Kevin Yakob (Foto: Matti Kronborg)

Yakob skifter landshold


| Jonas Roulund |

Midtbanemanden har muligvis fundet en genvej til VM i 2026 via et nationalskifte.

22-årige Kevin Yakob er født og opvokset Göteborg, og med tre ungdomslandskampe for Sverige, skulle man tænke, at det var de blå-gule skandinavere, han skulle prøve at overbevise for at komme i betragtning til landsholdskampe.

Men Aarhus Stiftstidende kan nu berette, at Yakob har fået irakisk statsborgerskab og har valgt at stille op for Irak, når landsholdet kalder i fremtiden.

Begge forældre stammer fra det assyriske mindretal i Irak, og i januar blev Yakobs nationalskifte godkendt af FIFA.

– Det er sværere at komme ind på det svenske landshold, og for Irak giver det en anden mulighed for at spille med i de asiatiske mesterskaber, fortæller Yakob til Aarhus Stiftstidende.

Der kommer desuden 48 hold med til det kommende VM i USA, Mexico og Canada, og der bliver dermed mulighed for at få nogle unikke oplevelser i landsholdstrøjen.

– Det har ikke været en let beslutning, og det er noget, jeg har tænkt over i lang tid. Jeg er født og opvokset i Sverige, og Sverige har givet mig og min familie alt. Jeg har en forbindelse til begge lande, så det handler ikke om at vælge noget frem for noget andet. Beslutningen er truffet ud fra mulighederne, der kan opstå med det irakiske landshold forklarer Yakob, som løbende har været i dialog med det irakiske fodboldforbund omkring nationalskiftet.

Yakob har spillet to kampe for det svenske U18 landshold og en enkelt for U19-landsholdet, men kan altså nu se frem til at iklæde sig Iraks grønne nationaldragt, når der indkaldes til landskampe.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.