Foto: Kronborgfotos

Tre nedslag fra nederlaget til FCN – Status fra Øvre C


| Simon Fenger | ,

Blog: Det blev desværre til et hjemmebanenederlag til FCN i mandagens kamp. Der var samlet set få lyspunkter og mange personlige fejl i en kamp, som ellers startede rigtigt fint. Her er tre nedslag fra opgøret.

Det er naturligvis menneskeligt at fejle, men – som min kloge sidemand sagde – så er det er godt nok svært at vinde foldboldkampe, når vi laver så mange af dem.

Jesper Hansen – vores ubestridte førstemålmand de sidste to år var sat på bænken til fordel for vores nye lejede nordirske landsholdskeeper: Bailey Peacock-Farell.

Et af de mest bemærkelsesværdige steder, der var skiftet ud til denne kamp var på bolddrengepladserne! – GF har modtaget en bøde på 10.000 kr – skal der klages eller skal vi videre..?

Fejl på fejl på fejl

De hvidblusede startede kampen fremragende, højt presspil, og markant flere afslutninger i kampens første 10 minutter, end vi havde i hele Brugge-kampen (der var så mig bekendt heller ikke en eneste). Men som min sidemakker rigtigt sagde: ”Man skal få scoret i de gode perioder – de varer nemlig sjældent ved” – det gjorde vi desværre ikke, og i stedet kom FCN foran efter en uheldig foræring fra Frederik Tingager.

Samtlige tre FCN-scoringer i går kom efter klodsede personlige fejl, og vi var faktisk heldige, at stolpen reddede os fra et fjerde indkasseret mål på grund af endnu en personlig fejl. Udover Tingager så stod TK for fejlafleveringer, og Paddy lavede et klodset straffespark.

Eftersom vi ikke længere har Jelle Duin, vi kan smide ind, når vi er bagude 1-3 så bliver vi nødt til at være endnu bedre på bolden, når vi har den. De nævnte spillere var desværre langt fra de eneste, der spillede under niveau i går. Der var fejlafleveringer på hele banen, og vi var desværre ret tandløse i offensiven ligeså. Når vi stiller med Paddy, Duelund, Anderson og Mads Emil Madsen fra start, så duer det ikke, at det eneste mål vi får er på en dødbold fra Polle!!

Nicolai Poulsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

I går fik vi også for lidt kvalitet fra vores wingbacks, og vi har mistet Bissecks pludselige rush frem i banen. Med tilgangen af Tobias Anker så må vi gå ud fra, at holdet nu stort set er på plads. SIB mangler sandsynligvis blot at få Haugen sendt ud af butikken, før han kan læne sig tilbage og smide stængerne op på skrivebordet. På papiret lige nu ser det ud til at SIB har gjort et godt stykke arbejde, Vi ved alle, at de spillere der startede i går kan levere varen, vi har set det før! – Så kom nu op på hesten igen!

Hansen ud – Påfuglen ind

Rösler udtalte i går, at det var en følelsesladet samtale, han havde haft med Jesper Hansen, da han informerede Hansen om, at han skulle starte på bænken til fordel for Peacock-Farell. Journalisten, der lavede historien havde ikke kunnet få en kommentar fra Hansen af samme årsag – altså at han var for følelsesmæssigt påvirket.

Det rejser lidt undren, idet man så må formode, at Jesper Hansen troede, at GF hev en nordirsk landsholdsmålmand med erfaring fra de øverste engelske rækker ind som 2. målmand. Peacock-Farell kommer naturligvis kun til en klub som AGF med en lovning om, at han bliver 1. keeper. 38-årige Jesper Hansen fortjener imidlertid at blive behandlet med den størst mulige respekt hele vejen igennem, det vil være meget trist, hvis han ender med at komme herfra på samme klodsede måde, som det skete i FCM.

Bailey Peacock-Farrell i kamp.
Foto: Kronborgfotos

Peacock-Farell er lejet i en sæson, men klubben håber naturligvis – hvis det ellers går godt – at tilknytte ham efter denne sæson. Han har kontraktudløb i Burnley i sommeren ’24.

På Øvre C bed vi straks mærke i, at han er med i spillet højt oppe på banen. Han ser ud til at være rigtigt god med fødderne – som Hansen – og får dermed en slags sweeperfunktion. Hans præstation derudover i går var gennemsnitlig. Han var ikke spektakulær på nogen måde, men lavede heller ikke åbenlyse fejl. De tre mål der gik ind blev sat ind fra afstande, hvor målmanden ikke forventes at have de store chancer. Juryen på øvre C skal lige bruge et par kampe mere på at komme med en endelig vurdering.

Bolddrengegate 

Som bekendt har klubben nu fået en bøde, fordi vores bolddrenge i Vejle-kampen ikke afleverede bolden til Vejle ordentligt og hurtigt nok. Bøden er på 10.000 kr. Klubben skal nu beslutte, om straffen skal appelleres.

Meningerne var lidt delte på de sociale medier blandt fans, om man synes, det var pinligt med den opførsel fra bolddrengene, eller om man synes, det var en lidt latterlig bagatel at gå op i fra kampens dommere.

Folk må naturligvis mene som de vil, jeg hører klart til dem, der mener det er både usportsligt og pinligt. Det er naturligvis usportsligt at tilbageholde boldene fra udebaneholdet, og jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det er bolddrengene selv, der bare beslutter at opføre sig på den måde.

Der må altså være en ansvarlig person i klubben, der har sagt til drengene inden kampen, at det var sådan, de skulle løse opgaven. Det kunne være super, hvis klubben i stedet hyldede principper om fairplay, og idealet om at det bedste hold må vinde overfor de ungdomsspillere som udvælges til bolddrenge. Så det rigtige at gøre lige nu vil efter min mening helt sikkert være at betale bøden, beklage fejlen, og fortælle at man har strammet op således at det samme ikke sker fremadrettet – så kommer vi fint videre.

Og videre skal vi alle – i første omgang til en revanche-kamp mod Brügge, der giver anledning til lidt rotation, og så venter en vigtig kamp mod Hvidovre på søndag, som nu er en must-win for De Hviie.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.