Mens vi venter på ponyerne


| Steen Erhard |

Blog: I den intense kamp om at nå mesterskabsslutspillet vandt vi et stort skridt i kampen mod AC Horsens. Silkeborgs sene udligning runden før var en lille malurt i bægeret, men i hundeslagsmålet om top seks, er der alligevel opstået en situation, hvor vi selv kan afgøre det.

Silkeborg taber, Midtjylland taber, og pludselig står AGF med alle kort på hånden for selv at afgøre top seks. Inden 2023-genstarten af Superligaen snakkede spillere og trænere selv om, at ni point ville være nok til at sikre en plads i det forjættede land. Nu skal arbejdet gøres færdigt.

Alt er stadig på spil

En stor fordel i denne runde er det, at vi kender alle øvrige resultater inden kampen mod Randers. Men hvad betyder resultaterne egentlig for de øvrige mandskabers situation?

Tre hold er sikre på at ende i Mesterskabsslutspillet efter weekendens kampe. Her er selvfølgelig tale om FC Nordsjælland, FC København og Viborg FF.

Derudover er tre hold også allerede uden top seks-muligheder. Her taler vi Lyngby, AaB og AC Horsens. Det efterlader os altså i et hedt midterfelt.

OB var pisket til at slå AaB, hvis de skulle have en matematisk chance for at nå top seks. Det lykkedes dem mod et kriseramt mandskab fra Aalborg. Kravet til dem er, at de slår os i sidste runde, samtidig med, at et par andre konkurrenter fejler. Kampen mod os i sidste runde kan blive et såkaldt Bråvallaslag, hvor OB er afhængig af de andre resultater, mens vi selv kan afgøre det, hvis vi ikke har gjort det i aften.

FCM er nok frustrerede over, at klubben ikke nødvendigvis når top seks. Lyngby har her i foråret drillet favoritterne, og mod FCM fik de vel troen på overlevelse, mens hedemandskabet er meget tæt på at misse slutspillet efter tre sløje kampe i træk med nederlag til BIF, uafgjort mod AaB og altså nederlag til Lyngby. Vi skal kun have to point i de sidste to for at distancere hedens lejesvende definitivt.

Brøndby og Silkeborg tørnede sammen i en kamp, hvor taberen ville miste et stort skridt i kampen om det forjættede land. I en lige kamp fik Brøndby scoret sejrsmålet til sidst. De er dog ikke sikre på slutspillet, medmindre de slår FCN i sidste runde.

De to hold, der tabte et skridt søndag, Silkeborg og FCM, mødes i sidste runde i en kamp, hvor taberen må nøjes med nedrykningsspillet. Hvis de spiller uafgjort, er begge ude af top seks.

Gå efter sejren, Uwe!

Med tre point i de to sidste kampe er vi stensikre på top seks, og vi kan muligvis nøjes med to. Der er ikke nogen grund til at bevare pessimismen.

Randers kæmpede sig fra 0-2 til 2-2 mod Viborg, men har haft svært ved at vinde hidtil i foråret. Hvis ”held” er et parameter, har vi været heldige med at møde Lyngby, inden holdet fik gang i målscoringen. Derimod mødte vi Horsens, da ”den gule fare” var gået i stå efter et fint efterår. Vi har nu to matchbolde, og jeg han godt undvære den spænding, der opstår, hvis vi misser den første.

Med to sejre i slutningen af grundspillet kan vi i øvrigt spille os i stilling til at kæmpe med om medaljer, så Röslers tilgang til begge kampe må fortsat være, at sejren skal i hus. Man kan til gengæld forestille sig, at hverken Randers eller AGF vil satse hele butikken, hvis stillingen er 0-0 med fem minutter tilbage af aftenens opgør.

Hvis du vil blive helt klar til aftenens kamp, så kan du læse vores Randers – AGF-optakt, hvor vi gennemgår de vigtigste detaljer om opgøret.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.