• Forside
  • Blogs
  • Blog: Håb om medaljer og måske endda guld 

(Foto: Matti Kronborg)

Blog: Håb om medaljer og måske endda guld 


| Clovis Lukunku |

Nu er halvdelen af Mesterskabslutspillet spillet, og fem kampe resterer. Efter sejren over FC Nordsjælland har AGF tre point op til Viborg FF på tredjepladsen, og man har seks point til FC København på førstepladsen. Kan det blive til medaljer og måske endda guld til Aarhus?

AGF ligger på en nuværende 4. plads, hvor man holder kontakt med de tre hold, der ligger over aarhusianerne. Med sejren mod FCN på Right to Dream Park så man et AGF-hold, som viste både sin styrke og svaghed. Forsvaret står godt, og i flere omgange formår man, at holde FCN fra fadet. Der er en god fightervilje på holdet, og vi er bedre på bolden, end vi har været i efteråret.

Det, AGF mangler, er, at være mere konsekvente, når man får muligheder for at lave omstillinger. Det er som om, at det er den sidste beslutning eller aflevering, der bliver dårlig. Man skal være bedre til at lukrere på mulighederne, hvis man drømmer om noget stort.

Bedste til dato

Men bortset fra det, så emmer Aarhus jo af positivitet. Cheftræneren, Uwe Rösler er super tilfreds med holdets præstation og kalder det blandt andet for sæsonens største sejr.

– Jeg er så stolt af mine spillere og holdet efter den her sejr. Vi lavede et par fejl i anden halvleg, som var ved at koste os. Alligevel spiller vi videre og det gør mig glad og stolt, fortæller han og uddyber:

– Det er måske den største sejr i sæsonen, da det er så svært at vinde her. Men vi har før taget point her på banen som nogen af de få i sæsonen, og i dag tager vi alle tre, siger cheftræneren.

Det vidner bare om, at Rössler får det maksimale ud af spillerne, og man kan virkelig se, at spillerne har købt ind på hans præmisser. Formationen 3-4-2-1 fungerer glimrende med Duelund og Anderson, som to 10’ere bagved Patrick Mortensen, hvilket giver flere muligheder i det offensive spil mikset med vores wingbacks, som kan blive deltagende, så vi får fyldt modstanderens felt op.

Videre fremad og opad

Jeg tænker, at AGF lige nu sammen med Viborg rent formmæssigt er de to bedste hold i Superligaen. FCN og FCK er gået lidt i stå i de sidste par kampe, og det gør, at både AGF og VFF i virkeligheden kan tillade sig at række ud efter guldet i år. I forhold til AGF, så tror jeg, at kvaliteten er der, når man kigger defensivt på det. Vi har på imponerende vis kun lukket 22 mål ind. Det siger rigtig meget om, at vi er svære at score imod og slå. Har man et godt forsvar, så kan man nå langt. En kontraktforlængelse med den gode og rutinerede Jesper Hansen er absolut et kæmpe plus, og det booster også moralen på det her AGF-hold, at Hansen har forlænget til sommeren 2024.

Den eneste udfordring med AGF er at producere nok med målchancer og score flere mål i det hele taget. Vi er klart det hold i top seks, der laver færrest mål, og det er ikke godt nok, hvis man vil medaljer eller guld. Vi skal især blive bedre til at spille chancerne store nok, hvilket blandt andet har kostet os imod BIF og FCK, hvor præstationen var til et 12-tal, men vi fik for lidt ud af det.

Så jeg tror, at AGF tager bronzemedaljerne for næsen af VFF, som også har spillet en vanvittig flot sæson.

Jeg har bare en tro og forventning om, at FCN og FCK kommer i gang igen, så det kræver nogle store præstationer i de resterende fem kampe. Her viser Superligaens opdelingssystem også virkelig, hvad det kan. Der er noget på spil, hver gang et SL-hold går på banen for tiden.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.