Viborg FF – AGF optakt: Tre point skal klokkes ind i Domkirkebyen


| Alexander Hjorth Jensen |

Søndag aften får Viborg FF besøg af AGF, når de to hold mødes i 10. runde af Superligaen. AGF har ikke vundet sine seneste tre kampe, imens Viborgs sejrsløse stime er på fire kampe.

Kampfakta: Viborg FF vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 1. oktober kl. 18.00.

Spillested: Energi Viborg Arena, Stadion Allé 7, 8800 Viborg.

Dommer: Jacob Karlsen (Linjedommere: Deniz Yurdakul og Daniel R. Krogstrup).

VAR-dommer: Peter Kjærsgaard (AVAR: Lars Rix).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3 Sport eller Viaplay.

Hashtag: #vffagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Efter sidste uges ene point i Randers er AGF presset til at hente tre styks i Viborg, hvis man ønsker at beholde sin placering i den øverste halvdel af rækken. Midtugen bød på en 0-1 sejr i Nykøbing, som bestemt ikke vil blive husket som en fantastisk fodboldkamp.

AGF har i denne sæson hentet 13 point og indtager i øjeblikket Superligaens 6. plads. Viborg har blot hentet 9 point og ligger på 8. pladsen. Begge mandskaber hungrer med andre ord efter succes magen til den, de oplevede i foråret.

 Viborg FF – AGF indbyrdes kampe

Historisk set er det næsten helt lige mellem de to jyske traditionsklubber. I Superligaen er det blevet til 55 kampe mellem de to hold, hvor det er blevet til 17 AGF-sejre, 17 uafgjorte og 21 Viborg-sejre.

Begge hold havde en flot seneste sæson, hvor AGF blev nummer tre og Viborg endte som nummer fire. AGF havde dog det interne overtag. Tre AGF-sejre og en enkelt uafgjort blev det til mellem de to hold. En rigtig fin stime for AGF, som de meget gerne må udbygge på søndag.

Status på AGF

Torsdag aften indtrådte AGF i Pokalturneringen. En turnering AGF har vundet ni gange, og som derfor fylder meget i klubben. Dette kunne også ses på Uwe Röslers valg af spillere imod Nykøbing. For selvom det var et mandskab fra 2. Division, man skulle krydse klinger med, så stillede man nærmest med stærkeste 11. Af de faste startere, var det kun Beijmo og Mortensen der havde fundet vej til bænken. Begge spillere kom i øvrigt i aktion senere i kampen, som AGF vandt 0-1.

Det bliver spændende, hvor mange kræfter det kostede, for de mange spillere der på søndag skal spille deres tredje kamp på en uges tid.

Nicolai Poulsen er tilbage fra karantæne og kan derfor komme ind og styrke midtbanen. Dette betyder højst sandsynligt at Frederik Brandhof er tilbage på bænken. Bailey Peacock-Farrell er dog stadig ude med karantæne efter bjørnekrammeren til Mathias Kvistgaarden resulterede i et rødt kort til keeperen på Ceres Park. Derfor er Jesper Hansen naturligvis på kassen for De Hviie. Formationen må forventes igen at være den velkendte 3-4-2-1, hvor Bech og Anderson nok skal udfylde rummet bag Mortensen.

Nicolai Poulsen, AGF.
Foto: Matti Kronborg

Status på Viborg FF

Viborg var også i aktion i midtugen, hvor det var tæt på at gå helt galt for midtjyderne. De grønblusede skulle et smut til Esbjerg, hvor 2. divisionsholdet ventede. Viborg kom foran i første halvleg, og alt så ud til at gå som det skulle for gæsterne. Men efter 70 minutter var Esbjerg pludselig foran 3-2. Jeppe Grønning fik dog udlignet efter 80 minutter og til allersidst fik Nigel Thomas scoret det afgørende mål, så Viborg kunne tage hjem med 3-4 sejr. Den tidligere AGF’er Mathias Jørgensen kom på måltavlen for værterne. Pokalkampen må dermed have tæret mere på Viborg end på AGF i denne uge.

Den tårnhøje angriber Anosike Ementa har startet på bænken i de seneste par Superliga-kampe, men kom på tavlen mod Esbjerg onsdag aften. Det bliver spændende om han får en vigtig rolle mod AGF. Angriberen er én af de få offensive spillere i ligaen, der kan hamle op med Frederik Tingager i luftduellerne.

Dem skal vi holde øje med

AGF:
Jesper Hansen er igen mellem stængerne for De Hviie. Han fik ikke meget at lave mod Randers, på trods af at buret ikke blev holdt rent. Det bliver spændende om han med en stor præstation måske kan holde konkurrenten Bailey Peacock-Farrell på bænken.

Mikael Anderson er manden, der kan noget på egen hånd i AGF’s offensiv. Han virker til at være nærmest den eneste, der har evnerne til at sætte tingene sammen offensivt for AGF.

Viborg FF:
For nyligt fortalte Viborgs Serginho, at han gerne vil være ligesom Ronaldinho. Det er ord der forpligter. Mod FC Midtjylland var kantspilleren blevet bænket, men da han blev indskiftet, fik han vist til træner Jacob Friis at det var et forkert træk. Serginho scorede ét af de bedste mål i sæsonen, hvor driblefærdighederne blev vist frem. Og så leverede han endda også en assist.

Lucas Lund Pedersen er manden i buret for Viborg. I transfervinduet var der rygter om at Brøndby ønskede at tilknytte den 23-årige keeper, der har udviklet sig til en stor profil for Viborg.

Skader og karantæner:

Karantæner:

AGF: Bailey Peacock-Farrell. (Karantænefare: Mikael Anderson og Felix Beijmo).

Viborg FF: Ingen

Skader:

AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt og Mads Emil Madsen.

Viborg FF: Martin Agnarsson og Mads Lauritsen.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Knoester – Beijmo, Knudsen, Poulsen, Links – Anderson, Bech – Mortensen.

Viborg FF (4-3-3): Lund – Anyembe, Bürgy, Zaletel, Bundgaard – Grønning, Bonde, Westergaard – Thomas, Renato Junior, Serginho.

Se hele AGF’s kampprogram her >

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.