Skip to main content


Viborg FF – AGF optakt: Påskesøndag d. 9. april 2023Søndag aften indleder Viborg og AGF Superligaens 24. runde med en kamp der kan blive definerende for AGF’s muligheder for at få medaljer til Aarhus i år.

Kampfakta: Viborg FF vs. AGF

Spilletidspunkt:
Søndag d. 9. april kl. 16:00

Spillested: 
Energi Viborg Arena, Stadion Allé 7, 8800 Viborg

Dommer: 
Aydin Uslu

Følg kampen her: 
Twitter: @AGFLive
TV: TV 3 Sport
Livestream: Viaplay

Hashtags: 
#vffagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Søndag gæster AGF de grønklædte midtjyder i en kamp der for AGF er en must-win, da man så kun vil være ét enkelt point fra den medaljegivende tredjeplads.

I skrivende stund indtager AGF ligaens fjerdeplads. Viborg ligger på tredjepladsen med fire point ned til AGF. Viborg har dog også en lidt bedre målscore.

De to hold indleder runden. AGF var senest i kamp i mandagens remis mod Randers. Viborg har dog været i aktion så sent som i torsdags, hvor midtjyderne blev sendt ud af pokalen af nedrykningstruede AaB. Viborg vandt kampen 1-0, men det var ikke nok til et avancement til pokalturneringens semifinale.

Viborg sparede ingen spillere i torsdagens kamp, og de kan derfor være ramt af træthed til søndagens opgør imod AGF.

Viborg – AGF indbyrdes kampe

AGF har haft fint styr på Viborg i den indeværende sæson. Sæsonens første møde endte med en 3-1 sejr på Ceres Park til AGF i juli, imens udebanekampen i november blev 1-1.

Ser vi længere tilbage i kalenderen, har AGF fået fire sejre, tre uafgjort og tre nederlag mod Viborg i de sidste 10 indbyrdes Superliga-kampe. Tre af AGF’s fire sejre ligger dog helt tilbage i 2017. Her mødte AGF Viborg i nedrykningsplayoffs, hvor AGF klarede frisag med 2-2 i Viborg og 1-0 sejr i Aarhus. Viborg mødte derefter Helsingør FC fra 1. division i den afgørende playoff-finale og endte med at rykke ned.

Herefter tilbragte Viborg fire år i 1. division inden de i sæsonen 2021/22 gjorde comeback i Superligaen. Og siden da, har AGF kun hentet én sejr i seks Superliga-kampe mod viborgenserne, nemlig 3-1 sejren på Ceres Park tidligere i denne sæson.

I alt har AGF mødt Viborg 53 gange i Superligaen gennem tiderne. Viborg har 21 sejre, 17 er endt uafgjort og AGF har 15 sejre. Samlet målscore er 79-77 i Viborgs favør.

Video fra seneste opgør d. 6. november 2022 i Viborg:

Status på AGF

AGF er fortsat ubesejret i foråret. Fire sejre og to uafgjorte har givet AGF 14 point ud af 18 mulige, hvilket må siges at være mere end godkendt. Dog har AGF kun mødt ét top seks hold i disse kampe, nemlig lokalrivalerne fra Randers.

I seneste kamp var AGF nødsaget til at lave en offensiv ændring. Mikkel Duelund var ikke klar til at starte inde, hvilket gav Peter Bjur sin første startplads i AGF. Offensivspilleren leverede en fin arbejdsindsats, men ligesom resten af de hvidklædte manglede den sidste skarphed desværre for ofte. Om Duelund stadig er ukampdygtig er usikkert.

Nicolai Poulsen var også fraværende i seneste kamp, grundet sit røde kort imod OB. Han er fortsat i karantæne. Mads Emil Madsen gjorde et fint stykke arbejde i Poulsens fravær, men man kan ikke lade være med at tænke på om chancen der giver Randers deres mål, var opstået med dørmand Poulsen på banen. Mads Emil Madsen skal levere en stor præstation imod Viborg, hvis han vil holde Poulsen ude af startopstillingen.

Driftssikre Mølgaard

I forsvaret er T.K. stadig skadet, hvilket har betydet at Mølgaard har skullet lære at spille den yderste stopper i AGF’s midterforsvar. En opgave han har løftet fantastisk. Fansene kårede ham fuldt fortjent til kampens spiller imod Randers, hvor han var en evig sten i skoen på Randers offensive spillere.

Det er også et bevis på hvor langt Uwe Rösler er kommet med sit defensive fundament. AGF har ligaens bedste defensiv, og har kun lukket 21 mål ind i 23 kampe. Selv om en fast starter bliver skadet, så kan en anden bare erstatte ham én til én, fordi alle kender deres roller og opgaver.

Status på Viborg FF

Som tidligere nævnt, så var Viborg i kamp i pokalen torsdag, hvilket kan påvirke dem til søndagens opgør.

I efteråret var Viborg én af ligaens helt store positive overraskelser, hvor de lignede et hold der kunne slå alle. I foråret har de dog ikke helt kunne fortsætte de imponerende resultater. Dette kan bl.a. være grundet salget af topscorer Jay-Roy Grot, der er skiftet til japanske Kashiwa Reysol.

I seneste kamp viste Viborg dog at de stadig har et rigtigt højt niveau. Det blev til en 3-0 sejr på Brøndby Stadion, hvilket gjorde Viborg til det første hold nogensinde til at besejre Brøndby med mindst to overskydende mål på Brøndby Stadion to gange i samme Superliga-sæson. 543 Brøndby-hjemmekampe tog det (1991-2023).

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Defensiven er den helt store force i AGF i denne sæson. Ligaens bedste defensiv har mange gange i sæson gjort op for mangler i den anden ende af banen. I AGF’s mål kan rutinerede Jesper Hansen snuppe en prestigefyldt rekord. Slutter kampen uden en Viborg-scoring, så går Jesper Hansen forbi Mogens Krogh som den målmand i Superligaen med flest clean sheets. Pt. har begge målmænd 126 clean sheets, men Jesper Hansen spillet færre kampe.

I AGF’s offensiv er alles øjne rettet imod én mand. Superligaens topscorer spiller nemlig i AGF. Patrick Mortensen er nu oppe på 13 mål i ligaen i denne sæson. Mange af disse mål kommer dog fra dødbolde, og AGF skal bruge flere scoringer i åbent spil for at kunne gøre ondt på modstanderne.

Viborg FF:

Den helt store oplevelse her i foråret har været Elias Achouri, der har lavet fem mål og to assists efter vinterpausen. I seneste Superliga-kamp fik Brøndby Stadion en opvisning fra den brandvarme tuneser, der forlod banen med både et mål og en assist.

Den 24 årige tunesiske landsholdsspiller udgik dog efter en halv times spil i torsdagens pokalkamp imod AaB. Man kan derfor håbe at AGF måske kan undgå Viborgs offensive es.

Er Elias Achouri klar til kamp bliver det en fælles opgave for Tobias Mølgaard og Felix Beijmo at få lukket ned for kantspilleren og Viborgs overlappende back.

Karantæner

AGF:

I karantæne: Nicolai Poulsen

Karantænefare: Thomas Kristensen, Felix Beijmo, Tobias Mølgaard, Eric Kahl og Frederik Tingager

Viborg:

I karantæne: Ingen

Karantænefare: Jakob Bonde, Clint Leemans, Nicolas Bürgy, Ibrahim Said, Nils Mortimer og Elias Achouri

Bud på startopstillinger i Viborg vs AGF

Viborg FF (4-3-3): Lund Pedersen – Gaaei, Anyembe, Zaletel, Bundgaard – Bonde, Grønning, Leemans, Said, Renato Junior, Berger

AGF (3-4-3): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob, Madsen, Links – Duelund, Anderson – Mortensen

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle