Skip to main content


Foto: AGF.dk

Velkommen til Dalsgaard: – Man kan godt mærke, man har fået en tysk træner


| Jonas Roulund |

Henrik Dalsgaard er hentet til AGF for at bidrage med sin vindermentalitet, erfaring og lederevner, og efter de første par dages træning på Fredensvang, er den rutinerede forsvarsspiller ved godt mod.

Henrik Dalsgaard har stået overfor AGF et utal af gange. Først som AaB-spiller i perioden 2009-2016, og siden som FCM-spiller fra 2021-2024. Nu er han dog blevet udstyret med en et-årig kontrakt hos De Hviie, hvilket glæder den 34-årige forsvarsspiller.

– Jeg er virkelig glad. Jeg føler virkelig, at jeg er kommet til en klub, som gerne vil have mig. Og den fornemmelse havde jeg måske ikke til sidst i Midtjylland. Så selvom de måske ville have skrevet et år med mig, så var det jo ikke sikkert, at jeg ville det, siger Dalsgaard til KSDH.dk og den øvrige fremmødte presse på Fredensvang.

Han har både vundet pokalturneringer og mesterskaber i sin efterhånden lange karriere, men tørsten for at vinde er fortsat til stede hos nordjyden.

– Jeg vil ikke være sådan en spiller, der brænder ud og spiller et par år for meget. Jeg skal have lysten til at træne og spille i regn og slud, og den har jeg fortsat, fortæller Dalsgaard, som sluttede den netop overståede sæson med et mesterskab med FC Midtjylland.

Lige på og hårdt

Der er forskel på klubber, trænere og spillertrupper, og Henrik Dalsgaard har på sin korte tid i AGF allerede mærket Uwe Röslers stil.

– Det har været lige på og hårdt. Man kan godt mærke, man har fået en tysk træner, ik? Der er mange dobbeltsessioner på programmet, men det er fint, fortæller forsvarsspilleren, som er blevet taget godt imod i omklædningsrummet.

– Det har været godt at møde gutterne, og jeg kender lidt af dem i forvejen. Jesper Hansen fra Midtjylland-tiden, Patrick Mortensen fra U21-landholdet, og så har jeg haft drabelige dueller med de fleste af dem, siger Henrik Dalsgaard, der drømmer om mere metal, inden støvlerne en dag skal lægges på hylden.

Jesper Hansen laver et udspark i en kamp for AGF.
Jesper Hansen (Foto: Laura Hjørringgaard)

– Setuppet er fedt, og det er en klub, der gerne vil tage næste skridt. Det håber jeg, at jeg kan hjælpe med, fortæller han.

En erfaren ledertype

Dalsgaard var anfører hos de forsvarende mestre fra FC Midtjylland, og egenskaberne fra den rolle skal han nu overføre til Fredensvang.

– Uwe ville gerne have en spiller, som kunne bidrage med noget erfaring, en leder og en, som har prøvet at vinde noget. Om det hedder medaljer eller pokalturnering, eller hvad det lige bliver, det må vi se, men vi vil gerne derop, fortæller forsvarsspilleren, der glæder sig til at indtage pladsen i bagkæden i Uwe Röslers system.

– Jeg ville gerne til en klub med ambitioner. Jeg havde nogle gode snakke med Uwe, inden jeg skrev under. Jeg kan godt lide hans plan med tre-mandsforsvaret, som passer mig perfekt, siger Dalsgaard.

Uwe Rösler på sidelinjen på Cere Park mod FCN.
Foto: Hjørringaardfotos

Han tror også på, at det kan lykkes for De Hviie at drille “De store” herhjemme i toppen af tabellen.

– Jeg ved, at det er pissesvært at spille mod AGF fra de gange, jeg har spillet mod dem, så med lidt X-factor og lidt held i sprøjten kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne komme op og drille dem med de lidt større budgetter, siger den erfarne Superligaspiller, som også har været forbi Zulte Waregem og Brentford i karrierens løb.

Nu står den på mere dansk fodbold, og Dalsgaard glæder sig til at tage aarhusianske talenter som Callø, Kannegaard og Andersen under sine vinger.

– Det ligger helt naturligt at kunne lære lidt fra mig. Jeg har prøvet lidt af hvert, så når jeg lige har fundet mig til rette, så kommer det helt af sig selv, siger Dalsgaard.

Luka Callø AGF-FCN
Foto: Hjørringgaard Photo

Han ser nu frem til sæsonstarten mod sin eks-klub.

– Det bliver fedt at løbe ind på Ceres Park. Det bliver forhåbentligt en fed oplevelse mod Midtjylland, og så står vi med en sejr bagefter, så bliver det pissegodt, siger Henrik Dalsgaard.

Tifo på Ceres Park.
(Foto: Kronborgfotos)

Første gang man kan opleve Dalsgaard i den hvide trøje er på lørdag, hvor Brabrand IF venter i en træningskamp på Fredensvang.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle