Skip to main content


Foto Kronborgfotos

Viborg FF – AGF: Skuffende søndag i Domkirkebyen


| Jonas Roulund |

AGF skulle jagte den første sejr siden august, da Viborg FF tog i mod på et velbesøgt Energi Viborg Arena søndag aften.

De Hviie slap betragteligt nemmere fra midtugens pokalopgave, end Viborg FF, da Nykøbing blev besejret 0-1 uden det store besvær i en uskøn affære.

Viborgenserne hev og sled sig til en 3-4 sejr over EfB, og man kunne håbe, at den kamp ville sidde lidt i benene på Jacob Friis’ tropper, som – ligesom AGF – ikke havde vundet en Superligakamp siden august måned.

AGF kunne gøre det til tre sejre på stribe over Viborg, men den stime skulle sikres uden hjælp fra karantæneramte Bailey Peacock-Farrell samt de skadede midtbanefolk – Mads Emil Madsen, Mikkel Duelund, Kevin Yakob og Benjamin Hvidt, så andre kræfter måtte træde i karakter – og det blev ikke helt nemt…

Nicolai Poulsen med bolden.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Kampen lagde ud i et ganske højt tempo foran det velbesøgte stadion.

Her blev et Links-indlæg først farligt, da Viborgs keeper måtte ud og bokse væk lige for næsen af en fri Patrick Mortensen.

Herefter var det Viborg, som på akrobatisk vis truede Hansens mål. Et indkast fik lov at hoppe en gang, inden et saksespark blev sendt afsted. Heldigvis fik den rutinerede AGF’er greb om bolden.

Chancerne fortsatte i en ganske lind strøm i en kamp, der bølgede frem og tilbage uden at nogen af holdene imponerede med decideret flot fodbold.

Størst af alle var Beijmos mulighed – et hjørnespark blev forlænget til bagstolpen – svenskeren skulle blot skubbe bolden over stregen, men hans forsvarsinstinkt tog tilsyneladende over – det blev til en clearing frem for en scoring fra en halv meters afstand…

Også Bech kom frem til en afslutning, men så gik det desværre galt.

Et hjørnespark til AGF burde jo være en god situation, men Links’ indlæg blev afvist, som så ofte før, Mølgaard tacklede, bolden røg retur til de fremfarende Viborg-spillere, som i FIFA-style til sidst kunne servere bolden for Steiner Jensen, der trillede den ind over stregen.

1-0 efter et langt VAR-tjek, hvor det grangiveligt både lignede, at Links blev screenet, og Said havde arm på bolden i opspillet… 

VAR-tjek til AGF-kamp.
Foto: Kronborgfotos

Kort efter var der optræk til endnu en Viborg-scoring, da Ementa halvflugtede fra distancen, men denne gang manglede præcisionen heldigvis, og så gik mandskaberne til pause.

2. halvleg

Efter pausen begyndte AGF at dominere en anelse, og efter 57 minutter lignede det for anden gang i kampen, at Beijmo skulle på tavlen efter et hjørnespark, men Lund i Viborg-målet fik på utrolig vis pareret.

Mens man sad og ærgrede sig, fik AGF tilkendt et frispark – Links sendte det ind i hovedet på Tingager, som på flot vis dirigerede bolden i nettet – og så fik AGF alligevel udlignet! 1-1 efter 58 minutters spil!

Frederik Tingager jubler efter en scoring.
Foto: Kronborgfotos

Herefter indfandt en stillingskrig sig, hvor ingen af holdene rigtigt kunne få sat noget kvalitetsfodbold sammen, og vi skulle frem til det 72. minut før næste chance indfandt sig. Desværre udmøntede det sig i en Viborg-scoring, da et par dueller blev tabt på midten, og Kuzmic løb fra Links for derefter at sende kuglen i mål. 2-1 til hjemmeholdet med godt et kvarter igen.

Man kunne håbe, at den resterende del af opgøret nu ville byde på et massivt tryk mod Viborgs målende med masser af AGF-chancer til følge, men sådan skulle det desværre ikke gå.

En rodet affære gik til ende, og Viborg trak det længste strå med en 2-1 sejr over et AGF-mandskab, som må se med stigende bekymring på stillingen i Superligaen.

Hvad vi lærte

Bekymrende takter. AGF er nu kommet bagud fire spillerunder i træk. Det er ikke sket siden foråret 2022, hvor De Hviie kom bagud i de første fire kampe af maj. Spillet er ikke imponerende for tiden, og der skal ske drastiske ændringer, hvis holdet skal gøre sig fortjent til en plads i det forjættede top seks-land.

Kampfakta:

Spillested: Energi Viborg Arena, Stadion Allé 7, 8800 Viborg.

Tilskuertal: 7244.

Resultat: 2-1. 

35: Isak Steiner Jensen (VFF).

59: Frederik Tingager (AGF).

72: Srdjan Kuzmic (VFF)

Gult kort: Ibrahim Said (VFF).

Opstillinger:

Viborg FF (4-3-3): Lund – Kuzmic, Anyembe, Bürgy, Bundgaard – Mbom, Grønning, Westergaard (73: Søndergaard) – Said (86: Jatta), Ementa, Jensen (73: Serginho).
 
AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard (88: Anker), Tingager, Knoester (78: Serra) – Beijmo, Knudsen, Poulsen, Links (78: Kahl) – Anderson, Bech – Mortensen.
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle