Skip to main content


AGF’s nye stadion skal stå klar i 2026 (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

Aarhus Byråd godkender og sætter to vigtige milepæle for stadionprojektet


| Jonas Roulund |

Aarhus Byråd godkendte i går anlægsbevilling og lejekontrakt for det nye stadion i Kongelunden. Dermed er to vigtige milepæle for stadionprojektet sat.

I går kom stadionprojektet endnu et skridt nærmere fuldførelse – denne gang på kontorgangene, hvor et solidt flertal i Aarhus Byråd nu har frigjort de resterende anlægsmidler på 655,5 mio. kr. til at gennemføre byggeriet af et nyt fodboldstadion i Aarhus og genetablering af de tennisbaner, der er nærmeste nabo hertil.

Derudover blev lejekontrakten mellem Aarhus Kommune og AGF godkendt, hvilket gør det nye stadion til officiel ny hjemmebane for De Hviie fra 2026 og 30 år frem. Lejeaftalen skal dog også godkendes af Ankestyrelsen.

Det nye stadion i Kongelunden set fra tilskuerpladserne.
Foto: Kongelunden.dk

– Det økonomiske grundlag er hermed givet for at gennemføre byggeprojektet for det nye stadion og drifte det i fremtiden. Det nye stadion er finansieret med to generøse donationer på hver 250 mio. kr. fra Salling Fondene og Lind Invest, ligesom AGF via en forhøjet leje bidrager med 150 mio. kr. til byggeriet og cirka 29 mio. kr. for en række tilkøb, skriver Kongelunden.dk.

Nedrivningen af det nuværende Ceres Park er allerede i fuld gang, og du kan få forskellige perspektiver på projektet i vores artikelserie “Byens Stemmer”:

Læs om naboernes holdning: Byens Stemmer: Naboer frygter parkeringskaos ved Kongelunden

Læs om erhvervslivets holdning: Byens Stemmer: Forretningslivet glæder sig til nyt stadion

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle