Foto: Hjørringgaardfotos

Reportage: Absurde scener på Vestegnen


| Clovis Lukunku | ,

AGF spillede en flot kamp på et fyldt Brøndby Stadion, hvor AGF fik sat en stopper for mesterskabsfesten ude på Vestegnen. Det bragte smil og glæde for AGF-fansene over at slutte sæsonen godt af, men desværre bragte det også sure og maskerede Brøndby fans, der skød med romerlys og kastede ting efter os uden for stadion. Absurde scener.

Jeg møder op ved Musikhuset, som jeg plejer til ture til AGF’s udekampe. Vejret er ikke særligt godt med masser af regn ned igennem Jylland og over Fyn. På Sjælland bliver vejret meget bedre.

Vi når til området omkring Brøndby, hvor vi ser, at der er mange i gule trøjer, der gestikulerer til os på en god måde. Vi er enige om, at vi kører direkte til indgangen, så vi kan komme sikkert ind. Inde på stadion møder jeg en god ven, som jeg skal se kampen med og opleve stemningen. Alt er godt.

Billede

Vi tager hævn fra 1996!

Vi finder vores pladser på øvre. Udebaneafsnittet nedre er frigivet til BIF-fans, så vi har kun øvre udebaneafsnit. Jeg møder min ven, og vi får snakket om, hvordan det går.

– Vi skal hygge os i dag, siger min ven, og jeg er også klar på, at det skal blive hyggeligt og sjovt på et fyldt Brøndby Stadion. Missionen er klar, og det er at sørge for, at Brøndby ikke tager mesterskabet, og at det i stedet for ryger over til Herning. Nu er vi ikke så mange AGF-fans på Brøndby Stadion, som vi plejer, men alligevel er der godt med smæk på, når AGF-spillerne løber ind for at varme op.

– Kæmp nu for hvid og blå!

Vi synger spillernes navne, og kalder dem over enkeltvis, og de der fem-ti minutter inden kampstart bliver vi gejlet op, da Uwe Rösler løber passioneret ind på banen, og ned for at spillerne skal have en stor opbakning.

Folk giver den gas, men desværre starter det skidt for os, da Brøndby kommer foran 1-0, og på samme tid er Silkeborg foran 0-2 i Herning. Der vi godt mærke, hvordan det gynger hos deres fans, og at de helt sikkert ser mesterskabet komme hjem, men så ændrer det sig, fordi vi får udlignet, og folk er endnu engang positiv overrasket over præstationen, hvilket forplanter sig hos AGF-fansene.

Vi bliver bedt om at tage hinanden om skuldrene og hopper til sangen; – Heeeey, heeey Aarhus GF!

I anden halvleg bliver humøret endnu bedre, fordi vi kommer foran 2-1, og samtidig i den anden kamp kommer FCM minsandten på 3-2.

Så synes vi da lige, at fansene på Vestegnen skal høre om deres orange farve.

-Brøndby, hvor bliver orange af, Brøndby hvor bliver orange af!?

Det gynger emotionelt hos os, og de nervøse BIF-fans er også på noget af en rustjetur, for de får udlignet til 2-2, og så tror de på det igen.

Så er det godt for os, at vi har en spiller, der er populær hos os, fordi han scorer til 2-3 til AGF, og igen så er der glæde og begejstring, og sjovt nok, så håner vi dem med en sang om GFH.

– Ja til GFH, ja til GFH, I må nok forstå I er ligesom FCK, ja til GFH!

Vi hører, at der er jubelbrøl hos BIF-fans, og det er fordi, SIF har scoret til 3-3, og nu er afslutningen på Brøndby Stadion sindssyg nervepirrende, og vi vil bare så gerne have den hævn fra 1996, og det får vi også til sidst!

AARHUS GF VI TOG GULDET FRA BRØNDBY! Spillerne kommer over for den sidste tak i sæsonen.

 

Uroligheder og maskerede fans

Vi skal, som der blev sagt blive på stadion op imod en time efter slutfløjt. Der er gået ca. 40 minutter, så hører vi, at vi godt må forlade stadion.

Så kommer vi ned under tribunerne, hvor man kan købe mad og drikke, for portene er ikke låst op endnu. Vi står her lidt endnu, og jeg snakker med min ven om, at det har været en god kamp.

Så ser vi, at portene åbnes, og vi begynder at trille ud af stadion. Jeg siger, vi ses til min ven, og så går jeg ind i den bus, jeg kørte i.

Inde fra bussen ser jeg pludselig, at folk løber desperate ind på stadion igen, og os der er i bussen ser, at der kommer romerlys og voldsparate Brøndby fans tordnende imod os.

Der er frygt for, at de kommer hen til vores bus, og vi er lidt paniske.

Nogle af os foreslår, at vi skal løbe ind på stadion. Romerlys og alle mulige andre genstande kommer flyvende forbi bussen. Der er gået op til en time, hvor vi ikke kan få lov til at køre, men så får vi lov til at gå uden for for at få vejret.

Portene låses op igen, og så står vi lidt og snakker uden for, men så stormer de maskerede fans frem igen og kaster flere romerlys efter os, og AGF-fansene løber bange i bussen og ind på stadion igen.

Folk inde i bussen ringer til familie og venner for at fortælle, hvad der foregår, og det er helt uhørt, at det kan gå sådan til. Det bliver lidt bedre til sidst, hvor vi endelig kan køre væk fra området, mens de aggressive fans holdes på afstand af politiet.

Vi er hurtigt enige om, at vi ikke holder en pause med bussen på Sjælland. Folk er i sikkerhed nu, og skal bare hurtigt hjem.

Forfærdelig oplevelse efter en fantastisk fodboldkamp.

TAK FOR DEN HER SÆSON!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.