK indbyrdes kampe

Gift Links på vej til at sætte Mohammed Daramy af i en kamp mod FCK (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

FC København har haft rimeligt godt styr på AGF de seneste par år. De seneste otte kampe imod københavnerne er endt uden sejr til AGF – seks sejre til FCK og to uafgjorte. Vi skal tilbage til 2020 for at finde den seneste AGF-sejr. Det skete 19. juli 2020, hvor AGF gæstede Parken og vandt 4-2.

Dengang var Ståle Solbakken i spidsen for FCK. Jonas Wind og den fortabte søn Jens Stage scorede for hjemmeholdet, imens AGF’s målscorere var Jakob Ankersen, Kevin Diks, Casper Højer og Patrick Mortensen. Kampen blev spillet i coronaperioden, så der var kun 6849 tilskuere i Parken.

I alle de to holds indbyrdes kampe i Superligaen er det blevet til 42 FCK-sejre, 24 uafgjorte og 18 AGF-sejre.

Status på AGF

AGF mistede titlen som det eneste ubesejrede hold i foråret, da man i sidste uge tabte 1-0 på Brøndby Stadion. Præstationen var helt klart godkendt, men skarpheden manglede i felterne. Er skarpheden på samme niveau på søndag imod FCK, så får AGF ikke point med fra kampen.

Der var dog masser af positive ting at tage med hjem fra Vestegnen. AGF’s offensive spil har nærmest ikke set bedre ud i Uwe Röslers tid i klubben. Presspillet var i store perioder eminent, og det teknisk stærke Brøndby-hold kunne slet ikke spille sig forbi AGF’erne.

Det store spørgsmålstegn hos AGF er om Mikkel Duelund er klar til at være mere end indhopper. Han fik en halv times tid imod Brøndby, og gjorde en positiv forskel for AGF’s spil i den halve time. Umiddelbart virker han klar til en startplads.

Status på FCK

FCK har været virkeligt godt spillende under den nye cheftræner Jacob Neestrup, hvor det i 15 kampe er blevet til 11 sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag. Blandt andet en stærk defensiv og nogle offensive spillere med voldsom individuel kvalitet har været nøglen for københavnerne i denne sæson. Især lejesvenden fra Ajax, Mohamed Daramy, har været velspillende i offensiven. I 21 kampe er det blevet til otte mål og fire assists fra den hurtige kantspiller. Daramy har i sin karriere spillet 10 kampe imod AGF og lavet to mål.

FC Københavns stærke georgiske midtstopper Davit Khocholava er ude resten af sæsonen, og derfor er Valdemar Lund Jensen trådt ind ved siden af Dennis Vavro i midterforsvaret. En opgave som den unge stopper løser virkeligt godt.

Lund udgik dog af FCK’s seneste kamp, og derfor måtte den tidligere AGF’er Kevin Diks vikariere som midtstopper. Det er ikke hollænderens yndlingsposition, som naturligvis er på højre back. Man kan derfor håbe på, at FCK ikke får Lund klar til kamp, og AGF at kan udnytte FCK’s skadesproblemer i bagkæden. Cheftræner Jacob Neestrup har dog udtalt, at han tror, at Lund bliver klar.

I offensiven har FCK endelig den hjemvendte Andreas Cornelius til rådighed igen, efter at han er blevet skadesfri. I seneste kamp fik han lidt over en halv time på banen.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Da Nicolai Poulsen havde karantæne i to kampe, fik Mads Emil Madsen til opgave at fylde det hul, Poulsen havde efterladt. Det gjorde han godt nok til, at han er blevet i startopstillingen efter Poulsens tilbagevenden til holdet. Efter nederlaget til Brøndby var Mads Emil Madsen den eneste AGF’er på rundens hold. Det kom han på baggrund af en stor præstation på AGF’s midtbane. Den tidligere Silkeborg-spiller var her, der og alle vegne. Helt klart én af Madsens bedste præstationer i den hvide trøje.

AGF får brug for endnu en stor præstation på midtbanen, hvis der skal hentes en sejr imod FCK. Københavnernes midtbane er voldsomt stærk med Viktor Claesson og Lukas Lerager som to mere offensivt orienterede midtbanespillere, mens unge William Clem har gjort det så godt på den defensive midtbaneplads, at Rasmus Falk er blevet henvist til bænken.

FCK:

Der er en grund til, at FCK i 2021 fik cirka 100 millioner kroner for Mohamed Daramy. Landsholdsspilleren har i sin karriere kæmpet med at blive mere stabil i sine præstationer.

Ofte har der været lidt for langt imellem toppræstationerne. Men når den unge kantspiller rammer dagen, så er der ingen i Superligaen, der kan stoppe ham. God teknik blandet med en voldsom fart udgør en farlig kombination for AGF-defensiven, der skal være vågne for at følge med Daramy.

Som tidligere nævnt har Daramy lavet otte mål og fire assists i Superligaen i denne sæson.

Karantæner

AGF:

Karantæne: Ingen

Karantænefare: Mikael Anderson, Thomas Kristensen, Frederik Tingager, Tobias Mølgaard, Eric Kahl og Felix Beijmo.

FCK:

Karantæne: Ingen

Karantænefare: Viktor Claesson, Denis Vavro, Marko Stamenic, Valdemar Lund Jensen, Ísak Bergmann Jóhannesson, Lukas Lerager og Hákon Arnar Haraldsson.

Bud på startopstillingerne

AGF (3-5-1-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob, Poulsen, Madsen, Links – Anderson – Mortensen

FCK (4-3-3): Grabara – Jelert, Lund, Vavro, Sørensen – Clem, Claesson, Lerager – Gonçalves, Haraldsson, Daramy

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.