Foto: Rasmus Fisker

Zimling efter debut til 14-årig: Arbejdet er først lige begyndt


| Rasmus Fisker |

Det er sjældent, at en indskiftning i en U19 kamp efter 66 minutters spil løber med de store overskrifter, men det må siges at være tilfældet, da AGF gav debut til den blot 14-årig angriber Mikkel Bro Hansen.

I lørdags var U19-drengene fra AGF i kamp på Sjælland, hvor det blev til to point efter straffesparkskonkurrence mod Lyngby BK.

Tirsdag skulle Niki Zimlings tropper så endnu en gang i ilden, og denne gang var AGF værter mod FC Nordsjælland, hvor 14-årige Mikkel Bro Hansen fik debut.

AGF's U19-træner, Niki Zimling.
Foto: AGF.dk

1. halvleg med knald på

Kampen tog sin begyndelse i et højt tempo, hvor begge holds forsvarskæder stod fornuftigt og ikke tillod det store.

FCN sad mest på spillet i starten, og det var tydeligt, at AGF-bænken gerne ville have mere fart fra kanterne, der skulle byde sig til i drev fremad banen.

Det forsøgte både Rasmus Düring i højre side og Martin Mai i venstre.

Spillerne begyndte desværre efter 17-20 minutter at lave flere uprovokerede fejl, som var tæt på at koste.

AGF fandt dog sig selv igen i det efterhånden opskruede tempo, og da der var rundet cirka 22 minutter på kampklokken, røg raketten Martin Mai afsted i venstresiden og  sendte bolden i mål til 1-0 til De Hviie.

U19 drengene har scoret imod FCN på Fredensvang
Foto: Rasmus Fisker

AGF havde endnu en mulighed i første halvleg efter et flot opspil, men den sidste aflevering manglede desværre ind foran mål.

Det var i øvrigt værd at bemærke, at 18-årige Julius Beck, der også figurerer i førsteholdstruppen, startede inde på den centrale midtbane – en spiller som kom til på en lejeaftale fra Italien før denne sæson.

– Han er en super personlighed og gør en masse godt for drengene i omklædningen og på banen, og det var fedt at have ham med, fortæller cheftræner, Niki Zimling.

Ellers var det Gustav Schjøtt, som kom i fokus mod halvlegens slutning, da han først forsøgte sig med flere ryk fremad banen stærkt opmuntret af AGF træner-teamet. Desværre for netop Schjøtt var han uheldig, da han blev impliceret i et selvmål efter en omstilling, så de to hold gik til pause med 1-1.

– Det er drønærgerligt, at vi ikke kender vores besøgelsestid og får lukket kampen, for det havde givet endnu mere ro på bagsmækken, fortæller Zimling.

2. halvleg stjal overskrifterne

Kampbilledet fortsatte efter pausen, hvor FC Nordsjælland satte flest afleveringer sammen, mens AGF’erne periodevist svarede fint igen.

U19 i kamp imod FCN på Fredensvang 26/9-23
Foto: Rasmus Fisker

Efter 66 minutter kom der dog fokus på noget helt andet end resultat – 14-årige Mikkel Bro Hansen blev nemlig sendt på banen af AGF, som banens klart yngste spiller.

– Det er en del af vores strategi, at vi spiller med unge spillere for at sikre den bedst mulige transition. Holdet i går var ekstremt ungt, og det er jo bare fedt, at vi har spillere, som kan komme ind og begå sig i U19 Ligaen, selvom de slet ikke er U19-spillere endnu, forklarer Zimling til KSDH.dk om den iøjnefaldende indskiftning af angriberen.

– Det er fantastisk at se, at han kom ind og gjorde det godt, men det er også vigtigt at understrege, at arbejdet først lige begyndt. Det er det vigtige for de her unge drenge. Det er fint, at de kommer ind, men de skal huske på, at det først er nu, at arbejdet for alvor begynder, uddyber cheftræneren.

Kampen gik til ende med 1-1 som resultat, og derfor måtte De Hviie for anden gang på en uge ud i straffesparkskonkurrence om to point – det er nemlig reglen i U19, at alle kampe skal afgøres.

Her trak FC Nordsjælland desværre det længste strå, men AGF fastholder andenpladsen med 15 point i syv kampe. FCN indtager 10. pladsen med fem point, men har blot spillet to kampe.

– Det eneste, der ærgrer mig, det er, at vi havde lidt større forventninger til det tekniske niveau. Vi vil gerne have de uprovokerede fejl ud af vores spil, så det arbejder vi videre med, siger Niki Zimling.

Næste kamp for U19 er den 7. oktober klokken 14 hjemme mod Brøndby IF.

Kampfakta

Spillested: Fredensvang, Bane 1, Terp Skovvej 16, 8260 Viby J.

Spilletidspunkt: Tirsdag 26. september kl. 14.

Resultat: 1-1

22: Martin Mai (AGF).

32: Gustav Schjøtt (selvmål).

Holdopstillinger:

AGF: Jonathan Jørgensen Hutters, Gustav Schjøtt, Mikkel Kannegaard, Luka Callø Carstensen, Rasmus Düring, Noah Strandby Oliver (66: Mikkel Bro Hansen), Julius Beck (54: Bertram Zacho), Stefen Erwan Tchamche (85: Frederik Munk), Martin Mai, Lukas Falk Hansen, Marco Olsson Valdes.

FC Nordsjælland: Lucas Dinesen Wernblad, Lucas Høgsberg (85: Victor Malmqvist Gustafsen), Villads Nielsen, Noah Markmann, Markus Walker Andersen, Justin Meltofte Janssen, Sindre Egeli, Malte Såby Heyde, Aaron Gabriel Stoch Rydell (46: Mikkel Klarskov Dandanell Madsen), Magnus Munck Bjørnholm (71: Tobias Peter Nielsen), Juho Väinö Valtteri Lähteenmäki (62: Markus Lennart Seim-Monsen).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.