Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Blog: Er AGF et ordinært hold med få profiler ude?


| Clovis Lukunku | ,

AGF har siden landsholdspausen spillet to kampe uden at vinde. Det var ellers to modstandere, der gav mulighed for et par sejre i træk , men de udeblev desværre for De Hviie. Falder holdet i niveau, når der bare er en profil ude med skade eller karantæne? Var det bare en god start på sæsonen, og nu er det ved at blive hverdag for AGF?

AGF ligger på en flot andenplads i Superligaen med 18 point og blot tre point op til førstepladsen samt et point ned til tredjepladsen. AGF er det mest scorende hold indtil videre i sæsonen med 22 mål, og så det holdet, der har lukket færrest mål ind med otte mål indkasseret.

Før landsholdspausen vandt De Hviie fem kampe i træk, og der blev lavet rigtig mange mål. Det har været stærkt, men det har også været fordelagtigt, når alle profilerne har været kampklar, så er AGF et rigtigt godt hold, som sagtens kan lege med i den sjove ende hele vejen til foråret næste år.

Nu er skaderne begyndt at vise sig, og selvom truppen er forstærket over sommerens transfervindue, så tyder det på, at enkelte profiler ude, gør holdet markant dårligere.

Næsten fuldt stadion til AGF-SIF
Foto: Laura Hjørringgaard/Hjørringgaard Photo

Fraværet af Gift Links kan mærkes

Nogle dage inden kampen mod Silkeborg kom det frem, at den sydafrikanske profil Gift Links er ude med skade, og det har svækket mange ting ved AGF’s spil i de to kampe imod SIF og Lyngby. o For det første er Mikael Anderson blevet sat over på venstre kant, og han skal nu ind til sit højreben for at slå et indlæg ind til Patrick Mortensen eller Badji, og det betyder, at Anderson måske får for mange berøringer på, som tillader, at modstander kan forsvare sig imod det.

Den anden ting er, at Mads Emil Madsen, som har været vanvittig målfarlig ikke har samme forudsætninger for at lave dybdeløb, fordi han ikke ligger med Anderson inde på den centrale midtbane, og det eliminerer desværre hans chancer for at komme til flere chancer og lave mål, som vi har set det tidligere i sæsonen.

Hvis Gift Links havde været klar, så ville der være masser af plads til Links, fordi Madsen, Anderson og Poulsen trækker så meget opmærksomhed til sig, og så kan Links bare stikke afsted, hvor han har bedre forudsætninger for at bruge sit venstreben end, at Anderson hele tiden skal have det til sit højreben. På den måde er der en vigtig dimension i AGF’s offensive spil, som mangler ved fraværet af Gift Links.

Gift Links jubler efter scoring mod Vejle Boldklub.
Foto: Kronborgfotos

De unge skal mere i spil

Hvad gør vi så ved problemerne? Ja, man kunne jo starte med at have mere tillid til en mand som Jacob Andersen. Sæt ham ind på venstre wingback og lad Anderson og Madsen blive centralt. Tabet af Links kan ikke undgås at mærkes, når han har været i så god form, men hvis vi vil bevare det stærke udtryk fra de første spillerunder, så har vi brug for Anderson i sin frie rolle centralt i banen.

Foto: Kronborgfotos

Som et andet forslag til, hvad der kan gøres i Links’ fravær, kunne man spille Callø på venstre side af tre-mandsforsvaret og så flytte Eric Kahl op på den plads, som Anderson spillede i de to seneste kampe. Anderson flyttes igen ind på højre side af midtbanen ved siden af Poulsen og Madsen. Callø har også spillet fine kampe, og han har vist, at han sagtens kan være med. Den opgave Gift Links har, kan Eric Kahl godt påtage sig i en periode, indtil Gift Links er 100 procent kampklar, fordi Eric Kahl også er venstrebenet og kan slå et indlæg første gang.

Jeg håber virkelig Uwe Rösler tør teste dette af, men sandsynligheden for at han satser på Arnstad centralt og Anderson på kanten igen mod Randers er nok stor. Tyskeren er jo en stædig mand.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle