Foto: Kronborgfotos

Blog: Hvilke værdier skal man repræsentere i AGF?Der lød en stor jubel, især blandt AGF-fansene, da slutfløjtet lød mod Brøndby – dermed slukkede man deres gulddrømme. Det var tæt på det eneste, som AGF havde at spille for, udover sin egen ære og værdighed. Det var dog ikke på alle linjer, at den offentlige jubel var i orden, hvis man spørger manden for enden af ledelsesgangen. Her er tre nedslagspunkter efter sæsonens sidste kamp.

Lige siden 1996 har mange gået rundt og manglet revanche, da det var Brøndby som tog mesterskabet fra AGF. Det blev dog vores tur til at juble denne gang. Da Uwe Rösler gik mod omklædningsrummet, så løftede han kort begge arme for at juble over sejren, som kunne have været modsvar til et homofobisk tilråb fra en BIF-fan. Det vides dog ikke, hvert fald ikke noget, som Uwe har været ude at sige indtil videre, om det var et modsvar, eller om han bare var glad for sejren.

Det var Jacob Nielsen kort sagt ikke enig i, da han mener, det ikke repræsenterer AGF’s værdier. Det kan du læse mere om herunder.

Jacob Nielsen, AGF
Foto: Matti Kronborg

Manglende klasse eller vindermentalitet?

Som sagt, så har Jacob Nielsen været ude og undskylde på vegne af Uwe, da han ikke mener, at det er AGF værdigt, når man jubler over et hold, som har smidt guldet. Det har der været en ret bredspektret holdning til, som rækker helt fra dybt forargelighed, til højt elsket.

Det er naturligvis en lidt anden kamp end de fleste, da mesterskabet skulle afgøres for denne sæson. Brøndby lå i førersædet, da de kunne afgøre det selv med en sejr, men det lykkedes altså ikke. Det er et møde, hvor bølgerne altid går højt – både på banen og tribunerne. Den store problemstilling er, da slutfløjtet lyder og Uwe Rösler er på vej til omklædningen, så løfter han kortvarigt begge arme og råber kort “yes yes”. Det opildnede selvfølgelig dem på tribunen, men endda også Brøndbys reservekeeper, Thomas Mikkelsen, der forsøgte at få fat i Uwe, men dog kom i karambolage med Phil Mansfield i stedet.

Hører man godt med i klippet, kan man også høre en homofobisk kommentar rettet mod Uwe. Det kan jo med stor grund, bare være en respons til den person, for at give lidt igen.

Lige netop den scene, var Jacob Nielsen også ude at undskylde for. Altså undskylde for Uwe Röslers opførsel, da han mener det ikke er AGF værdigt. Medmindre det er aftalt med Uwe, så kan det lugte, eller ligne, at man smider sin cheftræner under bussen, grundet hans måde at agere på.

Det virker som om, at der var mange forskellige meninger, også internt i AGF, for hvad der var AGF værdigt. Man savner lidt, at der kommer en udmelding, da der er begyndt at florere en meninger rundt blandt fans og eksperter, som næppe hjælper hverken Uwe eller Jacob. Den mest genbesøgte mening er, at Uwe har ret til at juble, når det altså ikke er en større jubelscene, end det nu var.

Læs også: Blog: Hvorfor skulle Uwe kastes under bussen, og hvorfor er Paddy ked af det?

Uwe Rösler drikker af en kop på Brøndby Stadion.
Foto: Kronborgfotos

Var der for meget empati?

Hvad end der var rigtigt, i den sag med Uwe og de løftede hænder, kan der nok aldrig blive én mening om. Det er der sjovt nok heller ikke til det efterfølgende interview, hvor Patrick Mortensen var hovedpersonen. Her lyder han meget ydmyg og medfølende overfor brøndby-fansene, da AGF har stået i en meget lignende situation mindre end en måned siden.

Det har dog også haft en blandet modtagelse, da mange mener, at han blev lidt for empatisk, hvis man altså kan være det. Taget AGF’s og Brøndbys utrolig lange historie i mente, kan man måske også forstå det, da det lød som om, at han fortrød at han scorede og dermed tog mesterskabet fra dem. Det var han naturligvis ikke, men det var en meget uvant side at se fra en fodboldspiller, uanset hvor meget klasse man besidder.

Man kunne godt savne, at han nævnte AGF lidt mere, end han nævnte Brøndby, da han jo trods alt sørgede for at AGF vandt kampen.

Patrick Mortensen jubler efter scoring i Brøndby.
Foto: Hjørringgaardfotos

Det kan hvert fald være svært at afkode, hvad AGF-værdierne er, hvis det indebærer at man ikke må juble over en sejr over sin ærkerival – uanset hvad der er på spil. Det var hvert fald ikke til en grad, hvor man kan sige, at det var for voldsomt.

Med det sagt, så er Superligaen nu slut, og vi kan vente i spænding på, at næste sæson begynder.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.