AGF – FC København optakt: Løverne skal sættes i burSøndag aften venter der AGF en kæmpe opgave, når de danske mestre kommer på besøg i Aarhus. Efter et smalt nederlag i midtugen mod mægtige Bayern München, jagter FC København en sejr på Ceres Park, mens De Hviie skal forsøge at hente den første sejr siden august.

Kampfakta: AGF vs. FC København

Spilletidspunkt: Søndag den 8. oktober kl. 20:00.

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus.

Dommer: Jakob Alexander Sundberg (Linjedommere: Ole Kronlykke og Heine Bonne Sørensen).

VAR-dommer: Morten Krogh (AVAR: Lars Hummelgaard).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3 Sport eller Viaplay.

Hashtag: #agffck #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Efter et par uger med en sløj pointhøst, så tørster De Hviie virkelig efter en sejr. Det bliver dog en svær spillerunde at hente den sejr, da det er CL-deltagerne fra FC København, der søndag gæster Ceres Park.

Som sagt er københavnerne forsvarende danske mestre og topper i øjeblikket også ligaen, imens de også præsterer rigtig fint i Champions League, hvor de hentede et point i Istanbul mod Galatasaray. Tirsdag aften tabte de dog 1-2 i Parken mod Bayern München, efter Lukas Lerager faktisk havde bragt hjemmeholdet foran tidligt i anden halvleg.

Indbyrdes kampe

Dette bliver ikke voldsomt opløftende læsning, hvis man har sympati for AGF – så er I advaret.

Det er ikke lykkedes AGF at slå FC København i Superligaen i de seneste ti indbyrdes møder. Vi skal tilbage til 2020, for at finde den seneste AGF-sejr. Det skete 19. juli 2020, hvor AGF gæstede Parken og vandt 4-2 under David Nielsens ledelse.

Dengang var Ståle Solbakken i spidsen for FCK. Jonas Wind og den fortabte Aarhus-søn Jens Stage scorede for hjemmeholdet, mens AGF’s målscorere var Jakob Ankersen, Kevin Diks, Casper Højer og Patrick Mortensen. Kampen blev spillet i coronaperioden, så der var kun 6849 tilskuere i Parken.

I alle de to holds indbyrdes kampe i Superligaen er det blevet til 43 FCK-sejre, 25 uafgjorte og 18 AGF-sejre.

Status på AGF

AGF ligner i øjeblikket et såret dyr. Seneste sæsons betondefensiv slår revner, og offensiven er aldrig rigtig kommet op i omdrejninger. Uwe Rösler og resten af trænerstaben skal levere noget stort og uventet for at slippe for et nederlag søndag aften.

Én af de få positive ting, der kunne tages med fra seneste spillerunde var at Gift Links formåede at slå en solid dødbold ind i hovedet på AGF’s venlige kæmpe, Frederik Tingager, som flot headede bolden i mål. Dette kan blive et vigtigt våben, når man møder et FCK-hold, der på papiret bør være væsentligt bedre end De Hviie.

Det helt store spørgsmål forud for kampen, set med hviie briller, er hvem der skal vogte buret for AGF på søndag. Jesper Hansen har haft tjansen i de to foregående kampe, men primært fordi Bailey Peacock-Farrell ikke har været til rådighed grundet karantæne. Den bjørnekrammer til Mathias Kvistgaarden behøver vi vist ikke tale mere om.

Men hvem står på så søndag? Bailey fik lov at stå pokalkampen i Nykøbing, da han ikke havde karantæne i den turnering. Efter denne uges træningsobservationer, kunne det godt ligne at Hansen muligvis bliver foretrukket på søndag. Måske går Uwe og co. med Hansens erfaring. Det virker til at være 50/50. Uanset hvem der ender med at vogte buret på søndag, så får de sikkert noget at lave. FC København er nemlig det hold med flest afslutninger på mål pr. kamp i Superligaen (5,7 i gennemsnit).

Jesper Hansen takker fansene efter kamp.
Foto: Kronborgfotos

Status på FC København

De danske mestre kom rigtigt fint fra land i Superligaen, hvor de vandt de første fem kampe. Herefter er det dog i de fem næste kampe kun blevet til to sejre, da man har tabt til Silkeborg IF og FC Midtjylland, samt spillet uafgjort på FC Nordsjællands kunstgræs i Farum.

I midtugen leverede løverne en voldsomt imponerende indsats, da de tyske mestre, Bayern München, var på besøg i København. Tyskerne var i store problemer, og det krævede en indskiftning af mytiske Thomas Müller for at få sikret sejren.

For AGF’s skyld, kan man håbe, at den kamp kostede københavnerne en masse kræfter, der muligvis kan give De Hviie en overhånd på søndag. En mand, der dog ikke er træt, er Elias Jelert. Efter et rødt kort i Istanbul, måtte han nemlig ikke deltage mod Bayern München. Derfor kommer han fuldstændig frisk og veludhvilet til kampen mod AGF.

Hver gang Jelert er på banen, hamrer han op og ned af linjen og skaber problemer for modstanderen. Der venter Kahl/Links og Knoester en stor opgave, når der skal lukkes ned for Jelert, og hvem end der starter som højre kant for FCK.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Nicolai Poulsen er én af de få, der sjældent har en dårlig kamp. Og netop kampen på søndag er en lækkerbisken for Polle. Han kan få lov at slås med FCK’s teknisk stærke midtbanespillere. Det skal dog noteres, at siden Uwe Röslers ankomst er Polle blevet langt dygtigere med bolden og leverer ofte nogle flotte bolde ud til AGF’s wingbacks.

Eric Kahl ser ud til at være tiltænkt en startplads på søndag. Nok grundet at svenskeren er en anelse bedre end Gift Links til det defensive aspekt. Dette kan blive vigtigt mod FCK, hvor AGF i perioder godt kunne blive presset langt ned mod eget mål.

Foto: Kronborgfotos

FCK:

Der er rigeligt med navne at kunne bringe i spil her, men lad os starte med Elias Achouri. Tuneseren var en del af det velspillende Viborg-mandskab, der i seneste sæson gav AGF kamp til stregen om bronzemedaljerne. Det flotte spil blev belønnet med et skifte til hovedstaden, hvor Achouri helt uproblematisk har fortsat stilen. Hans hurtige fødder og voldsomme temposkift skaber problemer for samtlige forsvarsspillere i ligaen. Mølgaard og Beijmo skal være vågne på søndag.

Ham her kender vi ret godt. Kamil Grabara. En voldsomt dygtig målmand, der er endnu dygtigere til at skabe sig fjender. Senest fik han halvdelen af Istanbul på nakken, efter at have kaldt Galatasarays hjemmebane et “shithole”. Men uanset hvad folk synes om hans karakter, så er han altså den bedste målmand i den danske Superliga. Det er dog på lånt tid, da han allerede til januar kan være fortid i hovedstadsklubben. Polakken er solgt til tyske Wolfsburg, men skifter altså tidligst til januar. Der er dog mulighed for, at Grabara bliver sæsonen ud i FC København.

Kort sagt, så har FCK en voldsom bredde. Det er derfor svært at vide, hvem der stiller til start på søndag kl. 20, især når de har spillet en hård kamp i midtugen.

Karantæner & skader

Karantæner:

AGF: Ingen (Karantænefare: Mikael Anderson og Felix Beijmo).

FC København: Ingen (Karantænefare: Ingen).

Skader:

AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt og Mads Emil Madsen.

FC København: Andreas Cornelius og Davit Khocholava.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Knoester – Beijmo, Knudsen, Poulsen, Kahl – Anderson, Bech – Mortensen.

FC København (4-3-3): Grabara – Jelert, Vavro, Lund, Sørensen – Claesson, Falk, Gonçalves – Bardghji, Larsson, Achouri.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.