Foto: KSDH.dk

Dagens træningsobservationer: Be creative!


| Jonas Roulund |

Efter et par regnfulde dage kunne mandskabet i dag træne under en skøn efterårssol. Her var fokus på hurtig boldomgang og masser af angrebsspil.

AGF’erne indtog et ganske velbesøgt Fredensvang i dag med højt humør og masser af offensive øvelser.

Hvornår: Torsdag den 5. oktober kl. 11.00-12:30.

Hvor: Fredensvang, Bane 1, Terp Skovvej 16-20, 8260 Viby.

Fraværende spillere: Mads Emil Madsen, Michael Akoto, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt og Kevin Yakob.

Michael Akoto, Benjamin Hvidt og Mads Emil Madsen blev spottet i fitnesslokalet, mens Yakob og Duelund holdes ude af deres respektive skader.

Træningens forløb

En let vind blæste over Fredensvang, da målmandstræner Pold spadserede ud til opvarmning med sit vanlige slæng af keepere – Jonathan Hutters, Jesper Hansen og Bailey Peacock-Farrell.

Kort efter fulgte den resterende trup, der efter lidt opvarmning tog hul på et småspil i to firkanter med to små mål i begge ender.

Her var fokus på den hurtige boldomgang samt at finde de små huller i modstandernes kompakte organisation.

– You have to be creative! Find and try different things!, lød det fra David Reddington i den ene firkant, mens Rösler styrede slagets gang lidt længere nede ad sidelinjen.

Særligt Mikael Anderson excellerede i denne øvelse med små kig-væk-finter og elegante afleveringer, som åbnede for scoringer til sit hold.

Mikael Anderson i bevægelse med bolden.
Foto: Matti Kronborg

Imens løb Tobias Anker alene rundt med en fysisk træner på banen ved siden af. Han blev ikke sat i spil med holdkammeraterne i dag, men så ellers ganske fit ud.

Herefter blev der trænet angrebsspil med masser af tempo og omstillingsparathed i fokus. Bolden blev sat i gang fra midterlinjen, hvorefter offensiven skulle buldre afsted ned mod en forsvarende midtbane- og forsvarskæde.

Hansen og Peacock-Farrell skiftedes til at stå, mens der på forsvars- og angrebssiden også blev roteret løbende.

Bailey Peacock-Farrell i AGF-trøjen på Fredensvang.
Foto: AGF.dk

Med AGF’s manglende evne til at score mere end et mål per kamp in mente, så var det en anelse bekymrende at være vidne til øvelsen, da det kun blev til en enkelt kasse prikket ind af – ja, gæt selv – Patrick Mortensen.

Træningen blev afsluttet med den klassiske kamp på fuld bane. Her indtrådte Uwe Rösler på vanlig aktiv manér både fysisk og verbalt for at holde spillerne til ilden.

Uwe Rösler med masser af energi i kamp.
(Foto: Kronborgfotos)

Den startende A-kæde bød på Jesper Hansen i mål, Mølgaard, Tingager og Knoester i forsvaret, Kahl og Beijmo på wingbacks, Poulsen og Knudsen centralt og Bech, Anderson og Mortensen på toppen.

Efter et spilstop blev der dog igen skiftet rundt, så Peacock-Farrell og Links fik lov at lege med A-kæden.

Kampen sluttede i øvrigt uden scoringer…

Dagens træningstanker

Ingen tvivl om, at AGF-staben er bevidst om den manglende offensive succes, der præger holdet for tiden.

I dag var fokus derfor på at sætte tempo på angrebene og træne spillerne i at tage de rigtige beslutninger i pressede situationer.

Det lykkedes ikke specielt godt, men øvelse gør mester, så lad os da håbe, skarpheden viser sig allerede på søndag.

Med Bailey Peacock-Farrell tilbage fra karantæne forud for søndagens kamp var det desuden interessant at observere målmændenes præstationer i dag. Begge keepere blev dog ikke udfordret synderligt i dagens øvelser, og de fik lige lang tid med A- og B-kæden, så der er ikke de store tegn at tyde på den front i forhold til opstillingen mod FCK.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.