Skip to main content


AGF besejrede AaB i den vigtige forårsåbner. (Foto: KSDH.dk)

AaB – AGF: Stormen Otto blæste Aarhus til sejr


| Jonas Roulund |

Stormen Otto fik stor indflydelse, da AGF åbnede foråret med en vigtig sejr på et sandt blæsevejrsmål af en velspillende Mikael Anderson.

Otto blæste både spillere og trænere bagover med over 20 m/sekundet, men Divisionsforeningen valgte alligevel at sige god for, at der skulle spilles Superligabold denne længe ventede fredag aften.

Om det var den rigtige beslutning, kan vi vist diskutere i det uendelige, for smukt spil og god reklame for Superligaen var ikke, hvad vi fik at se på Aalborg Portland Park. Til gengæld var fanbasen på plads med over 1000 medrejsende AGF’ere på lægterne, og det lunede på en vindblæst aften i Aalborg.

Og der var jo vigtige point på spil for begge mandskaber – AaB på redningsmission og AGF med målet om en top seks-placering. Det hele startede dog med et minuts stilhed for jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syren, inden de mange medrejsende fans kunne slippes løs med de utallige smukke – og savnede – sange og tilråb.

Og så blæste dommer Putros – og stormen Otto – kampen i gang.

Kampens forløb

Som forventet prægede det vanvittige vejr spillet på banen, og begge mandskaber havde svært ved at få tingene til at flyde. Dog var det fra begyndelsen AGF, der gjorde det bedst med kuglen, og selvom modvinden til tider pressede de blåklædte tilbage, så var det aarhusianerne mest på bolden, mens AaB famlede efter offensive løsninger.

Der har været tvivl om angrebshierarkiet, men det blev Sigurd Haugen som i sidste ende agerede makker til topscorer Mortensen, og nordmanden kom frem til flere gode muligheder inden for den første halve time, hvor Mads Emil Madsen blandt andet sendte ham i dybden et par gange. Desværre stod målmand Sander i vejen.

En velspillende T.K. er blevet presset af Rösler i opstarten, som har sendt Mølgaard ind i midterforsvaret i nogle af træningskampene, men fredag viste den 21-årige midterforsvarer, hvor skabet skal stå, og han markerede sig blandt andet efter et kvarter med en stærk nærkamp efterfulgt af en lækker tunnel. Dejlig detalje på en dag, hvor der ellers var langt mellem de frække detaljer.

“Vi venter fortsat på at se noget kvalitet rent offensivt fra AaB” lød det fra TV 3’s kommentatorer efter en halv times spil, mens stadion var ved at blæse væk, og holdene kæmpede således ligeligt færdigt frem til pause uden det store at berette.

2. halvleg

Medvinden gjorde noget godt for GF’erne, som pressede på fra anden halvlegs første fløjt.

Haugen kom hurtigt ud af starthullerne og sendte med det samme en afslutning mod mål, som dog røg forbi. Generelt virkede angriberen som en mand, der gerne ville markere sig efter en halvsløj start i AGF-trøjen med to mål og to assists i 17 Superligakampe.

Anderson lagde kort efter en bold til rette for Links, som benyttede muligheden til at smække bolden i sidenettet… Det efterfølgende hjørne førte til et vildt Anderson-hug fra sidelinjen, som – godt hjulpet på vej af vinden – bragede på indersiden af stolpen.

Generelt var AGF langt bedre til at udnytte medvinden, end AaB havde været før pausen, og det resulterede da også i et vaskeægte blæsevejrsmål efter 64 minutters spil!

Anderson stod klar med et hjørnespark ned mod AGF’s fans, og i stormen Ottos ånd endte 8’erens indlæg i kassen! Euforisk tornadojubel og honnør mod fansene fra islændingen. 0-1. Sådan, Mikael!

AaB formåede aldrig rigtigt at få fat i spillet, men truede alligevel til sidst, da indskiftede Ramkilde var tæt på at nå først på et indlæg, men Hansen viste klassen med et sikkert indgreb.

Således gik kampen til ende med 0-1 på lystavlen og en hulens masse festglade aarhusianere klar til at indtage et stormfuldt natteliv!

AGF-fansene jubler ved slutfløjt på Aalborg Portland Park. (Foto: Clovis Lukunku)

Hvad vi lærte

Duelund bliver ikke en selvskreven starter – og Yakob skal imponere til træning for at komme i betragtning. Trods svære vejrforhold gjorde målskytten Anderson og Mads Emil Madsen det ganske godt på midtbanen og fik i flere omgange sat angriberne op til chancer. Der er skarp konkurrence om pladserne.

Beijmo fortjent foretrukket på højresiden. Konkurrencen er også tæt på back/wingback-positionerne, men med Felix Beijmos første officielle indsats i AGF-trøjen i dag, burde Rösler vist ikke se nogen grund til at skifte ud på den plads forud for næste uges Silkeborg-match.

Defensiven fortsætter, hvor de slap. Igen så Bisseck, Tingager og T.K. skarpe ud nede bagved, og den solide trekløver skal blot fortsætte de flotte defensive takter fra efteråret. Mølgaard kom ind med 25 minutter igen, uden at det påvirkede stabiliteten, hvilket viser, at bredden i truppen er på plads.

Kampfakta

Spillested:  Aalborg Portland Park, Harald Jensens Vej 7, 9, 9000 Aalborg.
Dommer: Sandi Putros

Resultat: 0-1

64: Mikael Anderson (AGF)

Gult kort: Malthe Høholt (AaB), Kasper Jørgensen (AaB), Mikael Anderson (AGF). Nicolai Poulsen (AGF).

Opstillinger:

AaB (4-3-3): Sander – Poulsen (66: Bakiz), Jørgensen, Thelander, Granli – Ludewig (87: Sousa), Højholt (87: Hagelskjær), Ferreira – Prip (77: Ramkilde), Andersen, Helenius (77: Ementa).

AGF (3-5-2): Hansen – T.K. (74: Mølgaard), Tingager, Bisseck – Beijmo, Madsen, Poulsen, Anderson, Links (93; Lund) – Haugen (73: Duin), Mortensen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle