Skip to main content


Viborg FF – AGF: Spillerkarakterer og MOTMKSDH’s læsere har talt – i vores afstemning på de sociale medier er rekordmageren Jesper Hansen brugernes klare favorit, og han vinder derved vores MOTM-titel. Her er KSDH.dk’s spillerkarakterer efter sejren i Viborg.

Jesper Hansen gik i søndags forbi Mogens Krogh på listen over de målmænd med flest clean sheets i Superligaen. Hansen er nu alene på tronen, og imod Viborg gjorde han også sit for at få det vigtige clean sheet.

I Facebook-gruppen KSDH – Gruppen for AGF Fans blev Jesper Hansen valgt som den suveræne MOTM med hele 74% af alle stemmerne, mens matchvinder Yakob løb med andenpladsen. Stærke Tingager napper tredjepladsen med 9 % af stemmerne.

AGF-spillernes karakterer mod Viborg FF

Herunder ses redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem Viborg FF og AGF. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Jesper Hansen
Karakter: 5
Man of the Match. Jesper “Mr. Clean Sheet” Hansen var banens bedste spiller. Overhalingen af Mogens Krogh skete på flot vis. En fejl var lige ved at koste et mål, men Hansen nåede at få fat på kuglen, inden den trillede ind over stregen. AGF’s nr. 1 viste endnu engang, hvor god en shotstopper han er. Når han er én mod én med modstandernes angribere, så er der få i ligaen der kan matche Hansens evner.

Tobias Mølgaard
Karakter: 3
Ovenpå sine to seneste toppræstationer var det en mere jævn præstation, Mølgaard leverede i søndags. I TK’s fravær har Mølgaard virkelig vist sig at være en fantastisk afløser, og i dag var han igen bundsolid. Der var en opspilsfejl eller to, men derudover var det en rigtig fin præstation fra den omskolede wingback. Han var på en svær opgave overfor Viborgs brandvarme Elias Achouri, men sammen med Felix Beijmo fik de pakket Achouri rimeligt godt ned.

Frederik Tingager
Karakter: 4
AGF’s forsvarsstyrmand. Manden i midten af ligaens bedste defensiv. I søndags kom han i vejen for rigtig meget, men også offensivt er vores defensive fyrtårn skarp. Imod Viborg lavede han 12 afleveringer ind på banens sidste tredjedel. Flest af alle AGF’ere. Viborg har svært ved at spille sig igennem AGF’s defensiv og ender derfor med at smide en del høje bolde ind i feltet i de sidste 15-20 minutter. Tingager og Bisseck er hovedårsagerne til at AGF kommer helskindet ud af disse minutter.

Yann Bisseck
Karakter: 3
Ligaens bedste midtstopper, mener nogle af de kloge hoveder på Viaplay. Og jeg vil faktisk give dem ret. Bisseck spiller ikke en blændende kamp i går, men hans tårnhøje bundniveau er mere end nok til at være en fantastisk Superliga-spiller. Som nævnt ovenfor var Bisseck og Tingager, også kendt som Air Force Aarhus, hovedårsagen til at Viborg havde så svært ved at få skabt nogle store chancer.

Felix Beijmo
Karakter: 3
Endnu en kamp hvor Beijmo viser, at man kommer langt med stenhårdt arbejde. Som sædvanligt fløj lejesvenden fra Malmö FF op og ned ad højrefløjen. Til tider mangler der lige den sidste finesse i de offensive aktioner, men i søndags var han en del af en fantastisk defensiv enhed. Var sammen med Mølgaard stillet en svær opgave, da de skulle sørge for at Viborgs offensive es Elias Achouri ikke drev gæk med dem. En opgave de løser rimeligt flot. Achouri slipper fri et par gange, men stærk opbakning bl.a. fra Kevin Yakob, løste problemerne.

Kevin Yakob
Karakter: 4
Kevin Yakob spiller en virkelig flot kamp. Han er kommet rigtigt langt ift. sit defensive niveau, som er blevet testet med Nicolai Poulsens fravær i de seneste to kampe. Yakob arbejder stenhårdt på den centrale midtbane, og laver sjældent tekniske fejl. I søndags kroner han en flot præstation med det forløsende mål uden for boksen, som sikrer AGF de tre point. Tack så mycket, Kevin!

Mads Emil Madsen
Karakter: 3
Kevin Yakob og Mads Emil Madsen dannede igen den centrale duo på AGF midtbane, da Nicolai Poulsen stadig havde karantæne. Mads Emil Madsen spiller en fin kamp, dog uden at markere sig synderligt. Kampen udvikler sig i anden halvleg til en type kamp, der ikke passer Madsen så godt. AGF kommer langt ned at stå, og Madsen skal fokusere meget på at forsvare. Jeg tror, at tilbagevendte Nicolai Poulsen erstatter Madsen i næste kamp.

Gift Links
Karakter: 3
“Gifty” rundede i søndags 100 kampe i den hvide trøje. Talentet og råmaterialet til at blive en god fodboldspiller har man nok altid kunne se, men det har taget den lille sydafrikaner lang tid at vænne sig til den hurtige og fysiske spillestil i Superligaen. Han ser dog ud til at have fået en lille opblomstring på Uwe Röslers venstre wingback, hvor det ligner at Gift Links efterhånden er ved at have vundet den interne kamp med Eric Kahl. En præstation til par. Hvis Links fortsætter udviklingen kan han godt blive en gevinst for AGF. Det kræver dog større output i offensiven. Der er for mange halvsløje afslutninger og indlæg fra Links’ fødder.

Peter Bjur
Karakter: 2
Peter Bjur fik genvalg i startopstillingen, da Duelund stadig ikke var helt klar til at starte inde. Desværre for Bjur blev det ikke en succes. Uwe Rösler piller ham ud i halvlegen for at få mere gang i offensiven. Er Duelund klar til at starte inde i næste uge, så vil jeg godt love, at Bjur starter på bænken.

Mikael Anderson
Karakter: 2
En kamp hvor nærmest intet lykkedes for den unge islænding. Tre skud, alle forbi rammen. Et enkelt indlægsforsøg – det ramte ikke en medspiller. Anderson leverer altid en fin arbejdsindsats, i søndags var desværre bare en off-dag ift. at få skabt noget offensivt. Forhåbentligt kan han få opbygget et samarbejde med tilbagevendte Duelund i næste kamp.

Patrick Mortensen
Karakter: 3
Desværre for kaptajnen kom han ikke på tavlen i dag. Mange af hans tæmninger og afleveringer er af for lav kvalitet i søndags, hvor Viborg-spillerne i flere situationer er for hurtige til at straffe Mortensens sjuskefejl. Kun 7 ud af 16 afleveringer rammer en medspiller (44%). Han er dog vigtig på AGF’s dødbolde. Både offensivt og defensivt. Især defensivt blev vigtigt i søndags, hvor Mortensen får headet et par bolde ud af AGF’s felt.

Indskiftere:

Frederik Brandhof
Karakter: 3
Han kommer på banen i det 77. minut og kommer på banen for at fighte tre point hjem til Aarhus. Netop dette er også efterhånden det eneste, man forventer af Brandhof. Ligner desværre ikke en mand med teknisk niveau til at kunne bidrage med særligt meget i AGF. Men fight og vilje leverer han altid, når han er på banen. Et acceptabelt indhop.

Sigurd Haugen
Karakter: 2

Peter Bjur blev ofret for at Sigurd Haugen kunne spille hele anden halvleg. Godt nok var det påske, men der er langt imellem snapsene for humørbomben fra Norge. Det tekniske niveau i hans afleveringer og førsteberøringer svinger helt vildt, og det virker som om, at Anderson bl.a. ikke er tryg ved at give Haugen bolden i pressede situationer.

Eric Kahl
Karakter: 3
Skiftet ind i det 68. minut og er med til at krige tre point hjem til Aarhus. Præsterer et fint stykke arbejde defensivt og er nærmest ikke over midten. Bidrager bl.a. med fire clearinger og to opsnapninger. Fint defensivt indhop af svenskeren.

Trænerkarakter:

Uwe Rösler:
Karakter: 3
If it ain’t broken, don’t fix it. Uwe Röslers drenge er stadig ubesejrede i foråret. Imod Randers skulle man have lukket kampen og fået en sejr, imens man i søndags kan være vældigt tilfredse med de tre point. Viborg er mest på bolden, især i anden halvleg. Men kan man kritisere Uwe Rösler for at stole på, at AGF kan finde ud af at lukke af defensivt, når vi har ligaens bedste forsvar? Det er trods alt tilladt at forsvare en føring hjem, selvom det ikke altid er lige kønt. Rösler hiver en middelmådig Bjur ud i halvlegen og sætter en middelmådig Haugen på banen.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle