Kilde: Vindstøds prognose for Stormen Otto kl. 20:00 fredag d. 17. februar 2023 (Kilde: TV2 Vejret)

Aflyses AaB – AGF? Alle venter på Stormen Otto


| Thomas Vedel |

Bliver AaB – AGF aflyst fredag aften? Stormen Otto er på vej mod Danmark med rasende fart, og det ligner umiddelbart, at det desværre nemt kan gå hen og få konsekvenser for afviklingen af Superliga-kampen mellem AaB og AGF, som efter planen skal spilles kl. 19:00.

Her på KSDH.dk følger vi nøje udviklingen omkring Stormen Otto og en evt. aflysning af aftenens kamp dagen igennem.

Status lige nu: Kampen forventes at blive gennemført. De lokale myndigheder i Aalborg har givet grønt lys. Dommer Sandi Putros har det afgørende ord, og forventes først at træffe en endelig beslutning om afvikling af kampen tæt på kampstart.

Artiklen opdateres løbende med seneste nyt omkring stormen Otto og evt. konsekvenser for kampen og AGF’s fans.

18:33: Kampen ser heldigvis ud til at blive gennemført

Dommer Sandi Putros har selvfølgelig stadig muligheden for at aflyse/afblæse kampen hele vejen til slutfløjtet, men det ser ud til, at kampen heldigvis bliver gennemført som planlagt.

Nordjyllands Politi fraråder dog nu alt unødig kørsel i regionen, men har samtidig i de seneste timer tweetet om afviklingen af kampen og de to klubbers fans.

17:55: Vindstød af orkanstyrke i Aalborg

“Her til aften er vinden for alvor tiltaget i Aalborg. Ved Grønlandshavnen i Aalborg er der netop målt et vindstød på hele 35,0 meter per sekund, hvilket er langt over grænse for orkanstyrke”, skriver tv2.dk.

Der er nu en time til kampstart, og indtil videre ingen forlydender om en aflysning af AaB – AGF.

16:59: I alt slags vind og vejr, kommer ‘GF’s Hær

Selv om spørgsmålet om opgøret mod AaB om to timer overhovedet gennemføres svæver i vinden, valfarter op mod 1000 AGF-fans netop nu mod Aalborg Portland Park.

Vi krydser fingre for, at kampen gennemføres som planlagt, og at turen dermed ikke bliver forgæves.

15:23: Flyvende genstande og vindstød af orkanstyrke

Der er stadig forholdsvis stilhed før stormen i Danmark, da Otto først nu for alvor melder sin ankomst i Jylland.

I Thorsminde på vestkysten, som for tre timer siden målte vindstød af stormstyrke, er man nu oppe på at måle vindstød af 34 meter i sekunder, hvilket svarer til orkanstyrke.

Ved en opgørelse over de højeste vindstød rundt omkring i landet kl. 15:00, var der målt vindstød med op til 26,2 meter i sekunder i Aalborg området. Vindstyrken forventes at stige yderligere i det nordjyske i de kommende timer, efterhånden som Otto blæser henover Jylland.

Flere steder i landet meldes der også allerede nu om flyvende genstande, bl.a. hos Sydjyllands Politi på Twitter:

12:36: Første vindstød af stormstyrke målt i Vestjylland

Stormen Otto nærmer sig nu for alvor Danmark.

Klokken 12:30 blev det første vindstød af stormstyrke i dag målt ved fiskeribyen Thorsminde ved Nissum Fjord i Vestjylland. Her blev målt vindstød med 24,7 meter i sekundet, og det blæser nu for alvor op langs vestkysten.

12:20: Samlet For Aarhus aflyser planlagt tifo – husk halstørklædet

Der var lagt i kakkelovnen til en fed AGF Tifo i aften i Aalborg, men tifoen bliver nu desværre aflyst pga. vejret, oplyser Samlet For Aarhus på de sociale medier.

Til gengæld opfordrer Samlet For Aarhus alle til at huske at medbringe AGF halstørklædet, så der stadig kan sættes et visuelt aftryk på tribuneafsnittet.

12:00: AGF har før sejret i Aalborg i stormvejr

Skulle aftenens kamp ende med at blive afviklet som planlagt, er det måske ikke jordens undergang for AGF. De Hviiie har i hvert fald gode erfaringer med at spille i kraftig vind i Nordens Paris.

Tilbage i slutningen af november 2011 blæste det også op til storm over Aalborg Stadion, som dengang hed Energi Nord Arena, under en kamp mellem AaB og AGF.

Her scorede AaB’s Kjetil Wæhler selvmål 10 minutter inde i anden halvleg, og kort før slutfløjtet sendte Martin Jørgensen et legendarisk frispark op i det ene målhjørne – i kraftig modvind – til slutresultatet 2-0 til AGF.

Se Martin Jørgensens frisparksmål fra det opgør i Youtube-videoen herunder, hvor der er højdepunkter fra AaB – AGF d. 27. november 2011 syv minutter og 30 sekunder inde i klippet.

11:46: Storm har før aflyst Den Jyske Klassiker

Skulle aftenens kamp mellem AaB og AGF ende med at blive aflyst, vil det ikke være første gang en storm sætter en stopper for afviklingen af Den Jyske Klassiker.

D. 5. december 2013 var der nemlig lagt op til et pokalbrag i Aarhus mellem klubberne, som dengang blev aflyst pga. en varslet storm. AGF valgte nemlig i samråd med DBU, Østjyllands Politi og lokale myndigheder at aflyse kampen.

– På baggrund af de aktuelle vejrvarsler er vurderingen, at færdsel i området omkring Marselis-skoven og ophold i selve NRGi Park kombineret med de logistiske udfordringer, der i det hele taget er forbundet med at komme til kampen, udgør en så stor sikkerhedsmæssig risiko for tilskuerne, at det er uansvarligt at afvikle pokalopgøret, skrev AGF dengang på klubbens hjemmeside.

Samme dag skulle også AC Horsens og Vejle have mødt hinanden i pokalkvartfinalerne, men også den kamp blev udsat pga. stormen.

11:25: Grønt lys til kampen i Aalborg

“Kommunen, politiet og Beredskabsstyrelsen har givet grønt lys til, at fredagens forårspremiere i Superligaen kan afvikles, selvom stormen Otto rammer Nordjylland samtidig med kampen mellem AaB og AGF”, siger AaB-direktør, Thomas Bælum, til Ritzau.

Dommer Sandi Putros har dog stadig et afgørende ord at skulle have sagt i den forbindelse. Dommeren kan helt frem til kampstart vælge at aflyse kampen, hvis han vurderer at vejrforholdene er til fare for spillerne.

11:00: Stormen Otto har allerede konsekvenser

Aftenens Superliga-kamp mellem AaB og AGF er i farezonen for at blive aflyst pga. Stormen Otto, som forventes at hærge gennem det vest- og nordjyske i aftentimerne, hvor kampen stadig efter planen står til at skulle afvikles.

DSB har valgt at indstille Lyntog-driften på strækningen mellem Aarhus og Aalborg fra kl. 14:00 fredag og sandsynligvis indtil lørdag morgen, men oplyser at Intercity-tog stadig kører efter planen.

Også i hovedstaden træffer man sine forholdsregler, og her til morgen oplyser boligforeningen KAB, at man er ved at evakuere beboere fra Bellahøjhusene i Brønshøj til et hotel i København. Årsagen er, at højhusene har en velkendt og alvorlig konstruktionsfejl, som betyder at de risikerer at styrte sammen i aftenens storm.

Stormen Otto har i de seneste timer hærget henover Skotland, hvor tusinder af hjem nu er uden strøm og en række skoler er lukkede. Færge-, tog- og busafgange er blevet aflyst, fordi træer er væltet og spærrer for trafikken, oplyser BBC.

Der er altså ingen tvivl om, at vi kan se frem til en stormfyldt fredag aften i Nordjylland, hvor det forventes at Stormen Otto kommer til at ruske mest omkring kamptidspunktet.

Stormen Otto kategoriseres som “Farligt Vejr” af DMI

Generelt kategoriserer Stormen Otto af Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) som en kategori 2-storm, som betyder “farligt vejr”. Her er anbefalingen fra DMI:

– Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude.

Om det er sikkert at færdes ude, når Stormen Otto rammer, er altså uvist og tvivlsomt.

AGF’s assistenttræner, Dave Reddington, har også her til formiddag ønsket alle AGF-fans som tager turen til Aalborg en “sikker rejse”.

Herunder ses et vejrkort over forventet vindstød per meter i sekundet, som TV2 Vejret delte fredag morgen.

Kilde: TV2 Vejret.

Iflg. TV2 Vejrets prognose kan vi altså se frem til vindstød med op til 28-32 meter i sekunder omkring tidspunkt for starten på 2. halvleg. Det svarer til “stærk storm”.

AaB, dommeren og lokale myndigheder træffer beslutningen

Det ligger dog ikke i kortene på nuværende tidspunkt at aflyse kampen, oplyste Divisionsforeningens Formand, Claus Thomsen, i går til bold.dk, men det kan på ingen måder afvises, at det ender med at blive konsekvensen af Stormen Otto senere på fredagen.

Dommer Sandi Putros ankommer til Aalborg Portland Park omkring to timer før kampstart, det vil sige kl. 17:00, hvor han sammen med AaB som arrangører og lokale myndigheder i Aalborg, skal tage stilling til, om kampen kan afvikles forsvarligt for alle der er tilstede på stadion i Aalborg i aften.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.