Foto: Hjørringgaard Photo

Blog: En skuffende kamp med ét lyspunktAGF skulle forsøge at tage de gode takter, de viste i starten mod FCM videre, når opgaven stod på OB. Det lykkedes ikke, da De Hviie kun sikrede sig en uafgjort. Den uafgjorte var dog nok til at sikre AGF, det som der egentlig er kravet for denne sæson, nemlig top seks – så hvad kan vi tage med fra seneste spillerunde?

En kamp, hvor marginalerne – og centimeterne – ikke faldt ud til AGF’s fordel. Selvom offensiven haltede, så formåede Tingager faktisk at prikke bolden over stregen, eller det troede han at han gjorde. Det mente linjedommeren, dommeren og VAR-vognen dog ikke, og AGF måtte gå til pause med et 0-0 resultat. Det var lidt en manifestation af AGF’s held, da resten af kampen ikke var noget festfyrværkeri.

Fodbolden blev også hurtigt sat på pause midt inde i anden halvleg, da Bailey Peacock-Farrell kom i en grim kollision med Bashim Kadrii, der endte med at sende ham på hospitalet. Det har sikkert også rystet spillerne lidt, da fynboerne kom foran korttid efter den voldsomme skade.

Det eneste gældende AGF-mål blev scoret af Mikkel Duelund, og hvor efterlader det så holdet, fansene, håbet og drømmene?

Bailey Peacock-Farrell i rundkreds med holdet.
Foto: Kronborgfotos

Marginaler fra succes

Man vinder selvfølgelig ikke fodboldkampe på lige-ved-og-næsten situationer, men det har heller ikke gået AGF’s vej hele tiden. Noget kan naturligvis skyldes en manglende sans for sin besøgelsestid, men set på OB-kampen, så skulle der ikke meget til, før at kampen fik et andet resultat.

Holdet skaber faktisk nogle chancer, om end de største kom efter dødbolde, men man kunne ikke kapitalisere på det. Både på grund af, at man ikke formår at ramme målet på sine store chancer, men også grundet OB’s velspillende keeper, Viljar Myhra, der vælger at diske op med nogle vilde redninger. Så er der selvfølgelig den noget omdiskuterede sag, om bolden rent faktisk var over stregen, hvilket den ifølge VAR-vognen ikke havde været.

Med lidt mere kynisme, eller held om man vil, kunne AGF sagtens have gået til pause både 1-0, men også 2-0. Der er bestemt noget at arbejde med for Uwe, men det er langtfra den ufarlighed som man viste i Vejle.

AGF tæt på scoring mod OB.
Foto: Kronborgfotos

De skadede spillerne vender retur

AGF har haft et lille efterslæb af skadede spillere. Mikkel Duelund er netop først begyndt at få spilletid igen, hvor han har mulighed for at være kampafgørende, som han var mod OB. Nicolai Poulsen er også godt på vej tilbage, da han får mere og mere spilletid, så AGF endelig kan begynde at stille i stærkeste start-11.

Kampen mod OB blev også kampen, hvor et gensyn med et kendt ansigt i Aarhus blev muligt. Nemlig Tobias Mølgaard, som har kæmpet med en drilsk skade. En spiller, som man bestemt har savnet i det bagerste led, som også kan sende Felix Beijmo ud på sin plads på kanten igen.

Det kan gavne holdet og særligt det offensive spil, da Uwe Rösler endelig vil være i stand til at stå med alle sine esser klar, udover dem, der er meldt ude resten af sæsonen.

Desværre må Uwe nok undvære hans førstemålmand i et stykke tid, men lad os alle håbe at Bailey hurtigt kommer sig.

Mikkel Duelund jubler på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Øjnene på pokalen

AGF er nu sikret en plads i Mesterskabsspillet, som var klubbens første mål for sæsonen efter den uafgjorte kamp. Det efterlader dog AGF i et tomrum, hvad angår Superligaen. Der er langt op til metal-pladserne, hvori der formentligt ingen Europaplads er til denne sæsons fjerdeplads.

AGF skal naturligvis sigte efter at ende så højt som muligt, det kan man ikke være i tvivl om, at Uwe og staben sigter efter.

Med det sagt, så er der også en turnering, hvor vi virkelige er med, hvor det er sjovt. Nemlig Pokalturneringen, hvor AGF meget snart skal spille første semifinale mod FC Nordsjælland. En turnering som AGF sidst vandt i 1996. Det er altså en tørst, der har varet ved længe og gerne snart må blive tilfredsstillet. Det er man uhyre tæt på at kunne i denne sæson, og af den grund må prioriteten hvile tungt på pokalen.

Det vil garantere en finale mod enten Silkeborg IF eller første divisionsholdet FC Fredericia. Men først skal AGF forbi FC Nordsjælland, hvor første kamp spilles på kunstgræsset i Farum.

Næste Superliga-kamp er mod Silkeborg, der stadig har deres første point til gode i 2024, så tag til Søhøjlandet og hjælp De Hviie med at holde det sådan. Kampen spilles søndag den 10. klokken 14.00.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.