Skip to main content


Foto: Rasmus Fisker

U19-drengene fik to point mod de kongeblå fra Lyngby


| Rasmus Fisker |

U19-drengene fra AGF var lørdag i aktion på Sjælland, hvor Lyngby tog imod. Det blev en hård match for de unge talenter på Lyngby Stadion, der er en del større, end det drengene er vant til.

KSDH fik en snak med cheftræner Niki Zimling, da han kørte retur i bilen mod Aarhus søndag, og det var selvfølgelig en træner, der havde tænkt tanken om hans hold kunne tage den femte sejr i streg?

AGF har lagt ud som lyn og torden i u19 drenge ligaen med fire sejre i streg over FCM, Randers Freja,  AaB og Esbjerg.

Samtidig fastslog Zimling, at Lyngby var en svær størrelse at spille imod.

AGF's U19-træner, Niki Zimling.

Lyngby har mange gode individuelle spillere og er et meget flydende hold. De har mange måder at gøre tingene på og spiller ikke kun med en tre-back-kæde i en 3-5-2 ligesom AGF, men også i en 4-3-3, som de stillede op i lørdag.

Niki Zimlings tropper skulle også forholde sig til en voldsom individuel kvalitet, som Lyngby besidder – især i offensiven.

– Vi skulle klart undgå omstillinger og ikke begynde at spille naivt. Jeg synes bestemt, at det var muligt at gå efter femte sejr i streg, når man ser på det hold, vi stillede med, fortæller cheftræneren.

Drengene skulle dog klare sig uden den normale førstemålmand Jonathan Jørgensen Hutters, der var udtaget til A-holdet i søndagens Superligaopgør imod Randers FC.

Høje forventninger

Med den gode sæsonstart har Zimling store forventninger til sit mandskab, og han blev ikke skuffet. Han kunne se sit hold score et fantastisk mål af  Noah Strandby Oliver, der gjorde det til 1-0 efter kun ni minutters spil.

AGF sad generelt godt på kampen, kom godt ud og fik sat det ønskede tryk på modstanderen med et fint presspil.

Men i løbet af første halvleg begyndte der at komme lidt udfald. Holdet tabte lidt i intensitet, og ifølge  Zimling begyndte drengene at miste koncentrationen.

– Det er jo også en del af historien, når jeg siger, at jeg har ekstremt høje forventninger til de drenge her, at man gør sig umage. Vi er stadig i fuld kontrol og har mulighederne for at slå kampen ihjel, så vi skal ikke lempe på tingene, forklarer Zimling.

Kampbilledet resten af første halvleg var, at Lyngby fik sat sig lidt på spillet, mens AGF’erne stod godt imod.

Martin Mai og Stefen Erwan Tchamche spillede en stærk første halveg, imod Aab lørdag på Fredensvangs bane 1.
Foto : Rasmus Fisker

2. halvleg og en omgang straffespark

Trods den lidt sløjt afslutning på 1. halvleg, så viste AGF’erne, at de har høj moral for tiden ved at komme stærkt ud efter pausen.

Efter en fin start på 2. halvleg begyndte Lyngby dog igen at tage fat, og efter 78 minutter blev der begået et klodset straffespark, som hjemmeholdet omsatte til en udligning.

Herefter havde AGF igen mulighed for at tage sejren med flere gode muligheder mod slutningen, men kampen gik til ende med 1-1 på måltavlen. Det betyder i U17 og U19-regi, at der er straffesparkskonkurrence om 2 point.

Med tre flotte redninger var Asger Hemmer-Hansen stærkt medvirkende til at hivende pointene med til Aarhus, og Zimling hylder efterfølgende truppen og helheden.

– Det er en virkelig god homogen gruppe hele vejen rundt. Både spillere og stab, og det giver alle en tro på, at det nok skal lykkes, fortæller Zimling.

Stefen Erwan Tchamche scorer til 1-0 i U/19 holdets 2-1 sejr over AaB. lørdag den 2 september på fredensvangsbane 1.
Foto: Rasmus Fisker

U19 drengene skal allerede i ilden igen i dag klokken 14, hvor holdet tager imod FC Nordsjælland, som indtager 11. pladsen i ligaen, mens AGF er på andenpladsen med fire sejre, en uafgjort og et nederlag.

Lyngby er på 10. pladsen efter nederlaget til De Hviie talenter.

Kampfakta

Spillested: Lyngby Stadion, Lundtoftevej 53, 2800 Kongens Lyngby.

Spilletidspunkt: Lørdag den 23. september kl. 13.

Resultat: 1-1

9: Noah Strandby Oliver (AGF)

78: Mickael Dosso (Lyngby)

Holdopstillinger:

AGF: Asger Hemmer-Hansen, Gustav Schjøtt, Mikkel Kannegaard, Luka Callø Carstensen, Rasmus Düring (84: August Krogh Skovgaard), Bertram Zacho (72: Malthe Friis-Christensen), Noah Strandby Oliver (72: Frederik Munk), Marco Olsson Valdes, Stefen Erwan Tchamche, Martin Mai, Lukas Falk Hansen.

Lyngby: Villads Mølgaard Eskildsen, Carl-Emil Husmer, Gustav Julius Mortensen, Emil Thor Nielsen (75: Oscar Brodersen), Peter Langhoff, Emile Kwimbia Chambo (75: Malthe Henriksen), William Oliver Rohmann Steindorsson, Mickael Dosso (87: Kristian Jasovic), Mathias Kaarsbo, Kean Tran, Anton Mayland.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle